hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by seijiseimura84 on Tue May 29, 2012 1:50 pm

Saya x fhm kenapa? Seperti terkena sumpahan the curse of the black pearls. Tipa kali i jumpa gadis idaman i PASTI dah berpunya. Kat johor takde sape2 ada con¤nection dgn mualaf ke?

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Tue May 29, 2012 1:58 pm

kalau doc berhajatkan mualaf amoi, dien al-Kardawi akan usahakan. Pahang mari...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by seijiseimura84 on Tue May 29, 2012 2:02 pm

Tak mau yh gemuk... Kecantikan seorang perempuan melambangkan success seorang lelaki. Bila dpt kurang cantik teraaa mcm bukan suatu auccess

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Tue May 29, 2012 3:04 pm

sudah semestinya, isteri seorang doktor mestilah cun melecun, putih melepak...
dien akan usahakan...amoi mualaf yg cantik

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Azamtekad on Tue May 29, 2012 4:49 pm

KohKohKoh Bawak2 lah bertenang. Kemana anda pergi, kesitu juga lah isunya. Macam mana nak bimbing mualaf jika tak pandai kelolakan diri? :shock:

_________________
Husnul Khotimah

Azamtekad
AHLI
AHLI

Posts : 159
Points : 188
Join date : 25/11/2011
Location : Klang

http://kambinghalal.blogspot.com

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 6:38 pm



Assalamualaikum Akh seiji, Doc Seiji..
Doc sepertinya sudah lama ingin mencari pasangan hidup dan mendirikan rumah tangga. Moga Allah permudahkannya buat doc, amin...

Maaflah kebanyakan disini sudah ada calon suami, muallaf pun sama. Muallaf yang lain-lain saya tak pasti lah pula. Doc, pintalah ketenanganan dari Allah. Pintalah dipermudahkan jodoh dariNya.

Saya nak membantu, saya tak pandai bab-bab ni. Boleh tanya sahabat dan ustaz thtl berkaitan saya dengan akhwat.

Barakallahufik

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by ummuyaser on Tue May 29, 2012 6:54 pm

seijiseimura84 wrote:Saya x fhm kenapa? Seperti terkena sumpahan the curse of the black pearls. Tipa kali i jumpa gadis idaman i PASTI dah berpunya. Kat johor takde sape2 ada con¤nection dgn mualaf ke?

Dr Seiji, dah berpunya tu maksudnya dah bersuami ke atau dah diikat dgn pertunangan? Kalau belum ada apa-apa bererti Dr masih ada peluang lagi nak menangi hatinya tu.

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Tue May 29, 2012 7:34 pm

tak perlu risau..doc s ni baru masuk stage kedua: gedik.

lepas tu dia akan masuk tahap 3, serius nak kawin...masa tu kita tolong, tahap gedik ni, kita biarkan dulu...
Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 8:25 pm

thtl wrote:kalau doc berhajatkan mualaf amoi, dien al-Kardawi akan usahakan. Pahang mari...

Amboi..diri saya sendiri pun tak ada lagi... Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Tue May 29, 2012 8:30 pm

dien kan belum masuk tahap gedik lagi..sekarang sedang mabuk ilmu dan manhaj

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Dodo Don on Wed May 30, 2012 9:00 am

Benar Doc.. kalau dapat bidadari syurga memang satu kejayaan besar bagi manusia.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 9:03 am

don,

masalahnya dia nak bidadari Korea atau Japan..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by myzyruz on Wed May 30, 2012 9:05 am

Doc kena pi PERKIM tanya staff kat situ.
insyaAllah ada yang akan bantu.
Lagipun mereka lebih selesa jika ada orang yg sudi kahwinkan muaallaf dengan orang yg sudah ada pekerjaan tetap macam Doc.

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Dodo Don on Wed May 30, 2012 9:11 am

Saya rasa bukan tidak ada yg mahukan Doc, mungkin Doc masih mencari yang memiliki semua ciri ciri yg dikehendaki. Mungkin ciri ciri itu yg perlu dikaji semula.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 9:14 am

nak macam mana pun boleh asalkan FOKUS.


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by helper on Wed May 30, 2012 9:49 am

apa kata dr seiji cakap terus terang aje kat perempuan tu... cakap aje "saya nak kawen dgn awak, boleh?"

Kalau perempuan tu dah berkahwin, cuba mintak kat suami dia, boleh tak kahwin dengan istri die... senang aja... cakap terus terang... mana tau, suami perempuan tu setuju, dia mintak khuluq aje...


helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 10:08 am

hahaha

bro helper,

1. metod terus terang ni mmg tak diamalkan dalam budaya Melayu. budaya kita berbunga, berkias, berpantun dan bergurindam...terus terang ni budaya arab dan mat saleh je


2. goda bini org tu, itu satu saranan yg paling berbahaya sekali...itu alamatnya doc akan masuk ICU...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by helper on Wed May 30, 2012 10:15 am

terus terang nii ok, percaya laaa....

pasal bini org tu, bukan suruh pegi goda bini orang, pegi cakap aje kat suami dia, mana laa tau suami dia cakap ok, lagi pun khuluq nii dah biasa berlaku.

kalau tak silap, kat malaysia pun ada org buat...

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 10:19 am

pengalaman saya sendiri pun masa mula2 nak kawin, mmg kecut perut kalau nak pilih opsen "terus terang"

ana rasa lebih menjaga air muka kalau guna third party...

mmg ada org yg strong yg boleh direct..but not majority org melayu..kita mmg diasuh sejak kecil bukan secara direct..

2. pi tanya suami dia??!

wush, itu mmg daring betul...

misalnya kita pergi jumpa datuk K,"datuk,datuk, boleh tak datuk lepaskan Datuk CT kpd saya?"

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by helper on Wed May 30, 2012 10:25 am

mungkin setiap org ada cara yang tersendiri... nii tak dapat dinafikan...

lagi pun pengalaman saya dulu, sy guna khidmat org tak jalan..

last2, guna cara terus terang aje... sometime bila kita betul2 nak kawen, baru perasaan segan tu hilang.. baru ada perasaan serius...

kalau dok lok lak lagi.. tak serius lagi nak kawen, masih lagi dalam stage test market... siap boleh wat pilih2 lagi... bior kan aje... belum sampai lagi time die nak kawen...

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 10:26 am

dien kardawi pun jenis tak boleh direct juga nak kata " will u marry me?"

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by helper on Wed May 30, 2012 10:33 am

jenis yang tak bleh direct pun ok,,, kena ada org tengah, senang aje tu.. kasi je calon, selalu depa terus accept..

kalau tgk kawan2 yang pernah register BM, selalunya bila syor, depa accept je.. jarang laa tolak... tolak selalunya sbb masalah family aje.. tu aje...

yg jenis test market nii.. hold aje laa dulu,,, belum tiba masa dia tu...

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 11:04 am

Rasanya u ni org jenis "direct"

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Ad-Dien on Wed May 30, 2012 11:13 am

thtl wrote:dien kardawi pun jenis tak boleh direct juga nak kata " will u marry me?"

Aik? kena jugak.. saya tak kata sebab orang dah kata Embarassed

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 12:11 pm

dien,

kena tunggu ada org akan luahkan
"apakah tuan hamba sudi menerima hamba menjadi isteri tuan?"

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Sponsored content Today at 5:25 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum