hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by seijiseimura84 on Tue May 29, 2012 1:50 pm

First topic message reminder :

Saya x fhm kenapa? Seperti terkena sumpahan the curse of the black pearls. Tipa kali i jumpa gadis idaman i PASTI dah berpunya. Kat johor takde sape2 ada con¤nection dgn mualaf ke?

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down


Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 11:04 am

Rasanya u ni org jenis "direct"

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Ad-Dien on Wed May 30, 2012 11:13 am

thtl wrote:dien kardawi pun jenis tak boleh direct juga nak kata " will u marry me?"

Aik? kena jugak.. saya tak kata sebab orang dah kata Embarassed

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 12:11 pm

dien,

kena tunggu ada org akan luahkan
"apakah tuan hamba sudi menerima hamba menjadi isteri tuan?"

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Ad-Dien on Wed May 30, 2012 1:06 pm

thtl wrote:dien,

kena tunggu ada org akan luahkan
"apakah tuan hamba sudi menerima hamba menjadi isteri tuan?"

Ad-Dien wrote:
Aik? kena jugak.. saya tak kata sebab orang dah kata Embarassed

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by seijiseimura84 on Wed May 30, 2012 1:12 pm

helper wrote:apa kata dr seiji cakap terus terang aje kat perempuan tu... cakap aje "saya nak kawen dgn awak, boleh?"

Kalau perempuan tu dah berkahwin, cuba mintak kat suami dia, boleh tak kahwin dengan istri die... senang aja... cakap terus terang... mana tau, suami perempuan tu setuju, dia mintak khuluq aje...

Hish mana boleh. Dia ahli kitab

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 1:14 pm

doc, ahlil kitab mmg masuk senarai boleh kawin daa...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Ad-Dien on Wed May 30, 2012 1:23 pm

thtl wrote:doc, ahlil kitab mmg masuk senarai boleh kawin daa...

Betul tu Doc, Ahli kitab memang boleh berkahwin dengannya
Cuma ada suatu peristiwa di zaman Umar dahulu yang melarang kahwin Ahli Kitab, beliau mengeluarkan ijtihad memandangkan ia sesuai dengan keadaan ketika itu.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by thtl on Wed May 30, 2012 1:25 pm

kat Malaysia pun boleh kawin kitabiah, tapi kena masuk Islam juga...
kalau kat Indo boleh daftar...doc S kena kawin kat sanaala...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hei seiji asal tak henti2 emosi ni?

Post by Sponsored content Today at 7:37 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum