amalan permudahkan jodoh

View previous topic View next topic Go down

amalan permudahkan jodoh

Post by elhamra' on Wed May 23, 2012 1:17 am


Benda ni amalan untuk mudahkan jodoh. Caranya baca Yassin sehingga ayat 36 diulang sebanyak 7 kali lalu terus dibaca sampai habis. Dah habis, doa bebanyok. Amalkan baca setiap hari. Kalau gua, bagus baca tetiap lepas Subuh.

Kalau agak iman power sikit, boleh baca Yassin 40 kali atau 7 kali atau 3 kali selama 40 hari berturut-turut. Ni sesuai diamalkan oleh orang yang keluar 40 hari. Ha ha ha! Takpun boleh buat jadi wirid ayat 36 tu. Buat opening doa pun boleh pasal ayat tersebut memuji-muji Allah.

sumber:http://notadisiku.blogspot.com/2012/05/3636.html

kawan saya bagi suruh amalkan..komen syeikh

elhamra'
AHLI
AHLI

Posts : 36
Points : 44
Join date : 25/12/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by abuzaid65 on Wed May 23, 2012 4:42 am

Yasin sampai 40 kali?? wow.. power betul.. ni sah geng Yasinan nih.. hehe

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Wed May 23, 2012 8:14 am

Bila langsung tak belajar hadis, mmg akan mudah disesatkan...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ad-Dien on Wed May 23, 2012 10:16 am


ini amalan sesuai utuk ustaz AZ... aha

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Wed May 23, 2012 10:25 am

dien,

jodoh ni utk lelaki tak adalah masalah...cuma nak dgn tak nak je...

masalah utama jodoh ni ialah perempuan. sebab secara urufnya mereka ni bunga yg menunggu kumbang...

tapi amalan yasinan utk mudahkan jodoh tu x ada asalnya.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ahmad Shamil on Wed May 23, 2012 10:29 am

HambaNya wrote:
ini amalan sesuai utuk ustaz AZ... aha

ehem-ehem..
siapa yg beriya-riya dlm chat semalam.. Laughing
jaga-jaga..nanti "tirih" rahsia aok

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Wed May 23, 2012 10:31 am

itu baru cinta gedik je, pandang-pandang, senyum senyum

si A kata, dia tu syok kat aku, si B pulak kata, dia mungkin syok kat aku...

Laughing


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ahmad Shamil on Wed May 23, 2012 10:35 am

alamak kt sini x leh clear mesej dien..x dapat koi nak nolong aok weyh

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ahmad Shamil on Wed May 23, 2012 10:38 am

lagu khas utk dien..
tak OT lagi rasanya sebab masih ada kaitan dgn jodoh Laughing
lagu untuk dien

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Wed May 23, 2012 10:46 am

lagu utk dien tak dapat buka sebab JU ban semua youtube

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ad-Dien on Wed May 23, 2012 9:48 pm



bercinta dengan kitab dan buku~~~

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by elhamra' on Thu May 24, 2012 10:36 pm

saya memang kurang setuju yasinan 40hari untuk permudahkan jodoh..

kawan saya nih geng JT abih dia suruh kawan2 saya yang lain amalkan..saya diam je tak berani nak cantas..

cane saya nak cakap dengan kawan2 saya kalau nak beramal kena berpandukan hadith atau amalan yg sohih..atau saya biaq pi la depa nak buat ke tak..

OT
kalau ustaz AZ dan yang lain-lain bernikah saya ada calon,kakak saya umur 28 tahun masih single dan juga sedang mencari hehe saya serious ni, dia biasa jugak la kat AFN dan forum ni..

oh dah macam agen cari jodoh pulak saya nih ;p

elhamra'
AHLI
AHLI

Posts : 36
Points : 44
Join date : 25/12/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Thu May 24, 2012 11:03 pm

1. yasin 40 tu biaq pilaa..unless anda ada circle of influence ke atas mereka

2. pasal calon kpd ust AZ tu kena guna saluran PM je, jgn heboh kat open forum...contact ust AZ personally. bagus juga cara enta ni...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by elhamra' on Thu May 24, 2012 11:12 pm

opss asif..by the way its enti..

saya ada contact ummimq untuk tolong carikan untuk kakak saya tapi senyap gitu je..
saya segan nak pm, mungkin yg berminat boleh pm kakak saya terus Laughing

elhamra'
AHLI
AHLI

Posts : 36
Points : 44
Join date : 25/12/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Fri May 25, 2012 5:34 am

elhamra',

dalam bab jodoh ni ramai org yg amat malu dan segan, so, enti kena jadi org tengah...jadi orang perantaraan. pahala besar dan tanda kita kasihkan akak kita supaya dia cepat dapat jodoh, lepas tu akak pulak yg tolong enti dapatkan jodoh...

dah PM ke ust AZ dah?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ahmad Shamil on Fri May 25, 2012 7:42 am

belum PM lg ust Laughing

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by yat on Fri May 25, 2012 7:48 am

Abu_Zubair wrote:belum PM lg ust Laughing

malu2 hamster ustaz AZ kita.... Laughing

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Fri May 25, 2012 7:49 am

tak dapat akak, ambik adiknya...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by abuzaid65 on Fri May 25, 2012 10:05 am

thtl wrote:tak dapat akak, ambik adiknya...

TERBAEKKKK... Laughing

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ad-Dien on Fri May 25, 2012 10:56 am



selamat mencari jodoh ustaz AZ...dah lama tak makan nasi minyak.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by elhamra' on Fri May 25, 2012 10:59 am

erkk saya masih belajar, jauh pulak tuh..
bagi kakak saya lepas dulu, ada 2 orang 28 dengan 26 tahun..

saya pm syeikh thtl la jadi orang tengah..boleh gitu?
tak manis pulak saya pm ustaz AZ sebab saya pon masih bujang lagi..

saya minta maaf kalau pendekatan saya nih macam terbuka sangat dengan saya hebahkan kat forum terbuka..


elhamra'
AHLI
AHLI

Posts : 36
Points : 44
Join date : 25/12/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Fri May 25, 2012 11:05 am

saya pun jauh juga, di padang pasir Jazan, KSA...sempadan Yaman...hehehe

bukan susah jadi org tengah ni, enti ambik biodata Ust AZ dan kasi kat akak.
akak 28 tak setuju, pass kat akan 26 pulak..camtu...
ust AZ ni soleh orangnya...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by elhamra' on Fri May 25, 2012 11:12 am

okeh baik syeikh..

elhamra'
AHLI
AHLI

Posts : 36
Points : 44
Join date : 25/12/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by thtl on Fri May 25, 2012 11:28 am

terbaik
Allahu al-Musta`an (Allah jua yg kita mohon pertolongan)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Ad-Dien on Fri May 25, 2012 11:38 am



insyaAllah akan digubal lajnah jodoh Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: amalan permudahkan jodoh

Post by Sponsored content Today at 7:38 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum