[CUACA] KL BERJERUBU

View previous topic View next topic Go down

[CUACA] KL BERJERUBU

Post by NAZ on Sat Jun 16, 2012 5:01 pm

KL sangat berjerubu since semalam.

Matahari macam malu malu untuk bersinar.
avatar
NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 5:11 pm

NAZ wrote:KL sangat berjerubu since semalam.

Matahari macam malu malu untuk bersinar.

KL selangor banyak pencemaran...ehe Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by salmonella on Sat Jun 16, 2012 5:14 pm

Mula2 saya rasa pelik sebab nampak matahari lain macam ja... bentuk bulat lain daripada yang lain. Rupanya, pandangan kita dibatasi jerebu... menyebabkan matahari kurang bersinar, mudah dilihat secara langsung, nampak bulat.
avatar
salmonella
Moderator
Moderator

Posts : 47
Points : 61
Join date : 24/11/2011
Age : 30
Location : Ampang

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by salmonella on Sat Jun 16, 2012 5:15 pm

Bukan pencemaran di KL, Selangor la... kebakaran hutan di Sumatera
avatar
salmonella
Moderator
Moderator

Posts : 47
Points : 61
Join date : 24/11/2011
Age : 30
Location : Ampang

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by NAZ on Sat Jun 16, 2012 5:19 pm

salmonella wrote:Bukan pencemaran di KL, Selangor la... kebakaran hutan di Sumatera
tempias kena kat sini
avatar
NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 5:21 pm

salmonella wrote:Bukan pencemaran di KL, Selangor la... kebakaran hutan di Sumatera
:lol!:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by thtl on Sat Jun 16, 2012 5:41 pm

di Jazan, mmg berjerebu, debu dan pasir halus di udara..ini lagi bahaya utk paru2..saya pun dah batuk-batuk...belum beli mask lagi...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 5:44 pm

thtl wrote:di Jazan, mmg berjerebu, debu dan pasir halus di udara..ini lagi bahaya utk paru2..saya pun dah batuk-batuk...belum beli mask lagi...

ribut pasir masih ada?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by thtl on Sat Jun 16, 2012 5:53 pm

dia mai tak menantu...

macam musim tengkujuh di pantai timurlaa...kekadang banjir kekadang tidak..camtu la kat Jazan, sekarang musim ribut pasir sebab musim panas (summer), bila sandstorm nak mai kena lihat ramalan cuaca Jizan..
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 5:56 pm

thtl wrote:dia mai tak menantu...

macam musim tengkujuh di pantai timurlaa...kekadang banjir kekadang tidak..camtu la kat Jazan, sekarang musim ribut pasir sebab musim panas (summer), bila sandstorm nak mai kena lihat ramalan cuaca Jizan..

ohh macam tu rupenye.. yang fenomena pasir naik menjulang ke atas tu ape mende yek?? biasa jadi kat padang pasir tu.. pelik jugak saya..

pernah nampak tak kat sana?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by thtl on Sat Jun 16, 2012 6:07 pm

yg melanda jazan last week yg tu ler dien...angin akan pungut segala pasir kat padang pasir dan dia serang bandar jazan, habis segala benda dia timbus dgn pasir...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by Ad-Dien on Sat Jun 16, 2012 6:10 pm

thtl wrote:yg melanda jazan last week yg tu ler dien...angin akan pungut segala pasir kat padang pasir dan dia serang bandar jazan, habis segala benda dia timbus dgn pasir...

eh bukan yang tu...yang macam pasir menjulang ke atas..macam air pancut tuu gaya nye...ape mende tu ek?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by thtl on Sat Jun 16, 2012 6:23 pm

storm kat saudi ada dua:

sandstorm dan dust storm..

yg attack jazan tu dust storm...yg dien maksudkan tu adalah sandstorm...

ana silap sebenarnya..ada bedza antara ribut pasir dan ribut debu
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by ummuyaser on Sat Jun 16, 2012 9:42 pm

thtl wrote:di Jazan, mmg berjerebu, debu dan pasir halus di udara..ini lagi bahaya utk paru2..saya pun dah batuk-batuk...belum beli mask lagi...

Sheikh kena bawa towel basah utk pekap kat hidung dan mulut supaya debu tak masuk ke kerongkong. Boleh kena bronchitis tu. Satu ketika dulu masa kat Mesir rumah ana pernah juga dilanda ribut debu. Bangun pagi tengok debu kuning penuh di balkoni termasuk tingkap. Jenuh jugak nak membersihkannya.
avatar
ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: [CUACA] KL BERJERUBU

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum