UMCCED

View previous topic View next topic Go down

UMCCED

Post by abu_aisyah on Sat Jun 16, 2012 10:04 am

assalamualaikum,
minta rakan2 disini berkongsi sedikit mengenai program UMCCED.berminat juga untuk mengambil kursus sijil BA atau syariah utk tambah kan ilmu shj.
yg ana tahu,sijilnya tidak ada LAN & tak diterima utk sambung pelajaran/kerja.betulka?

jazakallahu khairan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 11:23 am

abu_aisyah wrote:assalamualaikum,
minta rakan2 disini berkongsi sedikit mengenai program UMCCED.berminat juga untuk mengambil kursus sijil BA atau syariah utk tambah kan ilmu shj.
yg ana tahu,sijilnya tidak ada LAN & tak diterima utk sambung pelajaran/kerja.betulka?

jazakallahu khairan

ye betul...sebab tu saya terpaksa batalkan last minute sebab diploma yang ditawarkan tak ada MQA etc... sbb sy nak continue stdy dgree lagi...

tapi kalau untuk tambah ilmu takpe je... bagus juga tu...Akhi Faisall, Nadim dan ramai lagi rasana dah join jugak... jemputlah daftar Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by faisall on Tue Jun 19, 2012 12:23 pm

Salam semua.

Kalau nak tuntut ilmu, program ini sangat baik ~
Contoh : Mustolah Hadith tenaga pengajarnya Dr. Fauzi Deraman..Ulum Hadith Prof. Dr. Karim Zaidan.. Yang ajar semua paling kurang ada status Dr. + terbaeek ~ Walau sijil tak laku.. Lecture Ulum Quran saya ex-madani..Antara student terawal sponsorship KSA.. so tau² lah satu batch dengan siapa... Smile

Kalau nak serampang dua mata, sambil tuntut dan pekerjaan, agak kurang baik ~
Sijil tak di iktiraf ~


faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by thtl on Tue Jun 19, 2012 12:28 pm

target market UMCCED ialah working people yang tak ada kesempatan belajar masa zaman muda dulu kerana masuk line pendidikan sekuler...

dien kardawi dia nak further study ke Madinah atau jordan...maka tak bolehlah...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by abu_aisyah on Tue Jun 19, 2012 12:43 pm

faisall wrote:Salam semua.

Kalau nak tuntut ilmu, program ini sangat baik ~
Contoh : Mustolah Hadith tenaga pengajarnya Dr. Fauzi Deraman..Ulum Hadith Prof. Dr. Karim Zaidan.. Yang ajar semua paling kurang ada status Dr. + terbaeek ~ Walau sijil tak laku.. Lecture Ulum Quran saya ex-madani..Antara student terawal sponsorship KSA.. so tau² lah satu batch dengan siapa... Smile

Kalau nak serampang dua mata, sambil tuntut dan pekerjaan, agak kurang baik ~
Sijil tak di iktiraf ~


yg enta sebutkan tu course ape?

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by abuzaid65 on Tue Jun 19, 2012 12:58 pm

abu_aisyah wrote:
faisall wrote:Salam semua.

Kalau nak tuntut ilmu, program ini sangat baik ~
Contoh : Mustolah Hadith tenaga pengajarnya Dr. Fauzi Deraman..Ulum Hadith Prof. Dr. Karim Zaidan.. Yang ajar semua paling kurang ada status Dr. + terbaeek ~ Walau sijil tak laku.. Lecture Ulum Quran saya ex-madani..Antara student terawal sponsorship KSA.. so tau² lah satu batch dengan siapa... Smile

Kalau nak serampang dua mata, sambil tuntut dan pekerjaan, agak kurang baik ~
Sijil tak di iktiraf ~


yg enta sebutkan tu course ape?

rasanya yg akhi Faisall mention tu program SPAH atau Sijil Pengajian Al Hadith.. cuma setakat yg ana attend tak jumpa la pulak Dr Karim Zaidan.. yg ada Dr Fauzi Deraman, Dr Faisal, Dr Khairul Nizam, dll.. memg best program SPAH ni.. best sgt2...

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by thtl on Tue Jun 19, 2012 1:01 pm

bukan Dr Zaidan, tapi kitab kot..Dr Zaidan last sekali ada kat Yaman. dia dah tua sangat dan uzur, mana pulak ada ngajor kat UM. biar betol..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by Ad-Dien on Tue Jun 19, 2012 4:44 pm



Akhi Faisall ambil diploma.. jadi mungkin syariah dan Usuluddin.. hadith ada sijil sahaja..

saya ditawarkan Diploma Syariah Umcced tu...

dan pengajian Islam takhassus hadith di MEDIU..

UPU belum keluar lagi..insyaAllah bulan 7 nanti jawapannya..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by abu_aisyah on Wed Jun 20, 2012 11:55 am

tgk web mediu,banyak gak intitusi kewangan yang boleh apply utk pengajian disana.senang ke mohon?yg selain ptptn lah.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by Ad-Dien on Wed Jun 20, 2012 12:03 pm

abu_aisyah wrote:tgk web mediu,banyak gak intitusi kewangan yang boleh apply utk pengajian disana.senang ke mohon?yg selain ptptn lah.

ada interrogate dulu dengan mediu..ada test..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by abu_aisyah on Wed Jun 20, 2012 12:27 pm

maksud dien,iv tu utk masuk mediu ke atau mohon bantuan kewangan dari institusi2 kewangan terbabit?

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by Ad-Dien on Wed Jun 20, 2012 12:40 pm

abu_aisyah wrote:maksud dien,iv tu utk masuk mediu ke atau mohon bantuan kewangan dari institusi2 kewangan terbabit?

ujian bahasa Arab oleh Mediu?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by abu_aisyah on Wed Jun 20, 2012 2:12 pm

guane pulop ding nih?solang di jawab dengang soalang.kompius.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by Ad-Dien on Wed Jun 20, 2012 8:24 pm

abu_aisyah wrote:guane pulop ding nih?solang di jawab dengang soalang.kompius.

silap ada tanda soal je...abaikan tanda soal..hee

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by abuzaid65 on Thu Jun 21, 2012 4:40 am

abu_aisyah wrote:guane pulop ding nih?solang di jawab dengang soalang.kompius.

itu dah kira mantiq Diens tahap tertinggi tu.. Laughing

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by Ad-Dien on Thu Jun 21, 2012 7:46 am

abuzaid65 wrote:
abu_aisyah wrote:guane pulop ding nih?solang di jawab dengang soalang.kompius.

itu dah kira mantiq Diens tahap tertinggi tu.. Laughing

pernah seketika membaca buku mantiq.. namun saya tak bergitu berminat.. manfaatnya pada saya bukalah apa-apa...

mungkin akan datang saya perlukan... kalau sekarang tak kot. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: UMCCED

Post by Sponsored content Today at 3:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum