Tentang Umrah

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Tentang Umrah

Post by kalepensel on Wed May 09, 2012 7:02 pm

First topic message reminder :

betulke kita hanya boleh buat sekali umrah untuk satu pakej umrah? kalau buat kali yang kedua akan jadi makruh, betulke begini?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down


Re: Tentang Umrah

Post by farhan_abdullah on Thu Jun 21, 2012 5:49 pm

Jazarkallahukhaira ustaz....
klu begitula hukumnya, wajibla sy bgtau pd kawan2 sy yg masih blayar tentang hukum ni sbab kebanyakkan pelaut yg berpeluang masuk ke jeddah diorg akan minta utk buat umrah...cuma nk kena pastikan yg diorg kena stay lebih dari 4 hari baru bleh niat umrah di jeddah atau mana2 port kat saudi...klu nk niat terus semasa kapal tgh blayar pun lagi ok rasanya...btl ustaz?tp nk kena pastikan miqat la plak...
Insyallah klu ada rezki nk juga bayar dam tu baru hati tenang...hehe

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Join date : 20/12/2011

Back to top Go down

Re: Tentang Umrah

Post by thtl on Thu Jun 21, 2012 5:54 pm

ya, kena ada komunikasi dengan Captain Kapal tu...supaya dia habak apakah sudah melepasi miqat. kalau dari Egypt kat Rabigh kalau dari laut Hindi, miqat di Yalamlam..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tentang Umrah

Post by farhan_abdullah on Thu Jun 21, 2012 6:00 pm

baru jelas skang...tima ksih ustaz Smile

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Join date : 20/12/2011

Back to top Go down

Re: Tentang Umrah

Post by bangiman on Sat Jun 23, 2012 2:14 am

Salam perkenalan,

Saya dari bbbangi. Dok pikir knp 4 hari tadi...ooo...rupanya kita kena bermukim dulu baru boleh start umrah dekat Jeddah...

bangiman
AHLI
AHLI

Posts : 1
Points : 1
Join date : 23/06/2012

Back to top Go down

Re: Tentang Umrah

Post by thtl on Sat Jun 23, 2012 8:24 pm

sukacita dimaklumkan saya akan ke Mekah Rabu-Jumaat (27 Jun-29 Jun) , 3 hari utk umrah. Harga tiket melambung sekali ganda kerana summer holiday..dari harga biasa SR 400 pergi balik (Jizan-Jeddah), naik ke SR700. wow...saya tak sangka harga akan melonjak ketika summer holiday di KSA...

mana-mana forumers yg kebetulan berada di KSA..

hubungi saya di 05-6426-8974 Mobily; 05-3794-8475 STC

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tentang Umrah

Post by farhan_abdullah on Sun Jun 24, 2012 1:57 am

Alhamdulillah...semoga Allah memudahkan urusan umrah ustaz..

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 32
Join date : 20/12/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Tentang Umrah

Post by umrah persendirian on Sun Dec 14, 2014 4:35 pm

UMRAH PERSENDIRIAN

Sememangnya ramai rakyat Malaysia yang berhajat menunaikan umrah cara persendirian atau umrah tidak mengikut pakej dari mana-mana travel agen. Mungkin faktor utama pemilihan UMRAH cara PERSENDIRIAN ini di sebabkan kos yang kurang dari kos mengikuti pakej TA di samping sedikit faktor lain.

Wujudnya group whatapps atas nama "Umrah Persendirian" yang saya upload pada 31 ogos 2014 telah mendapat sambutan yang sangat tak terduga. Dalam masa dua hari sahaja UP whatsapp tersebut telah mencapai tahap maksima bil ahlinya. "Umrah Persendirian G2" di tambah bagi menampung jumlah yang terus meningkat. Walau bagaimanapun G2 juga akan menghampiran jumlah maksima.
Ahli UP yang sedia ada akan mengadakan pertemuan tidak formal sambil bersantai di Lembah Klang pada 14 sept 2014. Pertemuan ini lebih kepada pertemuan pengenalan sahaja, mereka akan membawa bersama pasangan dan juga anak-anak.

Atas faktor jumlah mereka yang berminat dgn umrah persendirian samaada mereka merancang menunaikan umrah cara persendirian dalam masa terdekat atau sebagai persediaan ilmu tentang cara menunai umrah persendirian di masa akan datang, mereka terus menghantar email meminta menjadi member UP.
Bagi memenuhi jumlah permintaan yang bertambah, saya telah mewujudkan UMRAH PERSENDIRIAN dgn menggunakan “telegram” tetapi mengekalkan tujuan dan matlamatnya. Telegrem sememangnya tidak popular dan tidak mesra pengguna masa ini tetapi ia dapat menampung jumlah ahli sehingga 200 orang. Telegram akan di minati di masa akan dating, insyaallah.

Jika anda pembaca semua berminat menyertai "telegram ‘Umrah Persendirian’" group UP tersebut dengan syarat beragama Islam serta berumur 18 tahun ke atas bolehlah menghantar email menyatakan hajat itu kepada email : umrahsenang@gmail.com

Sekian terima kasih

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tentang Umrah

Post by Sponsored content Today at 3:16 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum