Cadangan forumers

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Cadangan forumers

Post by Nizam on Sat Jun 02, 2012 1:17 pm

Assalammualaikum

Dalam usaha membawa forum ini ke suatu tahap yang baru, cadangan dari forumers adalah suatu yang sangat diperlukan. Dengan ini ana mengalu-alukan sebarang cadangan dari forumers yang budiman, moga ia dapat membantu kami dalam usaha tersebut. buzy

Antara skop cadangan yang diperlukan:

ruangan bahasa arab: bagaimana hendak kita manfaatkan?

Perlukah ruangan khusus untuk muslimah?


_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sat Jun 02, 2012 1:26 pm

Thread Baitul Muslim perlu dok? Suspect

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 2:32 pm

semua tu perlu bila kita pindah ke proper website nanti, insyaAllah

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sat Jun 02, 2012 3:09 pm

hehehe ana nak amik dulu feedback forumers sebab nak bina website nanti kurang kita dah ada flow chart

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ad-Dien on Sat Jun 02, 2012 5:26 pm


sebelum itu semua, saya minta perhatian dan bantuan semua pakar IT disini, akhi HELPER, PENYU dan sesiapa sahaja minta bantu kak naz..
Menanti Menanti Menanti Menanti Menanti

thtl wrote:Mintak IT team tengokkan. sorang lagi yg masih pending, tak boleh log-in ialah naz. sampai sekarang dia komplen tak boleh log-in.[/size]

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sun Jun 03, 2012 2:26 pm

Ad-Dien wrote:
sebelum itu semua, saya minta perhatian dan bantuan semua pakar IT disini, akhi HELPER, PENYU dan sesiapa sahaja minta bantu kak naz..
Menanti Menanti Menanti Menanti Menanti

thtl wrote:Mintak IT team tengokkan. sorang lagi yg masih pending, tak boleh log-in ialah naz. sampai sekarang dia komplen tak boleh log-in.[/size]

settle

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ad-Dien on Sun Jun 03, 2012 5:50 pm

Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
sebelum itu semua, saya minta perhatian dan bantuan semua pakar IT disini, akhi HELPER, PENYU dan sesiapa sahaja minta bantu kak naz..
Menanti Menanti Menanti Menanti Menanti

thtl wrote:Mintak IT team tengokkan. sorang lagi yg masih pending, tak boleh log-in ialah naz. sampai sekarang dia komplen tak boleh log-in.[/size]

settle

Jazakallahu khair. Apa masalah yang berlaku akhi?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sun Jun 03, 2012 6:03 pm

Ad-Dien wrote:
Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
sebelum itu semua, saya minta perhatian dan bantuan semua pakar IT disini, akhi HELPER, PENYU dan sesiapa sahaja minta bantu kak naz..
Menanti Menanti Menanti Menanti Menanti

thtl wrote:Mintak IT team tengokkan. sorang lagi yg masih pending, tak boleh log-in ialah naz. sampai sekarang dia komplen tak boleh log-in.[/size]

settle

Jazakallahu khair. Apa masalah yang berlaku akhi?

rasanya disebabkan 2 profil iaitu naz dan darlinz yang sama email kot. ana delete satu profil tapi lupa nak tgk emailnya. waiyyak.

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ad-Dien on Sun Jun 03, 2012 6:14 pm

Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
sebelum itu semua, saya minta perhatian dan bantuan semua pakar IT disini, akhi HELPER, PENYU dan sesiapa sahaja minta bantu kak naz..
Menanti Menanti Menanti Menanti Menanti

thtl wrote:Mintak IT team tengokkan. sorang lagi yg masih pending, tak boleh log-in ialah naz. sampai sekarang dia komplen tak boleh log-in.[/size]

settle

Jazakallahu khair. Apa masalah yang berlaku akhi?

rasanya disebabkan 2 profil iaitu naz dan darlinz yang sama email kot. ana delete satu profil tapi lupa nak tgk emailnya. waiyyak.

sebab double user with same email ..ada kemungkinan juga.. akhi jangan lupa maklumkan kepada kak naz ye.. PM/emai/ facebook lebih cepat...

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sun Jun 03, 2012 6:15 pm

Ad-Dien wrote:
Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
sebelum itu semua, saya minta perhatian dan bantuan semua pakar IT disini, akhi HELPER, PENYU dan sesiapa sahaja minta bantu kak naz..
Menanti Menanti Menanti Menanti Menanti

thtl wrote:Mintak IT team tengokkan. sorang lagi yg masih pending, tak boleh log-in ialah naz. sampai sekarang dia komplen tak boleh log-in.[/size]

settle

Jazakallahu khair. Apa masalah yang berlaku akhi?

rasanya disebabkan 2 profil iaitu naz dan darlinz yang sama email kot. ana delete satu profil tapi lupa nak tgk emailnya. waiyyak.

sebab double user with same email ..ada kemungkinan juga.. akhi jangan lupa maklumkan kepada kak naz ye.. PM/emai/ facebook lebih cepat...

Done, errr addien leh basic arab kan?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ad-Dien on Sun Jun 03, 2012 6:27 pm

Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
Penyu wrote:
Ad-Dien wrote:
sebelum itu semua, saya minta perhatian dan bantuan semua pakar IT disini, akhi HELPER, PENYU dan sesiapa sahaja minta bantu kak naz..
Menanti Menanti Menanti Menanti Menanti

thtl wrote:Mintak IT team tengokkan. sorang lagi yg masih pending, tak boleh log-in ialah naz. sampai sekarang dia komplen tak boleh log-in.[/size]

settle

Jazakallahu khair. Apa masalah yang berlaku akhi?

rasanya disebabkan 2 profil iaitu naz dan darlinz yang sama email kot. ana delete satu profil tapi lupa nak tgk emailnya. waiyyak.

sebab double user with same email ..ada kemungkinan juga.. akhi jangan lupa maklumkan kepada kak naz ye.. PM/emai/ facebook lebih cepat...

Done, errr addien leh basic arab kan?

qalil,qalil...awat?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by zikrulmaut_sm on Sun Jun 10, 2012 3:11 pm

kalau di website-website Islam indonesia, mereka banyak publish artikel-artikel yang pelbagai skop dan bidang, kemudian mereka link artikel mereka ke facebook dan twitter. hasilnya, sangat mudah untuk bawa pengunjung ke website mereka.

jadi, pada pendapat saya, di samping forum, boleh juga diadakan portal artikel.

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].

zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sun Jun 10, 2012 4:03 pm

zikrulmaut_sm wrote:kalau di website-website Islam indonesia, mereka banyak publish artikel-artikel yang pelbagai skop dan bidang, kemudian mereka link artikel mereka ke facebook dan twitter. hasilnya, sangat mudah untuk bawa pengunjung ke website mereka.

jadi, pada pendapat saya, di samping forum, boleh juga diadakan portal artikel.

akhi, memang ada kat sini gak tapi untuk thtl, Insya-Allah akan dipertimbangkan

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Sun Jun 10, 2012 4:13 pm

selagi saya kerja kat saudi ni, mmg tak boleh buka FB...tak sempat sebab kerja lagi, forum lagi, blog lagi..boleh collapse woo...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sun Jun 10, 2012 4:17 pm

sana youtube leh buka syeikh?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Sun Jun 10, 2012 4:21 pm

ofis di universiti, x bleh

kat apartment boleh...sebab broadband private

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ad-Dien on Sun Jun 10, 2012 10:23 pm



cadangan...

semua user lelaki diseru untuk guna avatar pic sebenar? ... Mode, panel diwajibkan..Ok tak? hehe

manfaat nya banyak insyaAllah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Sun Jun 10, 2012 10:28 pm

yang terlalu hensem atau cun, harap avatar pakai shade atau spek hitam
Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by abuzaid65 on Mon Jun 11, 2012 5:22 am

Ad-Dien wrote:

cadangan...

semua user lelaki diseru untuk guna avatar pic sebenar? ... Mode, panel diwajibkan..Ok tak? hehe

manfaat nya banyak insyaAllah.

Nasib baik ana bukan Mode atau Panel.. hehehe KohKohKoh

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by myzyruz on Mon Jun 11, 2012 5:34 am

abuzaid65 wrote:
Ad-Dien wrote:

cadangan...

semua user lelaki diseru untuk guna avatar pic sebenar? ... Mode, panel diwajibkan..Ok tak? hehe

manfaat nya banyak insyaAllah.

Nasib baik ana bukan Mode atau Panel.. hehehe KohKohKoh


admin, sila lantik sbg panel..hehe

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by abuzaid65 on Mon Jun 11, 2012 5:55 am

myzyruz wrote:
abuzaid65 wrote:
Ad-Dien wrote:

cadangan...

semua user lelaki diseru untuk guna avatar pic sebenar? ... Mode, panel diwajibkan..Ok tak? hehe

manfaat nya banyak insyaAllah.

Nasib baik ana bukan Mode atau Panel.. hehehe KohKohKoh


admin, sila lantik sbg panel..hehe

Cadangan ditolak.. mana boleh main lantik gitu2 aje.. takda interview, interogasi, dll ker dulu? hehe Smile

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ad-Dien on Mon Jun 11, 2012 7:39 am



Saya berpendapat setiap forumer seeloknya guna pic sebenar.. tapi tiada paksaan Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by helper on Mon Jun 11, 2012 10:53 am

yang tak kawen je laa letak pic... yang dah kawen.. kasi option laaa.... Razz Razz

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by abuzaid65 on Mon Jun 11, 2012 11:24 am

helper wrote:yang tak kawen je laa letak pic... yang dah kawen.. kasi option laaa.... Razz Razz

sokong 100% terbaik

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by alDayyan on Fri Dec 14, 2012 9:25 am

saya cadangkan agar theme forum ni ditukar setiap 3 bulan sekali...adakah forumotion mempunyai theme2 yg cantik dna sejuk mata memandang?

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Sponsored content Today at 9:55 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum