17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

View previous topic View next topic Go down

17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by yat on Sun May 27, 2012 2:33 pm

berita:

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=%2F2012%2F5%2F27%2Fnation%2F20120527153914&sec=nation

PS: tu lah bila belia diselitkan dengan hiburan melampau dan kawalan keselamatan yg lemah dan longgar, sungguh membuang masa himpunan sebegini...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by thtl on Sun May 27, 2012 5:43 pm

yat,

PRU 13 ni belia adalah pengundi yg akan menentukan siapa peneraju di PutraJaya...sebab tu depa anjurkan himpunan sejuta belia tu..1 juta undi...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by Ad-Dien on Sun May 27, 2012 9:11 pm

ada juga yang mempertahankan program ini, katanya ada islamic punya program...


p/s-tapi berapa ramai yang pergi ke program islamic tu..


Last edited by Ad-Dien on Sun May 27, 2012 9:45 pm; edited 2 times in total

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by thtl on Sun May 27, 2012 9:16 pm

ILMU ke?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by Ad-Dien on Sun May 27, 2012 9:21 pm

thtl wrote:ILMU ke?

Allahua'lam..rasanya bukan anjuran ilmu..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by thtl on Sun May 27, 2012 9:22 pm

sebab tu kurang sambutan...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by Ad-Dien on Sun May 27, 2012 9:43 pm


Sebab apa kurang sambutan?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by yat on Sun May 27, 2012 10:59 pm

belia memang ramai datang, penuh gak...

bercampur baur program agama dan konsert....

ILMU benda2 begini berlepas diri...fb ustaz fadlan macam perli, sebab depa berkali2 cakap muzik haram, ada jugak yg status perli diorng ni 'Ironinya, mereka mempertikaikan konsert muzik kepada para ustaz yang memegang pendapat haramnya muzik... Sedangkan 'ulama' ikutan mereka sendiri menghalalkan muzik'.....

ada jugak kasi contoh ustaz popular main gitar dan sham kamikaze punya ok la, yg ala2 BN punya belia ni tak leh, nak main gitar atau buat konsert kena pakai loebai atau tudng baru boleh, dalam hati saya mengarut jek...fiqh muzik 'harus' ni kena perhalusi lagi.....muzik sebagai jalam dakwah takut jadi macam christian pulak..

semua nak kasi panas jek....


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by Nizam on Sun May 27, 2012 11:08 pm

kena cari satu alternatif untuk approaced belia melalui dakwah. Kalau wat pameran drift, extreme sport macam rock climbing skit, paint ball, futsal rasa takda masalah jika kriteria menurut syarak dijaga seperti menutup aurat. tidak perlu la wat konsert. selebriti dakwah seperti imam muda, ILMU, leh jer turun padang jumpa anak muda dengan lebih dekat. edar risalah dakwah. kena kreatif ler.

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by yat on Mon May 28, 2012 9:12 am

setuju ngan al-bghani...sekrang ni orang marah kerana ILMU macam pilih topik nak bersuara, tetapi mengikut tadi ada status seoang ustaz ILMU, wartawan dan tv tak panggil mereka sebab jawapan mereka adalah haram, haram, haram

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by thtl on Mon May 28, 2012 9:17 am

yelaa semua haram:
1. demokrasi
2. demonstrasi
3. PRU
4. haram menentang kerajaan yg ada

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by yat on Mon May 28, 2012 9:31 am

mlm penutup konsert clash of the band search/wings




yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by Ad-Dien on Mon May 28, 2012 9:46 am



Astaghfirullahal azim...

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by yat on Mon May 28, 2012 1:21 pm

penyokong amnu tu semua... Laughing

tapi tu lah saya cakap, remaja kita still ke arah tu...muzik harus tak mcm ni?

yg ni lak macam mana? gambar kredit to ustaz AZ


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by alDayyan on Mon Jun 04, 2012 7:00 am

saya dah cucitangan dgn maksiat jenis sebegini.. benci sangat dgn event komersil lagi mainstream mcm ni.. last saya join pun 8 tahun yg lalu.. itupun lepak kat dpn klcc sambut merdeka dgn kawan2..

sekarang ni ya Allah.. rimas serimas2nya kalau bergasak2 dgn bau yg bermcm2..ewwll!!! klu Malaysia ni mcm kat antartika xpela..sejuk je manjang x de peluh dan bau badan yg meloyakan..

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by thtl on Mon Jun 04, 2012 8:52 am

samala kat Jazan ni, bangla, paki dan india mana depa mandi...hehehe
kalau naik teksi atau solat dengan depa, mmg rimas dibuatnya

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: 17 cedera masa DRAG himpunan Belia putrajaya

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum