Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Tue May 29, 2012 7:01 am

First topic message reminder :

salam, saja mau promo antara Kelab sunnah Adelaide (KIA), kelab yg aktif dalam aktioviti2 sunnah, mereka pernah menjemput syaikh hssein yee, kapten, UFB dan lain2, Doc imran a.k.a abulwafaa ada weekly punya kuliah.

blh ushar dalam youtube untuk part 2 dan seterusnya:


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down


Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 11:13 am

yat wrote:Perlu difahamkan UFB di Australia main point dia bukan utk bincang hal DYQ...tajuk ditentukan oleh penganjur, Smile

Mengeani DYQ

Untuk hukum fiqh, UFB tiada masalah, cuma maslaah melibatkan pemerintah (seperti biasa la demonstrasi dan menggulingkan pemerintah yg sah)...baca jek la kat sini, bab ni dia cakap tak setuju dgn dia takper lah, tapi itu dia punya pendapat, rasa ada video dia ulas, penulisan dia pasal DYQ boleh baca sini:

http://ustazfathulbari.wordpress.com/2012/06/14/qaradhawi-ikhwanul-muslimin-dan-sikap-mereka-terhadap-pemerintah/

ni dari dulu lagi tau kot...ada point ni saya setuju, ada tak, ada yg saya cakapkan UFB terlalu simplistic...

Jazakallah..nanti saya baca,insyaAllah

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 11:20 am

yat wrote:
Ad-Dien wrote:
thtl wrote:DYQ sesat dan menyesatkan
radzi Othman ILMU

Sape tu? Takkan syeikh Radzi USM?

ke Abu Amru juru cakap ILMU ?

Abu Amru, bukan Prof Dr radzi Othman...beza sgt tu bagai langit dan bumi

ohh beliau tull dikhabarkan bukan aliran agama juga? dan pedas kritikannya..benarkah?

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sat Jun 16, 2012 11:35 am

Mnegenai UMNO punya program ad yg baik, ada yg maksiat

UFB and the gang cuba untuk menasihati dan menembusi program2 agama UMNO, tujuan dia takmau dah program2 berbentuk karouke atau joget2, mereka berlepas diri dengan yg itu, dan juga program2 bidaah pujn depa tak join seperti tahlil dan sebagainya...mereka tak terlibat dgn anjuran program2 maksiat ataupun bidaah, sekdar masuk untuk berdakwah sunnah jika dijemput oleh mana2 bahagian seperti dilakukan sekrang

Dia sini UFB telah berjumpa dengan pemimpin2 3 kelab UMNO (Kelab UMNO South Australia, Sydney dan Queensland), dan menasihati mereka jauhkan program2 berbentuk maksiat dan bidaah, antaranya selau Kelab UMNO akan anjurkan majlis sembahyang hajat dan yasin dekat dgn exam, tapi mereka sudah tukar kepada solat isyak berjemaah, dan jemput seorang syoakh sunnah dari sini (lulsan Uni islam Madinah) bagi kuliah pasal solat hajat (hadis2 yg terang solat hajat dan hukumnya serta amlan negara2 tertentu yg buat secara jamaie dgn bacaa2 tertentu)...

prinsip mereka taat hanya pada perkara makruf dan agma itu adalah nasihat

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 11:48 am



insyaAllah lama-lama nanti sikit demi sikit gerakan sunnah akan terserap dalam jiwa rakyat malaysia..amin

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sat Jun 16, 2012 11:52 am

sini pun ada yg request tahlil, tapi UFB cakap baik kita buat tazkirah maghrib, hehe...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 3:03 pm

yat wrote:sini pun ada yg request tahlil, tapi UFB cakap baik kita buat tazkirah maghrib, hehe...

Ohh kat tempat akhi sana masih belum sunnah lagi ek? UFB bagi alasan ape nak yakinkan depa?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sat Jun 16, 2012 7:15 pm

Ad-Dien wrote:
yat wrote:sini pun ada yg request tahlil, tapi UFB cakap baik kita buat tazkirah maghrib, hehe...

Ohh kat tempat akhi sana masih belum sunnah lagi ek? UFB bagi alasan ape nak yakinkan depa?

orang muda ok, even presiden kelab umno sini 'wahabi', hehe, cuma yg jemput kami makan tu ada la nak meraikan seorang ni yg baru tamat poengajian master (orang tua la senang cakap), so dia ajak buat tahlil atau doa selamat, UFB dgn nada lembut menolak dengan menytakan 'ana tak buat tahlil, doa ramai2 pun tak, tapi ana boleh bagi tazkirah maghrib', dan dia terima

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Ad-Dien on Sun Jun 17, 2012 12:26 am

yat wrote:
Ad-Dien wrote:
yat wrote:sini pun ada yg request tahlil, tapi UFB cakap baik kita buat tazkirah maghrib, hehe...

Ohh kat tempat akhi sana masih belum sunnah lagi ek? UFB bagi alasan ape nak yakinkan depa?

orang muda ok, even presiden kelab umno sini 'wahabi', hehe, cuma yg jemput kami makan tu ada la nak meraikan seorang ni yg baru tamat poengajian master (orang tua la senang cakap), so dia ajak buat tahlil atau doa selamat, UFB dgn nada lembut menolak dengan menytakan 'ana tak buat tahlil, doa ramai2 pun tak, tapi ana boleh bagi tazkirah maghrib', dan dia terima

Depa tak tanya alasan kenapa tak buat tahlil dan yasinan? Alhamdulillah...moga sunnah dipermudahkan disana..Amin

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sun Jun 17, 2012 3:33 pm

Kuliah UFB di Brisbane: Jalan Meraih Kebahagiaan Akhirat



Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=YS-QvmW8CLo&feature=plcp

Part3: http://www.youtube.com/watch?v=MBzNWEv93DM&feature=plcp

Part 4: http://www.youtube.com/watch?v=8okqBpBfwx0&feature=plcp

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Sun Jun 17, 2012 3:36 pm

Tazkirah Ringkas Maghrib (Ini yang asalnya tuan rumah nak mintak buat tahlil atau doa selamat..tapi UFB dgn lembut menolak dan mencadangkan Tazkirah Maghrib)


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Fri Jul 13, 2012 5:54 am



Mengeani bersuci, air musta'mal dan lain mengenai bersuci

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by abu_ishak on Mon Aug 27, 2012 8:13 am

video bro muhamad: penegnalan fiqh part 5 x da?

abu_ishak
AHLI
AHLI

Posts : 12
Points : 31
Join date : 26/08/2012
Age : 26
Location : Bandar Baru Bangi -Seremban- Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by yat on Mon Aug 27, 2012 11:50 am

abu_ishak wrote:video bro muhamad: penegnalan fiqh part 5 x da?

sampi part 4 jek, baru perasan ada missing, nanti nak cari balik, kena tanya member yg upload

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Promo video Kelab Ilmu Adelaide (Kuliah Doc Imran)

Post by Sponsored content Today at 9:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum