berimamkan imam yg sexy

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

berimamkan imam yg sexy

Post by abu_aisyah on Tue Jun 19, 2012 3:17 pm

First topic message reminder :

assalmualaikum

sekiranya seorg itu sedang solat berjemaah,ketika imam turun sujud,dia ternampak bahagian atas belahan punggung imam akibat baju imam ternaik kerana singkat dan seluar yg agak londeh.

soalan:
a.adakah solat imam tu batal?
b.sekiranya batal,apakah status makmum?perlu diteruskan/mufarakah?

jazakallahu khairan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down


Re: berimamkan imam yg sexy

Post by Adl on Sun Jun 24, 2012 7:20 pm

Adl wrote:assalmualaikum

Kalau saya mufarakah (termasuk atas lain2 sebab, yang sabit dari imam) adakah fadilat jemaah 27 @ 25 kali saya terbatal?. Mohon nas @ dalil utk sokongan.

thtl wrote:Pahala 25 atau 27 tu kalau kita solat berjamah di Mesjid jamik dgn Imam tetap, tepat pada waktunya..

solat bersama Imam yang tak dikenali dgn pakaian yang tidak sesuai...maka formula 25/27 tu tak terpakai.

pastikan jika anda nak 25/27...ianya dilakukan di mesjid Jamik sahaja.

Ok, faham. Jazakallahu khairan……

Balik ke soalan asal saya….. kalau mufarakah….. fadilat @ ganjaran solat berjemaah dapat ke tidak!?. Atau sama macam solat sendirian jer?.

Pernah terbaca…. Kalau kita dah memang nak solat jemaah di mesjid @ surau, tapi sampai lambat, dan solat jemaah dah selesai, solat bersendirian kita di situ masih beroleh ganjaran jemaah. Sahih ke?. Harap, tak OT

Adl
AHLI
AHLI

Posts : 32
Join date : 15/02/2012

Back to top Go down

Re: berimamkan imam yg sexy

Post by thtl on Sun Jun 24, 2012 7:24 pm

27 markah tu adalah full marks, macam A++, 100%

kalau macam ni mungkin dapat 5/27...makin cacat solat berjamaah tsb, maka makin kurenglah markahnya dari 27 full mark tu..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: berimamkan imam yg sexy

Post by Adl on Sun Jun 24, 2012 7:56 pm

Mungkin saya tak faham jawapan syeikh, atau soalan saya tak difahami.

Soalan saya, kalau saya mufarakah kerana silap imam …. dapat fadilat jemaah tak.

Sikit atau banyak markah tu adalah urusan ghaib.

Adl
AHLI
AHLI

Posts : 32
Join date : 15/02/2012

Back to top Go down

Re: berimamkan imam yg sexy

Post by thtl on Sun Jun 24, 2012 8:01 pm

mestilah dapat, sebab NIAT itu pun dah dikira. niat enta turun dr rumah tu adalah utk solat berjamah di mesjid.
Tapi kesalahan kerana menaikkan Imam yang tak sempurna merupakan kesalahan fatal. itu sudah mengurangkan pahala jamaah dengan banyaknya..

sebab tu enta kena pergi ke mesjid Jami' (mesjid yg digazet utk solat Jumaat. bukan surau yg tak ada Imam tetap

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: berimamkan imam yg sexy

Post by abu_aisyah on Mon Jun 25, 2012 12:48 pm

Adl wrote:Mungkin saya tak faham jawapan syeikh, atau soalan saya tak difahami.

Soalan saya, kalau saya mufarakah kerana silap imam …. dapat fadilat jemaah tak.

Sikit atau banyak markah tu adalah urusan ghaib.

contoh silapnya apa?

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: berimamkan imam yg sexy

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 1:27 pm

cthnya spt kes dalam thread ni ler, baju Imam tersingkap ketika sujud

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: berimamkan imam yg sexy

Post by Sponsored content Today at 9:18 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum