isu irshad manji

View previous topic View next topic Go down

isu irshad manji

Post by medey on Tue May 22, 2012 1:38 pm

Salam ustaz..
Saya org bru di cni. Nk tanya ape pndangan ustaz & sahabat2 tntg Irshad Manji ni dari kacamata seorg pndkwah..

medey
AHLI
AHLI

Posts : 10
Points : 20
Join date : 22/05/2012
Age : 31
Location : petaling jaya

http://www.facebook.com/profile.php?id=1491075796

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by thtl on Tue May 22, 2012 2:30 pm

kalau benar spt apa yg dilapurkan oleh akhbar, jika terbukti benar dia menyokong LGBT, maka kita kena sekatlah...apapun, Jakim dah buka file...hehehe, kita tunggu ajelah siasatan mereka..
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by Ad-Dien on Wed May 23, 2012 10:21 am



kemungkinan besar diharamkan jakim... ustaz Aizam Mas'ud dikhabarkan telah menyemaknya.. menurutnya ada kebatilan di dalamnya.. allahua'lam

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by yat on Wed May 23, 2012 11:42 am

cuma saya lebih cenderung pendapat dr maza, dari kita ban dan block, ada baiknya 'dialog' diadakan dengan irshad manji, nak jugak tgk showdown between dr zakir dan irshad manji....

dan bg saya, kenyataan terbaru dia di malaysiakini menytakan gay dan lesbian adalah ciptaan tuhan, cukup untuk menyatkan dia bukan islam...mcm tu senang la, rapist, pedophile ngan sadist boleh kasi alasan sama 'we are all god's creation, we were not asking to be born like this'.....
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by thtl on Wed May 23, 2012 11:52 am

itu cara yg betul.
sebelum Ban, kenalah dialog dulu utk melihat motif dan hujahnya..
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by Ad-Dien on Wed May 23, 2012 9:49 pm



moga ada penyelesaian terbaik

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 7:37 am


Terbaru: JAIS mengadakan serbuan dan merampas buku irshad manji di kedai-kedai buku sekitar selangor..

Sumber: Radio Sinar fm

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by yat on Thu May 24, 2012 7:39 am

dan teka sapa yg terbit buku irshad manji ni? ZI publication

ZI = Zaid Ibrahim...nak perempuan dia pengajur book signing ari tu, ish ish ish
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 8:02 am

yat wrote:dan teka sapa yg terbit buku irshad manji ni? ZI publication

ZI = Zaid Ibrahim...nak perempuan dia pengajur book signing ari tu, ish ish ish

Siapakah beliau? Saya tak kenal, asif

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

isu irshad manji

Post by medey on Thu May 24, 2012 8:59 am

sy ada trbaca artikel Irshad Manji di Saifulislam, tp xleh plak share link tu kt cni sbb sy ahli baru kot. Nt leh la bca kt blog bliau, dlm FB page pn ada bncg gak isu ni.

Sy plak scara pribadi, mmg stuju kalau Irshad Manji ni di 'ban', tp kalo stkt tu je, kita jgn lupa internet msih ada utk buku2 bliau & fahaman beliau disebarkan.

Pastu, kalo ajak brdialog pulak, dlm artikel ust Hasrizal ckp org mcm Irshad Manji ni mgkin xleh dipatahkan dgn hujah intelektual, tp mngkin boleh guna pndkatan emosional. Itu pndgan seorg ust yg cuba berempati dgn mad'unya dgn ambil kira latar blakangnya sbb biasanya latar belakang & pengalaman ssorg tu akan mmpengaruhi cara org tu brfikir.
Namun bliau ttap menolak fahaman/dakyah Irshad Manji, cuma pndgnnnya itu mahu kita lihat apa punca lahir org cmtu, & bgaimana pndekatan yg prlu dbuat supaya akan dtg xde dh Irshad Manji ke2,3,4.. dan strusnya..
huhu..
pndgn shbt2 pulak mcm mana?

medey
AHLI
AHLI

Posts : 10
Points : 20
Join date : 22/05/2012
Age : 31
Location : petaling jaya

http://www.facebook.com/profile.php?id=1491075796

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by thtl on Thu May 24, 2012 9:07 am

medey,

1. kalau irsyad ni bukan citizen Malaysia, maka ban ajelaa..itu kena tegas sepab pengacau

2. dialog ialah dengan mereka yg menaja dan menerbitkan karya beliau..


dien,

ZI tu mantan org kuat PKR, kemudian buat parti sendiri KITA dan sekarang tak ada parti. dia peguam Kelate dan memiliki syarikat guaman terbesar di Malaysia.

avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by helper on Thu May 24, 2012 9:10 am

salafiah bila nak buat parti... macam kat mesir... salafi pun ada parti, ikhwan pun ada parti (^_^)
avatar
helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by thtl on Thu May 24, 2012 9:16 am

salafiah akan buat parti bila pemimpin sedia ada teramat zalim misalnya kezaliman Hosni Mubarak.

Jika sistem politik spt Malaysia, kebanyakan salafiyah menetapkan haram menubuhkan parti politik...heheheh
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 10:42 am



tunggu akhi semua jadi pemimpin ummat kelak~~

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by thtl on Thu May 24, 2012 10:52 am

dien tak ada cita2 ke sebagai ADUN Kerdaw
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 11:06 am

thtl wrote:dien tak ada cita2 ke sebagai ADUN Kerdaw

kalau diperlukan...insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: isu irshad manji

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum