Tak fhm dengan perangai perempuan

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by seijiseimura84 on Mon Apr 09, 2012 5:40 pm

Kekandang saya tak fhm peangai perempuan
Bila first tegur dia, dan dia tahu saya suka dia,
mula2 mcm jual mahal
Jawab pun macam tak nak layan kita....mcm sombong
Setiap kalu aku tegur dia je....mesti layan aku mcm tak nak layan
Tapi setelah beberapa minggu lama tak tegur...
tiba2 aik .... perangainya mcm suka kat saya pula....
bila tegur pun , boleh mesra, boleh mix, boleh share perasaan
tak fhm....tak fhm......

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Mon Apr 09, 2012 7:00 pm

dien,

demo kasi tips camna nak mengorat pompuan kat doc jaybe ni...kohkoh

ana dah nak bertolak ke jazan.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Mon Apr 09, 2012 8:53 pm

thtl wrote:dien,

demo kasi tips camna nak mengorat pompuan kat doc jaybe ni...kohkoh

ana dah nak bertolak ke jazan.

ana pun tak tau...ana ni..

shy banyak.. Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Tue Apr 10, 2012 6:29 am

anak dara pak ND pun boleh tackle...aparaa

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by nur on Tue Apr 10, 2012 11:34 am

salam.

perempuan memang macam tu. kalau dia tahu ada lelaki sukakan dia, dia tak terus cepat jatuh cinta, melainkan dia selidik dahulu perangai lelaki tersebut. perempuan lebih mudah jatuh cinta kpd lelaki yg berkredibiliti, berpenampilan, pandai mengambil hati dan berperangai elok berbanding rupa. dia mungkin mengambil masa untuk mengenali saudara terlebih dahulu..

sbb tu ramai perempuan yg cantik, boleh jatuh cinta kpd llki yang biasa2 aje.. the most important point is your heart..

nur
AHLI
AHLI

Posts : 86
Points : 102
Join date : 17/02/2012

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Tue Apr 10, 2012 5:18 pm

thtl wrote:anak dara pak ND pun boleh tackle...aparaa

dah lama tak berhubung dengannya..sibuk dengan kerjaya nya ...

lama juga tak tanya khabar

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Tue Apr 10, 2012 5:20 pm

nur wrote:salam.

perempuan memang macam tu. kalau dia tahu ada lelaki sukakan dia, dia tak terus cepat jatuh cinta, melainkan dia selidik dahulu perangai lelaki tersebut. perempuan lebih mudah jatuh cinta kpd lelaki yg berkredibiliti, berpenampilan, pandai mengambil hati dan berperangai elok berbanding rupa. dia mungkin mengambil masa untuk mengenali saudara terlebih dahulu..

sbb tu ramai perempuan yg cantik, boleh jatuh cinta kpd llki yang biasa2 aje.. the most important point is your heart..

nampaknya cik Nur ni banyak pengalaman ni.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Tue Apr 10, 2012 5:23 pm

bukan pengalaman, tapi itulah apa yg perempuan nak dari si lelaki sejati. Lelaki metroseksual hari ni tak ada ciri-ciri yg cik nur nak tu, dien.

dien ada ciri2 tu, tapi dien nak jadi Imam nawawi pulak, alangkah ruginya.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Tue Apr 10, 2012 5:31 pm

thtl wrote:bukan pengalaman, tapi itulah apa yg perempuan nak dari si lelaki sejati. Lelaki metroseksual hari ni tak ada ciri-ciri yg cik nur nak tu, dien.

dien ada ciri2 tu, tapi dien nak jadi Imam nawawi pulak, alangkah ruginya.

bila ana cakap nak jadi Imam Nawawi? hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Tue Apr 10, 2012 5:34 pm

kena lihat posting dien sebelum ni,
hint...aku nak jadi Ibn taymiyah dan Imam nawawi, berkahwin dgn kitab dan ilmu..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Tue Apr 10, 2012 5:43 pm

thtl wrote:kena lihat posting dien sebelum ni,
hint...aku nak jadi Ibn taymiyah dan Imam nawawi, berkahwin dgn kitab dan ilmu..

hehe..ingat nohh...dhabit..

maksud ana tak nak jadi macam Imam Nawawi dalam bab mazhabik..hee..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Tue Apr 10, 2012 5:44 pm

Imam nawawi ni antara pengamal madzhab syafi'iy yg sederhana, sebab tu dia karang Majmu' syarah Muhadzab tu...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Tue Apr 10, 2012 5:55 pm



Hehe..allahua'lam..bab kahwin ni..

tak tau ler.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by nur on Tue Apr 10, 2012 5:57 pm

ana dulu pun tak faham dengan perangai perempuan sebenarnya sebab adik beradik ana semua llki dan sudah terbiasa dengan perangai adik beradik. takde pengalaman pun setakat tengok apa yang terjadi disekeliling sahabat2 akhawat,+ masuk sekolah perempuan je..

nur
AHLI
AHLI

Posts : 86
Points : 102
Join date : 17/02/2012

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Tue Apr 10, 2012 5:59 pm

nur,
itu adalah fitrah wanita, ia akan keluar dengan sendiri..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Tue Apr 10, 2012 6:07 pm



fitrah wanita..setuju Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Tue Apr 10, 2012 6:10 pm

cuba dien senaraikan apa yg dien nak dari seorang wanita idaman dien...
muka macam shi*tut* a ke...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Tue Apr 10, 2012 6:21 pm

thtl wrote:cuba dien senaraikan apa yg dien nak dari seorang wanita idaman dien...
muka macam shi*tut* a ke...

wah ini amat terbuka punya tread lerr..hehe

p/s- si siapa?? KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Tue Apr 10, 2012 8:04 pm

si nur dah kasi preference dia terhadap lelaki, quote:

perempuan lebih mudah jatuh cinta kpd lelaki yg berkredibiliti, berpenampilan, pandai mengambil hati dan berperangai elok berbanding rupa. dia mungkin mengambil masa untuk mengenali saudara terlebih dahulu..

sbb tu ramai perempuan yg cantik, boleh jatuh cinta kpd llki yang biasa2 aje.. the most important point is your heart..

nur tu boleh jatuh cinta dengan lelaki biasa-biasa je..dien dah ada banyak ciri2 idaman wanita...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by nur on Tue Apr 10, 2012 10:36 pm

ana tak sampai umur lagi nak berjatuh-jatuh cinta ustaz.. :shock:

nur
AHLI
AHLI

Posts : 86
Points : 102
Join date : 17/02/2012

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Wed Apr 11, 2012 4:36 am

aik, aisyah (ummul mukminin), usia 9 tahun dah jatuh cinta dengan Nabi saw...camna tu.

namun, buat masa ni spt juga dien al-kardawi, fokus kpd cinta ilmu dulu.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Wed Apr 11, 2012 6:41 pm



nur tuu explain secara major lah..bukan dirinya..aiyak..ustaz memandai ja noohh.. Smile

ana muda lagi (ehh tadi cakap dah tua kan? )

tunggu lah dah besar skit..


umur 38-40 ke....kehkeh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Wed Apr 11, 2012 7:01 pm

umur 40 baru nak bercintan?

cinta usia 40, kawin umur 45, anak lahir, dien dan umur 47 tahun..anak nak ambik spm, dien dah uban...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by kalepensel on Wed Apr 11, 2012 7:17 pm

thtl wrote:aik, aisyah (ummul mukminin), usia 9 tahun dah jatuh cinta dengan Nabi saw...camna tu.

namun, buat masa ni spt juga dien al-kardawi, fokus kpd cinta ilmu dulu.

yg di boldtu pun nama kakak saya

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by kalepensel on Wed Apr 11, 2012 7:19 pm

thtl wrote:umur 40 baru nak bercintan?

cinta usia 40, kawin umur 45, anak lahir, dien dan umur 47 tahun..anak nak ambik spm, dien dah uban...

abang dien ni umo berapa?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Sponsored content Today at 11:20 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum