Mesir atau Madinah?

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Sat Feb 18, 2012 3:27 pm

ana ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang Usuluddin. sekarang ni sedang berhempas-pulas dengan STAM. jadi nak tanya pendapat ahli BT(bicara thtl) sekelian,

yang mana satu yang terbaik? Universiti Al-Azhar atau Madinah?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Sat Feb 18, 2012 4:56 pm

Mestilah Madinah.
azhar ni terlalu congested dengan manhaj tareqat syaziliah, ahmadiah dan naqsyabandi...banyak pergi mesir nak ambik ijazah Hizib je... Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Sat Feb 18, 2012 6:10 pm

thtl wrote:Mestilah Madinah.
azhar ni terlalu congested dengan manhaj tareqat syaziliah, ahmadiah dan naqsyabandi...banyak pergi mesir nak ambik ijazah Hizib je... Laughing

Madinah lah terbaik..hehe...
jumpa disana ya..(macam ana isi je borang tu..)

kat sana kawan ana adalah, Akhi Danial pun ada terbaik

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by yat on Sun Feb 19, 2012 9:36 am

ambik dari FB ustaz fauwaz fadhil noor:

kata imam qaradawi: azhar lemah untuk mentadbir dirinya untuk mentadbir daulah. mudahan azhar akan membangun lepas ini, insyallah

tapi dia tak sertakan sumber...tapi buat masa sekrang ni, saya agak kagum dengan lulusan universiti madinah...huhu

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Sun Feb 19, 2012 6:38 pm

yat wrote:ambik dari FB ustaz fauwaz fadhil noor:

kata imam qaradawi: azhar lemah untuk mentadbir dirinya untuk mentadbir daulah. mudahan azhar akan membangun lepas ini, insyallah

tapi dia tak sertakan sumber...tapi buat masa sekrang ni, saya agak kagum dengan lulusan universiti madinah...huhu

sokonglah Uni Madinah..hehe...

ana pun nak belajar di sana insyaAllah Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by yat on Mon Feb 20, 2012 4:50 am

thtl wrote:Mestilah Madinah.
azhar ni terlalu congested dengan manhaj tareqat syaziliah, ahmadiah dan naqsyabandi...banyak pergi mesir nak ambik ijazah Hizib je... Laughing

ada yg saya tau, adun parti tertentu dekat mnalaysia, lulusan al-azhar tapi asyik2 post pesanan khomeini, hassan nasrallah, pesanan abbas al-qumi..tapi mengaku sunnah...

ad dien, tak dapt pegi Uni Madinah, UIA dan UM juga agak baik...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 20, 2012 5:08 am

yat,
itu ana x tau, sebab tak ada account FB...tp parti tertentu tu mmg diresapi syi'ism...

dien tu mmg tak minat local U...lihatlah avatarnya...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by yat on Mon Feb 20, 2012 8:44 am

dan jugak tersebar dekat tv tanyalah ustaz, ustaz yg famous sekrang, menggunakan hadis yg saya agak palsu tak salah saya, mengenai kelebihan solat memakai serban dapat 70 x ganda pada yg tak pakai...dia jugak kelulusan al-azhar, bukan menidakkan lulusan al-azhar, contoh yg baik ada jugak macam dr. juanda jaya mufti perlis...

saya tak tau sgt, tapi setakat ni saya kagum dengan lulusan madinah dan jugak jordan

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 20, 2012 7:59 pm

yat wrote:dan jugak tersebar dekat tv tanyalah ustaz, ustaz yg famous sekrang, menggunakan hadis yg saya agak palsu tak salah saya, mengenai kelebihan solat memakai serban dapat 70 x ganda pada yg tak pakai...dia jugak kelulusan al-azhar, bukan menidakkan lulusan al-azhar, contoh yg baik ada jugak macam dr. juanda jaya mufti perlis...

saya tak tau sgt, tapi setakat ni saya kagum dengan lulusan madinah dan jugak jordan

akhi maksudkan ustaz D ker..hehe...
semoga hidayah untuk nya dan kita semua Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 20, 2012 8:00 pm

thtl wrote:yat,
itu ana x tau, sebab tak ada account FB...tp parti tertentu tu mmg diresapi syi'ism...

dien tu mmg tak minat local U...lihatlah avatarnya...

saya pun tak ada fb...

local u baik...tapi uni madinah lagi baik..hehe..mana tau dapat zaujah sana ke..kehkeh KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 20, 2012 8:11 pm

minah arab madinah jangan harap, anak bangsa kulit hitam habshi adalaa...

Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 20, 2012 8:21 pm

thtl wrote:minah arab madinah jangan harap, anak bangsa kulit hitam habshi adalaa...

Laughing

ehh orang madinah cerah kan?hehe...
tak balik malizi lah ana KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 20, 2012 8:27 pm

maskahwin dia Riyal 100K

5 shila boleh dapat kat KL

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 20, 2012 8:34 pm

thtl wrote:maskahwin dia Riyal 100K

5 shila boleh dapat kat KL

riyal 100K??awat mahal sangat..aduh tak kasi kawin ke orang sana...

nama tu jangan disebut...unknown person

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 20, 2012 8:35 pm

barang baik, mestilah mahal dien...mahar gadis arab saudi paling mahal di dunia Islam

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 20, 2012 8:43 pm

thtl wrote:barang baik, mestilah mahal dien...mahar gadis arab saudi paling mahal di dunia Islam

tak apalah, saya sanggup je..hehe..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 20, 2012 8:46 pm

angan2 ke cita2...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 20, 2012 8:58 pm

thtl wrote:angan2 ke cita2...

hehe...tak adalah..sekarang fokus pada ilmu..
soal jodoh ana tawakkal ilallah..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 20, 2012 9:03 pm

tau tak per..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 20, 2012 9:08 pm

thtl wrote:tau tak per..

tapi ana tak ada lah sampai macam dalam travelog usa tu..ahaha

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Tue Feb 21, 2012 4:43 am

travelog usa tu proses biasa dalam IM...lagipun bakal isteri yg dicari bukan arab, bukan americans, tapi melayu juga...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Tue Feb 21, 2012 4:54 pm

thtl wrote:travelog usa tu proses biasa dalam IM...lagipun bakal isteri yg dicari bukan arab, bukan americans, tapi melayu juga...hehehe

hehe...kalau salaf cari jodoh camna? cam IM ke?kehekh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Tue Feb 21, 2012 5:50 pm

kalau cara manhaj ni kena tanya Nawi subandi ler..atau Lobai Tampin...
Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Tue Feb 21, 2012 8:58 pm

thtl wrote:kalau cara manhaj ni kena tanya Nawi subandi ler..atau Lobai Tampin...
Laughing

awat nya??

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Wed Feb 22, 2012 5:28 am

itulah dua hardcore salafi. Nawi kan dah kawin. Lobai tu ramai awek salafi yg minat...usia Lobai tu sama dengan usia dien

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Sponsored content Today at 9:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum