Hukum x baca agreement

View previous topic View next topic Go down

Hukum x baca agreement

Post by eddynajmie on Thu Jan 29, 2015 2:56 am

Assalamualaikum....
Saya nak buat duit secara online.....tapi dia tulis mcm niE.....[] I have read and agree to ClixSense's User Agreement and Privacy Policy, and also agree to receive periodic ClixSense updates by email.

PAda hakikatnya saya malas baca diorang punyer agreement jd saya terus setuju jERR....

Adakah halal duit yang saya dapat tu????

eddynajmie
AHLI
AHLI

Posts : 3
Points : 7
Join date : 29/01/2015

Back to top Go down

Re: Hukum x baca agreement

Post by ZulQ on Thu Jan 29, 2015 4:33 pm

Salam,

Ini pendapat sendiri. Benda-benda yang melibatkan duit lebih baik dibaca supaya dapat membasmi unsur syubhah. Selalunya agreement yang saya tak baca melibatkan software kerana undang-undang software tidak dikuatkuasakan di Malaysia.

ZulQ
AHLI
AHLI

Posts : 163
Points : 244
Join date : 28/11/2011

Back to top Go down

Re: Hukum x baca agreement

Post by eddynajmie on Sat Jan 31, 2015 1:48 am

Tapi kalau baca x paham macamane plak ekkkk.....
CONFUSE LAAA???

eddynajmie
AHLI
AHLI

Posts : 3
Points : 7
Join date : 29/01/2015

Back to top Go down

Re: Hukum x baca agreement

Post by lovebattery on Sat Jan 31, 2015 10:48 pm

Maka bertanyalah kepada ahlinya (orang-orang yang tahu atau pakar) jika kamu tidak mengetahui (keadaan sesuatu perkara).” (an-Nahl: 43)

eddynajmie wrote:Tapi kalau baca x paham macamane plak ekkkk.....
CONFUSE LAAA???

lovebattery
AHLI
AHLI

Posts : 22
Points : 30
Join date : 24/09/2012

Back to top Go down

Re: Hukum x baca agreement

Post by ZulQ on Wed Feb 04, 2015 2:10 pm

Tinggalkan perkara yang syubhah. Sebab Clixsense ni beri duit, mungkin senang sahaja kita skip user agreement asalkan duit masuk. Cuba bayangkan jika perjanjian itu melibatkan harta atau tanah kepunyaan kita sebagai "collateral"/ pajak gadai, barulah terburu-buru hendak baca "fine print" semua. Sama ada tanya kepada pihak yang lebih arif ataupun tinggalkan perkara yang syubhah.

ZulQ
AHLI
AHLI

Posts : 163
Points : 244
Join date : 28/11/2011

Back to top Go down

Re: Hukum x baca agreement

Post by Sponsored content Today at 9:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum