Mesir atau Madinah?

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Sat Feb 18, 2012 3:27 pm

First topic message reminder :

ana ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang Usuluddin. sekarang ni sedang berhempas-pulas dengan STAM. jadi nak tanya pendapat ahli BT(bicara thtl) sekelian,

yang mana satu yang terbaik? Universiti Al-Azhar atau Madinah?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down


Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Tue Feb 21, 2012 5:50 pm

kalau cara manhaj ni kena tanya Nawi subandi ler..atau Lobai Tampin...
Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Tue Feb 21, 2012 8:58 pm

thtl wrote:kalau cara manhaj ni kena tanya Nawi subandi ler..atau Lobai Tampin...
Laughing

awat nya??

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Wed Feb 22, 2012 5:28 am

itulah dua hardcore salafi. Nawi kan dah kawin. Lobai tu ramai awek salafi yg minat...usia Lobai tu sama dengan usia dien

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Wed Feb 22, 2012 1:38 pm

thtl wrote:itulah dua hardcore salafi. Nawi kan dah kawin. Lobai tu ramai awek salafi yg minat...usia Lobai tu sama dengan usia dien

haa???bukan lagi tua ke??

yang benar ni? kena takhrij ni..hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Wed Feb 22, 2012 1:40 pm

Lobai tu kan student UIA lagi..major in economics..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Wed Feb 22, 2012 1:54 pm

thtl wrote:Lobai tu kan student UIA lagi..major in economics..

dah habis dan kerja lah...wallahua'lam, nanti ana tanya akhi..

ana pun tak habis berkenalan dengan akhi semua tu..nak je ana PM semua orang tapi takut tak berbalas pulak...

ana memang ta'aruf betul-betul di maya ni...nak berukhuwwah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Wed Feb 22, 2012 1:56 pm

rasanya masih buat masters cuma kerja kafa tu part-time je

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Thu Feb 23, 2012 2:18 am

ada orang suh ana pegi Yaman. baikkah di sini? setahu ana di sini banyak sufi,tarekat,sembah kubur, dll.

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 5:47 am

yaman antara kawasan paling panaz di middle east. lebih baik dielakkan dalam 3-4 tahun ni sebelum sebuah kerajaan yg setabil berkuasa

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 7:12 pm

thtl wrote:yaman antara kawasan paling panaz di middle east. lebih baik dielakkan dalam 3-4 tahun ni sebelum sebuah kerajaan yg setabil berkuasa

nama lain yaman ape yek?

panaz suhu ke panaz lain..hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 7:24 pm

macam2 la dien ni..

nama lama bg yaman ialah saba' dan hadhramaut.

panaz tu sebab politik. Yaman merupakan negara arab pertama yg menganut komunis

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 7:41 pm

thtl wrote:macam2 la dien ni..

nama lama bg yaman ialah saba' dan hadhramaut.

panaz tu sebab politik. Yaman merupakan negara arab pertama yg menganut komunis

negara komunis? saya tak tau pulak sebab yaman ni senyap je dari mata dunia..tak tahu dalaman dia macam mana..

situ ada universiti yang mantap ke? setanding al-azhar atau uni madinah? atau jazan..hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 7:50 pm

yaman utara jadi komunis tu dien masih baby lagi kohkoh

kalau dien nak tahu google ajelaa..

univ kat yaman mmg bagus, ust emran pun produk yaman, Dr abdul Karim zaidan sekarang menetap di Yaman. IM mmg kuat, salafi, syiah, dan tareqat atau habib dan haddad

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 7:59 pm


tak mengapa, moga kalepensel dapat belajar di sana dengan baik ye... amin Smile rabbit

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 8:00 pm

kalapensel nak pegi mana satu?

yemen ke madinah?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 8:14 pm

thtl wrote:kalapensel nak pegi mana satu?

yemen ke madinah?

dio ore kelate? anok buoh pak thtl ler..hehe...
pi madinah ler..nanti boleh melawat ustaz di jazan, 600 KM jek.. KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 8:17 pm

tak kenal, dan tak pernah berhubung mace dgn dien...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 8:22 pm

thtl wrote:tak kenal, dan tak pernah berhubung mace dgn dien...

sila-silakan lah berkenalan... hubungkan ukhuwwah Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 8:25 pm

adoi, dia pulak yg arahkan kita...hehehe
dia singgah kat sini pun dah kira ukhuwwah ler tu...patutnya dien la yg kena kembangkan network, sebab dien kan muda lagi, perlu ramai kontek, thtl ni dah veteran...tak perlu ramai kawan...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 8:34 pm

thtl wrote:adoi, dia pulak yg arahkan kita...hehehe
dia singgah kat sini pun dah kira ukhuwwah ler tu...patutnya dien la yg kena kembangkan network, sebab dien kan muda lagi, perlu ramai kontek, thtl ni dah veteran...tak perlu ramai kawan...

ok..ok..hehe..
siapa nak berkenalan dengan ana sila email ke addien90@yahoo.com atau PM

atau sms 013-xxxxxx

hehe..ok tak? dah habis offer nak berukhuwah tu KohKohKoh


Last edited by HambaNya on Thu Feb 23, 2012 8:42 pm; edited 1 time in total

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 8:38 pm

hehehe, itu baru betul..sebab depa tu rakan sebaya dien..dengan thtl, depa dah segan silu..sebab ada banyak gap, pengalaman, usia, status perkahwinan....

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 8:43 pm

thtl wrote:hehehe, itu baru betul..sebab depa tu rakan sebaya dien..dengan thtl, depa dah segan silu..sebab ada banyak gap, pengalaman, usia, status perkahwinan....

hehe..nombor telefon diubah atas dasar keselamatan

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Thu Feb 23, 2012 8:44 pm

keselamatan apa pulak, unless dien adalah peniaga jongkong emas ke?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Thu Feb 23, 2012 9:00 pm

thtl wrote:keselamatan apa pulak, unless dien adalah peniaga jongkong emas ke?

keselamatan ler..no phone kan bahaya bahh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Fri Feb 24, 2012 5:30 am

thtl wrote:kalapensel nak pegi mana satu?

yemen ke madinah?

ana gi madinah, InsyaAllah.

Panjang ana mengelamun, STAM pun tak ambil lagi, result SPM pun tak keluar lagi

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Fri Feb 24, 2012 5:37 am

thtl wrote:tak kenal, dan tak pernah berhubung mace dgn dien...

betul ke? macam penah tengok muka anta kat darulkautsar wakaf che yeh.

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Fri Feb 24, 2012 6:08 am

kp,

ana x pernah ke DK..DK bukan di Kubang Kerian ke?

ana dah mastautin di subang jaya, balik kelate, tak sempat nak jalan2...fokus kpd keluarga je...so tak mungkin ana ada di tempat2 tsb

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Fri Feb 24, 2012 6:15 am

thtl wrote:kp,

ana x pernah ke DK..DK bukan di Kubang Kerian ke?

ana dah mastautin di subang jaya, balik kelate, tak sempat nak jalan2...fokus kpd keluarga je...so tak mungkin ana ada di tempat2 tsb

DK dah bukak cawangan baru di wakaf che yeh. baru bukak.

oh, gitu. mungkin silap orang, nampak muka sama

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Sponsored content Today at 12:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum