ChatBox

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

ChatBox

Post by Ad-Dien on Sat Apr 28, 2012 8:07 pm

First topic message reminder :


Assalamualaikum..

saja bka tread ni untuk kegunaan semua.

siapa yang rasa nak guna chatbox secara jamaie (berjemaah/ramai-ramai) boleh lah kita set kan waktunya di tread ni...

maklumlah dah lama chat box tu kesunyian.. Smile

insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down


Re: ChatBox

Post by Ahmad Shamil on Fri May 04, 2012 6:41 am

HambaNya wrote:
thtl wrote:mana ada..depa sibuk cari wang, Raya is coming...

puasa pun tak mai lagi..hehe

sebelum puasa la kena cari wang utk raya..sebab ramadhan nanti tumpukan utk recharge iman Smile

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Join date : 24/11/2011

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 04, 2012 9:10 am

ya tepat sekali, cam thtl ni mengembara cari wang dan balik sebelum Ramadhan, insyaAllah...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by kalepensel on Fri May 04, 2012 10:56 am

HambaNya wrote:
thtl wrote:mana ada..depa sibuk cari wang, Raya is coming...

puasa pun tak mai lagi..hehe

abg dien dah daftar ke untuk uni madinah?

boleh rujuk kat sini, semua ada

http://admission.iu.edu.sa/Selection.aspx

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Join date : 30/01/2012

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Fri May 04, 2012 7:38 pm

kalepensel wrote:
HambaNya wrote:
thtl wrote:mana ada..depa sibuk cari wang, Raya is coming...

puasa pun tak mai lagi..hehe

abg dien dah daftar ke untuk uni madinah?

boleh rujuk kat sini, semua ada

http://admission.iu.edu.sa/Selection.aspx

tak daftar lagi dik... abang ni entah layak atau tidak...

tapi tadi siang pihak Mediu adalah call..dia minta upload documen dan sijil2... tapi takda scanner di kampung ni...

begitulah kami disini.. allahulmusta'an

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 04, 2012 7:41 pm

guna kat kedai tuan alamghiri...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Fri May 04, 2012 7:58 pm

thtl wrote:guna kat kedai tuan alamghiri...

tak ada scanner...saya jaga kedai cawangan...

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 04, 2012 8:08 pm

kat cyber cafe pun tak ada?

kat rumah saya di USJ, adalah..printer 4 in 1 (printer, scanner, fax dan copier)

:roll: :face:

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Fri May 04, 2012 8:11 pm

thtl wrote:kat cyber cafe pun tak ada?

kat rumah saya di USJ, adalah..printer 4 in 1 (printer, scanner, fax dan copier)

:roll: :face:

sini kan kampung...cc pun yang gomen bagi tu...mid untuk kampung..cc awam..

ada printer je..tu pun hitam putih sahaja..huhuhu...
USJ lain lah.... berbedaaa

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ahmad Shamil on Fri May 04, 2012 8:14 pm

HambaNya wrote:
thtl wrote:kat cyber cafe pun tak ada?

kat rumah saya di USJ, adalah..printer 4 in 1 (printer, scanner, fax dan copier)

:roll: :face:

sini kan kampung...cc pun yang gomen bagi tu...mid untuk kampung..cc awam..

ada printer je..tu pun hitam putih sahaja..huhuhu...
USJ lain lah.... berbedaaa

mari rumah ana dien kerdawi...printer ana leh scan..

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 04, 2012 8:21 pm

naik moto berapa jam Kerdawi ke Raub?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Fri May 04, 2012 8:25 pm



raub jauh..kalau naik moto 1 jam lebih..

saya pi kerje pun 40 minit..huhu 30 km

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 04, 2012 8:30 pm

mintak tlg pjabat renjer pokDing akilHakk

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ahmad Shamil on Fri May 04, 2012 8:31 pm

thtl wrote:mintak tlg pjabat renjer pokDing akilHakk
cadangan yg baik!! sambil tu boleh dien sembang panjang dgn pok dieng

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 04, 2012 8:32 pm

dien vs pok dieng kira cam sedara dah tuh

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Fri May 04, 2012 8:37 pm

Abu_Zubair wrote:
thtl wrote:mintak tlg pjabat renjer pokDing akilHakk
cadangan yg baik!! sambil tu boleh dien sembang panjang dgn pok dieng

tak tahu katner...rumah nya pun tak tahu...

saya ok je dengan dia..ada ilmu yang saya kutip darinya... sebab tu dia suka borak dengan saya..dia cakap saya ni insan ape tah...kecek klate lupe dah..

tapi bukan jarh lah.. alhamdulillah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 04, 2012 8:44 pm

bukan rumah pokding, tapi ofis pokding...pokding pun gi ofis dgn moto jugak, LC135

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ahmad Shamil on Fri May 04, 2012 8:52 pm

okle tu ana naik honda c70 jer

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Fri May 04, 2012 8:55 pm

thtl wrote:bukan rumah pokding, tapi ofis pokding...pokding pun gi ofis dgn moto jugak, LC135

tak tahu katne...
dengar cerita dia ulang alik ratus kilometer..allahua'lam

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Sat May 05, 2012 7:41 am

jest a matter of a phone call away...

pokding, boleh tak saya nak singgah ofis pokding nak tumpang guna scanner kalau ada?

Ofis pok ding kat mana yea?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Sat May 05, 2012 11:43 am

thtl wrote:jest a matter of a phone call away...

pokding, boleh tak saya nak singgah ofis pokding nak tumpang guna scanner kalau ada?

Ofis pok ding kat mana yea?

ofis nya 70KM,,bahhhhh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Sat May 05, 2012 11:53 am

kat jazan, kalau 70km tu dekat aje...bayangkan depa ke Mekah setiap minggu, 600KM tu.(tapi saya tak sanggup le, sebab dgn bas)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Sat May 05, 2012 12:10 pm

thtl wrote:kat jazan, kalau 70km tu dekat aje...bayangkan depa ke Mekah setiap minggu, 600KM tu.(tapi saya tak sanggup le, sebab dgn bas)

takut bergegor tulang belakang,, Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Sat May 05, 2012 12:21 pm

ya btol, bila dah berusia ni tulang belakang adalah masalah utama. tapi pak arab tulang belakang depa kuat sebab banyak minum susu unta dan kambing daa...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Sat May 05, 2012 12:32 pm

thtl wrote:ya btol, bila dah berusia ni tulang belakang adalah masalah utama. tapi pak arab tulang belakang depa kuat sebab banyak minum susu unta dan kambing daa...

minum lah anmum ke anlene ke... KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Sat May 05, 2012 1:00 pm

mana nak sama dgn org arab. depa dah amalkan sejak bayi

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Tue May 15, 2012 7:50 pm



Tadi saya nampak al-akh kalerpensel di chat..

saya onchat sekarang

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by thtl on Fri May 18, 2012 8:55 pm

dien,

chatbox kat depan sana (Blog) dah kena attack oleh lanun baru...nama sue.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Ad-Dien on Fri May 18, 2012 9:04 pm

thtl wrote:dien,

chatbox kat depan sana (Blog) dah kena attack oleh lanun baru...nama sue.

baru nak tido...

syeikh buat masa ni resize je lah dulu height dengan width..buat 0 (zero)..tak ingat dah password email untuk shout tu..

p/s- kerje dari jam 9.30 a.m - 10 pm..
penat~~~

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ChatBox

Post by Sponsored content Today at 8:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum