Mesir atau Madinah?

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Sat Feb 18, 2012 3:27 pm

First topic message reminder :

ana ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang Usuluddin. sekarang ni sedang berhempas-pulas dengan STAM. jadi nak tanya pendapat ahli BT(bicara thtl) sekelian,

yang mana satu yang terbaik? Universiti Al-Azhar atau Madinah?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down


Re: Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Fri Feb 24, 2012 5:37 am

thtl wrote:tak kenal, dan tak pernah berhubung mace dgn dien...

betul ke? macam penah tengok muka anta kat darulkautsar wakaf che yeh.

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Join date : 30/01/2012

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Fri Feb 24, 2012 6:08 am

kp,

ana x pernah ke DK..DK bukan di Kubang Kerian ke?

ana dah mastautin di subang jaya, balik kelate, tak sempat nak jalan2...fokus kpd keluarga je...so tak mungkin ana ada di tempat2 tsb

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Fri Feb 24, 2012 6:15 am

thtl wrote:kp,

ana x pernah ke DK..DK bukan di Kubang Kerian ke?

ana dah mastautin di subang jaya, balik kelate, tak sempat nak jalan2...fokus kpd keluarga je...so tak mungkin ana ada di tempat2 tsb

DK dah bukak cawangan baru di wakaf che yeh. baru bukak.

oh, gitu. mungkin silap orang, nampak muka sama

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Join date : 30/01/2012

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Fri Feb 24, 2012 6:16 am

muka oghe kelate ni lebih kure je...sebab make sos bilis..

Laughing

ana pun belum kesempatan berjumpa Maulana Asri.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Fri Feb 24, 2012 7:06 am


ohh sebaya adik ana lah ni..tengah tunggu result spm juga..

sekolah agama ye..bagus, bakal ustaz nanti ni Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Fri Feb 24, 2012 11:07 am

ramai sangat jadi ustaz, ummah akan terus mundur...sapa yg nak design kereta utk Proton??

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Fri Feb 24, 2012 12:06 pm

thtl wrote:ramai sangat jadi ustaz, ummah akan terus mundur...sapa yg nak design kereta utk Proton??

hehe....kita naik unta lah lepas ni..back to history.. KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Fri Feb 24, 2012 1:03 pm

mungkin kat temerloh possible, semua orang naik unta, lembu dan kuda...kat lembah kelang mana boleh, hiways ni sapa nak guna? Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Fri Feb 24, 2012 1:11 pm

thtl wrote:mungkin kat temerloh possible, semua orang naik unta, lembu dan kuda...kat lembah kelang mana boleh, hiways ni sapa nak guna? Laughing

amboi..ini jarh lokasi ni...haha

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Fri Feb 24, 2012 1:16 pm

yealaa pandai sangat sebut unta.
bila dah ada proton, jgn memandai-mandai sebut unta....

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by kalepensel on Fri Feb 24, 2012 1:52 pm

thtl wrote:ramai sangat jadi ustaz, ummah akan terus mundur...sapa yg nak design kereta utk Proton??

kalau bolehlah, ana nak jadi ustaz profesional. Agama pun boleh, dunia pun boleh.

Laughing

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Fri Feb 24, 2012 2:26 pm

kalepensel wrote:
thtl wrote:ramai sangat jadi ustaz, ummah akan terus mundur...sapa yg nak design kereta utk Proton??

kalau bolehlah, ana nak jadi ustaz profesional. Agama pun boleh, dunia pun boleh.

Laughing

itu diseput protaz...contoh protaz adalah Protaz thtl, kapten, akob, fathi, adli khalim etc...

terbaik


_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Fri Feb 24, 2012 5:51 pm

sekarang dah ada istilah baru,
Da'iy Selebriti...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Fri Feb 24, 2012 8:23 pm



mana komentar yang tanya kitab as-syaukani tu?tread mana yek?saya dah jawab dah..betul tak?hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Sat Feb 25, 2012 2:11 pm

kat thread offtopic daa

dien belum jumpa lagi kitab himpunan hadith sahih ttg al-Mahdi oleh syaukani kan?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Sat Feb 25, 2012 6:03 pm

thtl wrote:kat thread offtopic daa

dien belum jumpa lagi kitab himpunan hadith sahih ttg al-Mahdi oleh syaukani kan?

kitab ni?

Taudhih fi Tawaturi Ma Ja’a fil Mahdil Muntazhar wad Dajjal wal Masih.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Sun Feb 26, 2012 4:21 am

yealaa. dien juga yg cadangkan kita tu supaya Khadem baca...
Khadem mmg ada kitab tu...

kita berdua je yg tak ader...ana ingatkan dien ada...rupanya dia pun tarak

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Sun Feb 26, 2012 7:26 am

thtl wrote:yealaa. dien juga yg cadangkan kita tu supaya Khadem baca...
Khadem mmg ada kitab tu...

kita berdua je yg tak ader...ana ingatkan dien ada...rupanya dia pun tarak

eh ana ingat ustaz ada..
cuba ustaz search arabic mesti ada Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Sun Feb 26, 2012 8:02 am

udah search seantero internet, mmg tak ade...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Sun Feb 26, 2012 11:03 am


cuba search buku betul di kedai buku berdekatan..hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Sun Feb 26, 2012 5:33 pm

dey,
kedai buku arab kat Medan Idaman tu ana rasa 90% gerenti ada...kalau ana kebetulan lalu kawasan tu, ana akan singgah, itu dien tak payah kasi cadngan..hehehe.
buku2 nipis gini lebih baik ada e-book...kalau dalam format Word lagi best...boleh cut n paste. kalau pdf tak boleh.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Sun Feb 26, 2012 8:00 pm

thtl wrote:dey,
kedai buku arab kat Medan Idaman tu ana rasa 90% gerenti ada...kalau ana kebetulan lalu kawasan tu, ana akan singgah, itu dien tak payah kasi cadngan..hehehe.
buku2 nipis gini lebih baik ada e-book...kalau dalam format Word lagi best...boleh cut n paste. kalau pdf tak boleh.

1. Kedai buku arab medan idaman? katner tu? bawak lah anak ziarah ke sana..hehe

2. PDF tak boleh copy???bukan boleh ke?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 27, 2012 7:22 am

1. kat Gombak. dien kena turun UIAM dululaa...sama-sama dgn ust AZ.

2. ana dok try nak copy n paste dari PDF tak berjayalaa..dia suruh letak kat clipboard, kat mana pula clipboard...enta tau ke caranya, kasin tutorial sikit..
sebab tengok abuQays buat nampak senang je...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 27, 2012 9:22 am

thtl wrote:1. kat Gombak. dien kena turun UIAM dululaa...sama-sama dgn ust AZ.

2. ana dok try nak copy n paste dari PDF tak berjayalaa..dia suruh letak kat clipboard, kat mana pula clipboard...enta tau ke caranya, kasin tutorial sikit..
sebab tengok abuQays buat nampak senang je...

1. ok nanti insyaAllah boleh datang sama-sama, buat liqa sanawi..hehe

2. Ana pun tak pernah copy paste dari pdf, nanti try and error dulu naa Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 27, 2012 2:05 pm

kalau berjaya copy n paste dari PDF, mmg ana amat seronok sekali

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 27, 2012 3:05 pm

thtl wrote:kalau berjaya copy n paste dari PDF, mmg ana amat seronok sekali

aik?selama 15 tahun ni buat gaune??bukan copy paste kaa??hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by thtl on Mon Feb 27, 2012 6:48 pm

mana-mana arabic text kitab yg ana dapat copy n paste tu semua dari sumber word. dari pdf mmg tak pandai nak convert ke word

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Ad-Dien on Mon Feb 27, 2012 8:50 pm

thtl wrote:mana-mana arabic text kitab yg ana dapat copy n paste tu semua dari sumber word. dari pdf mmg tak pandai nak convert ke word

oh macam tu ke? jadi stor simpanan ustaz ni banyak word ke pdf?hehe...

bawak mai lah kat cek..hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mesir atau Madinah?

Post by Sponsored content Today at 3:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum