[KHAS] UNTUK AD-DIEN

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

[KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by NAZ on Wed Jun 13, 2012 5:45 pm

Salam Ad-Dien,

Peluang melanjutkan pelajaran di Ma'ahad Tahfiz DarusSunnah Perlis.
Hafazan A-Quran
Harfiyah
Bahasa Arab
Amali Daqwah

Umur : dari 15 - 26 tahun
sekurang kurang nya mempunyai UPSR
Tempuh pengajian - 3 tahun (6 semester)

Yuran
Kemasukan: RM100
Bulanan: RM200

Tenaga pengajar MAlaysia dan Indonesia
1. Dr Juanda bin Jaya - Umum
2. Dr Abdul Aziz bin Kalufi - Tafsir
3. Dr Hazman bin Hassan - Sirah
4. Ustaz Mohd Nazim bin Mohd Nor - Tajwid & Balaghah
5. Ustaz Muhammad Daliluddin bin Burhanuddin - Nahu & Sorf
6. Ustaz Abdul Wahid bin Mahmud - Harfiyah
7. Ustaz Muhammad Ihsan bin Idris - Hadis & Ulum Hadis
8. Ustaz Abdul Qadir bin Sehak - Fiqh
9. Ustaz Mohd Rizal Simanjuntak - Hafazan & Usul Fiqh
10. Ustaz Mohd Rizal bin Azizan - Fiqh Dakwah
11. Ustaz Muhamad Nasiruddin bin Aziz - Tauhid & Adab Akhlak
12. Ustaz Iskandar Medan - Taranum

Setakat ni baru buka.. pemohonan adalah terhad...(Batch pertama bulan July 2012)

Alamat Ma'ahad:
Kampung Padang Melangit,
01000 Kangar, Perlis.

Hubungi : - Ustz Nasiruddin (019-2244948) / Ustz Wahid (019-4285747)

Cubalah.

Semoga success!!!

WSLM

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Wed Jun 13, 2012 5:49 pm

elok sangat ler, tu dien boleh dok perlis daru sunnah...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ahmad Shamil on Wed Jun 13, 2012 7:29 pm

terbaik

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Wed Jun 13, 2012 8:49 pm



Jazakallahu khairan kathira... khas untuk semua yang berminat juga insyaAllah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Wed Jun 13, 2012 8:59 pm

saya 8 tahun dok Perlis dien..ia merubah hidup saya...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Wed Jun 13, 2012 9:03 pm

thtl wrote:saya 8 tahun dok Perlis dien..ia merubah hidup saya...

8 tahun ke... uitm dulu berapa tahun?? 8 tahun...
kenal manhaj di sana ke?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Wed Jun 13, 2012 9:07 pm

diploma 4 tahun, sebab saya tukar course.

balik dari USA, saya minta posting lecturer ke UitM arau juga..

4 tahun lecturer di kampus arau..

so, di kampus arau, saya student dan juga lecturer...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Wed Jun 13, 2012 9:11 pm

thtl wrote:diploma 4 tahun, sebab saya tukar course.

balik dari USA, saya minta posting lecturer ke UitM arau juga..

4 tahun lecturer di kampus arau..

so, di kampus arau, saya student dan juga lecturer...

ohh macam tu..
macam mana nak minta jadi lect?? hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Wed Jun 13, 2012 9:18 pm

sekarang dah susah dien...
zaman saya, masters degree
laani...
minima phD..kat saudi pun sama

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Wed Jun 13, 2012 9:25 pm

thtl wrote:sekarang dah susah dien...
zaman saya, masters degree
laani...
minima phD..kat saudi pun sama

Ni ada MQA etc? Patut masuk tak? Pensijilan dia bagaimana? Dip? dgree?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Wed Jun 13, 2012 9:30 pm

dien kena call no yg depa kasi tu

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Wed Jun 13, 2012 10:01 pm

thtl wrote:dien kena call no yg depa kasi tu

website ada? email ke?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by NAZ on Thu Jun 14, 2012 1:58 am

Tanya & call Ustz Nasarudin tu...beliau sangat sangat membantu. Beliau juga merupakan pembantu Nadir di Ma'ahad tu.

Ma'ahad ni sangat sangat baru. pengambilan pelajar untuk 1st batch tahun ni bulan julai.Ust Nasarudin cakap ...dhaif lagi, banyak kekurangan..insyaAllah pelan-pelan lah.

Call direct kat ustaz tu. jangan tanya kat sini lagi.

Jika kat ma'ahad tu OK dan selesai 3 tahun mereka ada cakap boleh sambung ka Madinah atau al-azhar dan beberapa univ yg lain. saya ada surat tawaran dan pamplet untuk anak saya sebenarnya...

memandangkan dia akan mula kerja kat Suzuki Centre maka saya tak boleh buat apa lah terpaksa tolak tawaran tu.

Sekian

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Thu Jun 14, 2012 6:33 am

caution:

pioneer utk kolej baru akan banyak ujian yg bakal dihadapi. program tu semua belum diiktiraf lagi sebab depa kena submit kepada MQA dan IPT luar negara spt Azhar dan Saudi. Universiti Jazan yg saya dok kerja ni belum dapat pengiktirafan dari pihak berwajib saudi...makan masa juga nak prepare document utk pihak berwajib datang buat penilaian. kampus sementara macam jazan ni pun sempit dan banyak facilities yg tak ada..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Thu Jun 14, 2012 2:16 pm

thtl wrote:caution:

pioneer utk kolej baru akan banyak ujian yg bakal dihadapi. program tu semua belum diiktiraf lagi sebab depa kena submit kepada MQA dan IPT luar negara spt Azhar dan Saudi. Universiti Jazan yg saya dok kerja ni belum dapat pengiktirafan dari pihak berwajib saudi...makan masa juga nak prepare document utk pihak berwajib datang buat penilaian. kampus sementara macam jazan ni pun sempit dan banyak facilities yg tak ada..

Ini lah yang saya sedang fikirkan... status pensijilannya memandangkan ia baru lagi dibuka..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Thu Jun 14, 2012 2:54 pm

kita kena pergi ke tempat yg dah stabil baru peace of mind nak belajar...masalah utama kat peghlih ni tak ada ayaq...kalau tempat baru camtu, itulah masalahnya...


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Thu Jun 14, 2012 3:10 pm

thtl wrote:kita kena pergi ke tempat yg dah stabil baru peace of mind nak belajar...masalah utama kat peghlih ni tak ada ayaq...kalau tempat baru camtu, itulah masalahnya...


haaa????? Neutral Neutral

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by abu_aisyah on Sun Jun 17, 2012 7:11 am

ad-dien,ape cita2 ad-dien?
sekarang tengah buat apa?
kenapa ad-dien teringin sangat nak pegi belajar di tanah arab?

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Sun Jun 17, 2012 9:15 am

abu_aisyah wrote:ad-dien,ape cita2 ad-dien?
sekarang tengah buat apa?
kenapa ad-dien teringin sangat nak pegi belajar di tanah arab?

wah.. ni nampak saya kena soal siasat.. hehe... tajuk tread pulak memang dah mention saya.. Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by thtl on Sun Jun 17, 2012 10:04 am

dien kan jejaka idaman Forum bicara daa..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by aniliaz on Sun Jun 17, 2012 10:08 am

thtl wrote:dien kan jejaka idaman Forum bicara daa..

Terlalu comel la ustaz... hikhik Razz

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by abu_aisyah on Sun Jun 17, 2012 11:05 am

AD-DIEN,JAWAB.NAK TAHU NIH. :afro:

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Sun Jun 17, 2012 1:12 pm

abu_aisyah wrote:ad-dien,ape cita2 ad-dien?
sekarang tengah buat apa?
kenapa ad-dien teringin sangat nak pegi belajar di tanah arab?

1. Cita-cita nak jadi orang yang berguna je.. hehe..

2. Sekarang tengah menaip kat depan laptop.. hhehe

3. Sebab tak pernah gi lagi...

ahah.. sudah menjawap yek KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Ad-Dien on Sun Jun 17, 2012 1:14 pm



tread ni perlu di lock... saya dah rasakan bahayanya..hehe Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by aniliaz on Mon Jun 18, 2012 9:55 am

Minta maaf ye dik..akak bergurau je ek..

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: [KHAS] UNTUK AD-DIEN

Post by Sponsored content Today at 9:18 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum