Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by IKHWAN on Sat Apr 07, 2012 8:58 pm

First topic message reminder :

Tuan-tuan;

Menyahut saranan Pak Syeikh THTL, saya yang kini sedang bekerja di Saudi (dah 2 tahun lebih dah) ingin memberi tips kepada sesiapa yang ingin mencuba rezeki mereka di Middle East nih especially di Saudi Arabia (kalau kerja kat Saudi nak buat Haji & Umrah/Ziarah amatlah mudah sekali dan solat 5 waktu berjamaah di masjid terjaga)

Saya bekerja di Saudi ini melalui Agent pekerjaan di Malaysia iaitu Thinkplus Sdn Bhd (google, insya Allah jumpa).

Antara bidang kerja yang selalu dtawarkan oleh syarikat swasta/kerjaan di Saudi kepada rakyat Malaysia adalah:-
(1) Jurutera / Specialist
(2) Technician / Operator di Loji Petrochemical
(3) Lawyer / Accountant (Jarang-jarang nie..)
(4) Nurse

Cubalah..selain gaji yang alhamdulillah, disini tak kena tax, petrol murah lebih kurang RM0.45/liter, takde tol dan sebagainya.

Ada soklan :?:

IKHWAN
AHLI
AHLI

Posts : 17
Points : 21
Join date : 17/12/2011
Location : London, UK

Back to top Go down


Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by Ad-Dien on Wed Apr 25, 2012 7:06 am

thtl wrote:jeddah, the best, every week mesjdilHaram

jeddah dekat dengan makkah ke? dengan jazan dekat tak?

seronoknya....

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by thtl on Wed Apr 25, 2012 7:18 am

jeddah-mecca, 2 jam bus

jazan-mecca, 13 jam bus, 1 jam 15 minit fly

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by Ad-Dien on Wed Apr 25, 2012 7:29 am

thtl wrote:jeddah-mecca, 2 jam bus

jazan-mecca, 13 jam bus, 1 jam 15 minit fly

ustaz sudah ada singgah ke makkah/madinah?

moga Allah mudahkan Smile

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by sitinur on Wed Apr 25, 2012 7:43 am

yat wrote:
IKHWAN wrote:Tuan-tuan;

Menyahut saranan Pak Syeikh THTL, saya yang kini sedang bekerja di Saudi (dah 2 tahun lebih dah) ingin memberi tips kepada sesiapa yang ingin mencuba rezeki mereka di Middle East nih especially di Saudi Arabia (kalau kerja kat Saudi nak buat Haji & Umrah/Ziarah amatlah mudah sekali dan solat 5 waktu berjamaah di masjid terjaga)

Saya bekerja di Saudi ini melalui Agent pekerjaan di Malaysia iaitu Thinkplus Sdn Bhd (google, insya Allah jumpa).

Antara bidang kerja yang selalu dtawarkan oleh syarikat swasta/kerjaan di Saudi kepada rakyat Malaysia adalah:-
(1) Jurutera / Specialist
(2) Technician / Operator di Loji Petrochemical
(3) Lawyer / Accountant (Jarang-jarang nie..)
(4) Nurse

Cubalah..selain gaji yang alhamdulillah, disini tak kena tax, petrol murah lebih kurang RM0.45/liter, takde tol dan sebagainya.

Ada soklan :?:

akhi marjan, maybe boleh tanya lanjut pada brother ikhwan kita......

As salam,

Dah lama sy pm Sdr Ikhwan..tp masih belum dibalas.

sitinur
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 2
Join date : 17/04/2012

Back to top Go down

Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by Ad-Dien on Wed Apr 25, 2012 7:52 am

sitinur wrote:
yat wrote:
IKHWAN wrote:Tuan-tuan;

Menyahut saranan Pak Syeikh THTL, saya yang kini sedang bekerja di Saudi (dah 2 tahun lebih dah) ingin memberi tips kepada sesiapa yang ingin mencuba rezeki mereka di Middle East nih especially di Saudi Arabia (kalau kerja kat Saudi nak buat Haji & Umrah/Ziarah amatlah mudah sekali dan solat 5 waktu berjamaah di masjid terjaga)

Saya bekerja di Saudi ini melalui Agent pekerjaan di Malaysia iaitu Thinkplus Sdn Bhd (google, insya Allah jumpa).

Antara bidang kerja yang selalu dtawarkan oleh syarikat swasta/kerjaan di Saudi kepada rakyat Malaysia adalah:-
(1) Jurutera / Specialist
(2) Technician / Operator di Loji Petrochemical
(3) Lawyer / Accountant (Jarang-jarang nie..)
(4) Nurse

Cubalah..selain gaji yang alhamdulillah, disini tak kena tax, petrol murah lebih kurang RM0.45/liter, takde tol dan sebagainya.

Ada soklan :?:

akhi marjan, maybe boleh tanya lanjut pada brother ikhwan kita......

As salam,

Dah lama sy pm Sdr Ikhwan..tp masih belum dibalas.

jarang online agaknya..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by thtl on Wed Apr 25, 2012 7:58 am

mana bleh pergi lagi dien, kerja pun belum settle lagi ni

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by yat on Wed Apr 25, 2012 11:54 am

Ni setakat carian saya di FB:

http://www.facebook.com/pages/ThinkPlus-Consulting-Sdn-Bhd/240327099191

semoga bermanfaat...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Peluang Kerja Di Saudi Arabia

Post by Sponsored content Today at 12:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum