Perkembangan di Syria

View previous topic View next topic Go down

Perkembangan di Syria

Post by abuzaid65 on Wed Mar 14, 2012 11:14 am

Tajuk Ceramah : Kekejaman di Syria
Tarikh : Sabtu 17/3/2012
Masa : lepas solat Maghrib
Tempat : Masjid Negeri Shah Alam

Penceramah: Sheikh Samir Saqqa (Ulama' Syria)
Alihbahasa : Ust Nazmi Abd Karim

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts: 134
Points: 162
Join date: 03/12/2011
Age: 48
Location: Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Wed Mar 14, 2012 12:28 pm

TQ for the info. Kalau free saya kemungkinan akan attend.

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Wed Mar 14, 2012 6:38 pm

thtl wrote:TQ for the info. Kalau free saya kemungkinan akan attend.

kalau dekat saya pun nak datang...

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Wed Mar 14, 2012 6:49 pm

kardawi-KL kan dekat je...bas tiga jam je

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Wed Mar 14, 2012 10:32 pm

thtl wrote:kardawi-KL kan dekat je...bas tiga jam je

pitih gop tuu..huhu

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Wed Mar 14, 2012 10:53 pm

dien mari program CAC Khadem syabab 2.0 ajelaa..kat IIS setiawangsa

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Thu Mar 15, 2012 10:09 am

thtl wrote:dien mari program CAC Khadem syabab 2.0 ajelaa..kat IIS setiawangsa


CAC tu pe? kalau dapat memamng nak datang tapi tak tau kat mana lokasi IIS setiawangsa tu...

sebab ada banyak event kat sana..
ingat nak hadir event hadith tu nanti ,oleh geng alitantawi Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Thu Mar 15, 2012 10:58 am

CAC tu nama program. Ia asalnya discussion je, tapi nak kasi glamer, depa taruklah istilah bombastik..CAC
CAC=critical academic conversation atau sembang2 akademik yg kritis.

cara nak ke setiawangsa.

pergi ke cybercafe.

buka google maps...

zoom ke alamat IIS di setiawangsa. dalam google map tu dien pilih LRT ke situ, maka adalah keluar...

atau upgrade HP dan install aplikasi google map, garmin, papago...maka dien tak akan sesat bila berada di malaysia, thailand, brunei dan singapore...

Laughing

zaman sekarang ni istilah sesat jalan dah tak ada!!

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Thu Mar 15, 2012 1:03 pm

thtl wrote:CAC tu nama program. Ia asalnya discussion je, tapi nak kasi glamer, depa taruklah istilah bombastik..CAC
CAC=critical academic conversation atau sembang2 akademik yg kritis.

cara nak ke setiawangsa.

pergi ke cybercafe.

buka google maps...

zoom ke alamat IIS di setiawangsa. dalam google map tu dien pilih LRT ke situ, maka adalah keluar...

atau upgrade HP dan install aplikasi google map, garmin, papago...maka dien tak akan sesat bila berada di malaysia, thailand, brunei dan singapore...

Laughing

zaman sekarang ni istilah sesat jalan dah tak ada!!

ade lagi istilah tu..saya banyak kali sesat...
nak nak area KL selangor...
sampai kena print map tu aritu..

maklumlah....al-kardawi....not al-lumpuri..hihi Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Thu Mar 15, 2012 4:16 pm

tapi kalau pakain smartfone, dan install software spt garmin, papago..insyaAllah x sesat dah. saya ada perisian Garmin dalam HP HTC saya...

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Thu Mar 15, 2012 4:31 pm

thtl wrote:tapi kalau pakain smartfone, dan install software spt garmin, papago..insyaAllah x sesat dah. saya ada perisian Garmin dalam HP HTC saya...

HTC?? subhannallah...
hp saya cap ayam..mana buleh masuk software camtu...
ye memang banyak manfaat..teringin jugak..
tapi apakan daya.. Crying or Very sad

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Thu Mar 15, 2012 4:34 pm

tak per, lepas tulis buku dan terjual, boleh la tu...smartfone samsung yg boleh masuk Garmin baru RM499 je..

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Thu Mar 15, 2012 4:41 pm

thtl wrote:tak per, lepas tulis buku dan terjual, boleh la tu...smartfone samsung yg boleh masuk Garmin baru RM499 je..

kalau RM499 tu..saya snaggup habskan beli kitab di maktabah..

macam-macam kitab boleh dapat..huhu..

sekarang dah hilang minat nak beli gajet macam dulu...terkesan dengan kitab 'asyiq lil aidh al-qarni..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Thu Mar 15, 2012 4:55 pm

dien berada dalam stage 1: mabuk/asyiq dalam lautan ilmu...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Thu Mar 15, 2012 5:48 pm

thtl wrote:dien berada dalam stage 1: mabuk/asyiq dalam lautan ilmu...hehehe

ade ek kitab tu?huhu..

yelah...nampak gaya nya macam tu lah..
dulu 'asyik pada ilmu lain...

sekarang dah bertukar arah..asyik yang kali ini, saya tak akan menyesal selamanya..huhu

stage lain ape die? Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by thtl on Thu Mar 15, 2012 6:05 pm

mana ada kitab, itu stage mabuk dalam kitab dan mabuk nak beli kitab tapi duit tarrak.

ana dah lalui zaman tu, zaman student, mana ada duit..

bila kita dah kerja, kita dah matang, tak mabuk kitab, kita beli kitab yg benar2 bermutu sahaja...

zaman mabuk kitab, semua kitab kita nak...

thtl
Admin
Admin

Posts: 9270
Points: 10007
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Thu Mar 15, 2012 6:48 pm

thtl wrote:mana ada kitab, itu stage mabuk dalam kitab dan mabuk nak beli kitab tapi duit tarrak.

ana dah lalui zaman tu, zaman student, mana ada duit..

bila kita dah kerja, kita dah matang, tak mabuk kitab, kita beli kitab yg benar2 bermutu sahaja...

zaman mabuk kitab, semua kitab kita nak...

hehe..ni 'asyik punya pengaruh...
dia cita macam mana ulama salaf 'asyik dengan kitab..
walaupun terpaksa gadai rumah!!

jadi memang tak boleh lawan lerr...hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by helper on Fri Mar 16, 2012 4:14 pm

Rasa macam nak pergi aje.... tgk laa dulu.. kalau free nak pegi jugak

helper
Helper
Helper

Posts: 240
Points: 353
Join date: 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Perkembangan di Syria

Post by Ad-Dien on Fri Mar 16, 2012 5:50 pm

helper wrote:Rasa macam nak pergi aje.... tgk laa dulu.. kalau free nak pegi jugak

kalau ada peluang saya pergi insyaAllah, boleh jumpa sahabah semua Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum