Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Tue May 29, 2012 7:01 am

salam, saja mau promo antara Kelab sunnah Adelaide (KIA), kelab yg aktif dalam aktioviti2 sunnah, mereka pernah menjemput syaikh hssein yee, kapten, UFB dan lain2, Doc imran a.k.a abulwafaa ada weekly punya kuliah.

blh ushar dalam youtube untuk part 2 dan seterusnya:


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 7:43 am



Siapa akhi baju biru yang sedang bagi kuliah tu?
buat masa ni tak dapat nak tonton video..

Moga Allah mudahkan perkembangan ilmu Islam disana, amin

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by thtl on Tue May 29, 2012 7:46 am

dien,
itulah doc abulwafaa kat afn tu...
dia merupakan founder afn bersama thtl dulu

dia juga menantu Dr Radzi Othman, USM, tokoh sunnah malaya

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 12:05 pm

thtl wrote:dien,
itulah doc abulwafaa kat afn tu...
dia merupakan founder afn bersama thtl dulu

dia juga menantu Dr Radzi Othman, USM, tokoh sunnah malaya

baru saya tahu... wahh..nampak muda lagi.. 20 an ke Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by thtl on Tue May 29, 2012 12:31 pm

kan dah habaq, menantu Dr Radzi...takkan 20'an..

20'an cam dien tu...

early 40

beliau medical doctor, maka tentulah awet muda...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 7:26 pm

thtl wrote:kan dah habaq, menantu Dr Radzi...takkan 20'an..

20'an cam dien tu...

early 40

beliau medical doctor, maka tentulah awet muda...

Sudah tonton beberapa siri, Alhamdulillah ringkas sahaja...

Ni orangnya, dah lama wonder.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by thtl on Tue May 29, 2012 7:57 pm

kami dulu regularlah makan2 dgn beliau dan team afn 1.0 (era bahagia)...hehehe

sekarang dia buat masters di perth rasanya..


Last edited by thtl on Tue May 29, 2012 8:06 pm; edited 1 time in total

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Tue May 29, 2012 8:04 pm

dia di adelaide...

semua ustaz manhaj salf ni, semua sempoi2 ajek, takder serban lilit 20 kat kepla ataupun sertban tinggi2 atau geng selendang hijau... Laughing

ni 9 jun ada seminar pemikiran imam syafie, anjuran Kelab ilmu adelaide bersama Kelab Umno South Australia, promo poster:



Last edited by yat on Tue May 29, 2012 8:09 pm; edited 1 time in total

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 8:07 pm

yat wrote:dia di adelaide...

Sampaikan salam Assalamualaikum saya pada Doc Abulwafaa

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by thtl on Tue May 29, 2012 8:07 pm

thanx

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Wed May 30, 2012 8:09 pm

Promo event:



Video promo:


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by thtl on Wed May 30, 2012 8:15 pm

alhamdulillah, manhaj salafiyah akan subur di sana. Allah hantar tokoh salafiyah yg hebat...itulah sahih Bukhari yg berjalan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Wed May 30, 2012 8:54 pm

thtl wrote:alhamdulillah, manhaj salafiyah akan subur di sana. Allah hantar tokoh salafiyah yg hebat...itulah sahih Bukhari yg berjalan

Sahih Bukhari yang berjalan..?

wah..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by thtl on Wed May 30, 2012 9:29 pm

nama beliau ialah Fathul Bari...

dien tau ker kitab ni syarah kitab hadis yg mana satu??

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Wed May 30, 2012 9:38 pm

thtl wrote:nama beliau ialah Fathul Bari...

dien tau ker kitab ni syarah kitab hadis yg mana satu??

Laa saya tau lah nama UFB tu sama dengan syarah Bukhari lil Ibn Hajar al-Asqalaini tuuu...

saya ingatkan ustaz nak cakap dia hafaz satu kitab sahih bukhari tuu... (sahih bukhari bergerak..) Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sun Jun 03, 2012 7:59 am



Bab Taharah/Bersuci (part 1/7)

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Mon Jun 11, 2012 3:55 pm

Pertelingkahan para sahabat:


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 10:51 am



Haritu kata nak tanya kat UFB, dah tanya belum..isu ape yek? isu Qardhawi ke ape ntah..lupe dah... Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by thtl on Sat Jun 16, 2012 10:55 am

DYQ sesat dan menyesatkan
radzi Othman ILMU

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sat Jun 16, 2012 11:06 am

Perlu difahamkan UFB di Australia main point dia bukan utk bincang hal DYQ...tajuk ditentukan oleh penganjur, Smile

Mengeani DYQ

Untuk hukum fiqh, UFB tiada masalah, cuma maslaah melibatkan pemerintah (seperti biasa la demonstrasi dan menggulingkan pemerintah yg sah)...baca jek la kat sini, bab ni dia cakap tak setuju dgn dia takper lah, tapi itu dia punya pendapat, rasa ada video dia ulas, penulisan dia pasal DYQ boleh baca sini:

http://ustazfathulbari.wordpress.com/2012/06/14/qaradhawi-ikhwanul-muslimin-dan-sikap-mereka-terhadap-pemerintah/

ni dari dulu lagi tau kot...ada point ni saya setuju, ada tak, ada yg saya cakapkan UFB terlalu simplistic...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 11:12 am

thtl wrote:DYQ sesat dan menyesatkan
radzi Othman ILMU

Sape tu? Takkan syeikh Radzi USM?

ke Abu Amru juru cakap ILMU ?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sat Jun 16, 2012 11:13 am

Ad-Dien wrote:
thtl wrote:DYQ sesat dan menyesatkan
radzi Othman ILMU

Sape tu? Takkan syeikh Radzi USM?

ke Abu Amru juru cakap ILMU ?

Abu Amru, bukan Prof Dr radzi Othman...beza sgt tu bagai langit dan bumi

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 11:13 am

yat wrote:Perlu difahamkan UFB di Australia main point dia bukan utk bincang hal DYQ...tajuk ditentukan oleh penganjur, Smile

Mengeani DYQ

Untuk hukum fiqh, UFB tiada masalah, cuma maslaah melibatkan pemerintah (seperti biasa la demonstrasi dan menggulingkan pemerintah yg sah)...baca jek la kat sini, bab ni dia cakap tak setuju dgn dia takper lah, tapi itu dia punya pendapat, rasa ada video dia ulas, penulisan dia pasal DYQ boleh baca sini:

http://ustazfathulbari.wordpress.com/2012/06/14/qaradhawi-ikhwanul-muslimin-dan-sikap-mereka-terhadap-pemerintah/

ni dari dulu lagi tau kot...ada point ni saya setuju, ada tak, ada yg saya cakapkan UFB terlalu simplistic...

Jazakallah..nanti saya baca,insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 11:20 am

yat wrote:
Ad-Dien wrote:
thtl wrote:DYQ sesat dan menyesatkan
radzi Othman ILMU

Sape tu? Takkan syeikh Radzi USM?

ke Abu Amru juru cakap ILMU ?

Abu Amru, bukan Prof Dr radzi Othman...beza sgt tu bagai langit dan bumi

ohh beliau tull dikhabarkan bukan aliran agama juga? dan pedas kritikannya..benarkah?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sat Jun 16, 2012 11:35 am

Mnegenai UMNO punya program ad yg baik, ada yg maksiat

UFB and the gang cuba untuk menasihati dan menembusi program2 agama UMNO, tujuan dia takmau dah program2 berbentuk karouke atau joget2, mereka berlepas diri dengan yg itu, dan juga program2 bidaah pujn depa tak join seperti tahlil dan sebagainya...mereka tak terlibat dgn anjuran program2 maksiat ataupun bidaah, sekdar masuk untuk berdakwah sunnah jika dijemput oleh mana2 bahagian seperti dilakukan sekrang

Dia sini UFB telah berjumpa dengan pemimpin2 3 kelab UMNO (Kelab UMNO South Australia, Sydney dan Queensland), dan menasihati mereka jauhkan program2 berbentuk maksiat dan bidaah, antaranya selau Kelab UMNO akan anjurkan majlis sembahyang hajat dan yasin dekat dgn exam, tapi mereka sudah tukar kepada solat isyak berjemaah, dan jemput seorang syoakh sunnah dari sini (lulsan Uni islam Madinah) bagi kuliah pasal solat hajat (hadis2 yg terang solat hajat dan hukumnya serta amlan negara2 tertentu yg buat secara jamaie dgn bacaa2 tertentu)...

prinsip mereka taat hanya pada perkara makruf dan agma itu adalah nasihat

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Sponsored content Today at 6:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum