Islam di jepun

View previous topic View next topic Go down

Islam di jepun

Post by seijiseimura84 on Thu Jun 21, 2012 5:56 pm

Saya sangkakan islam di jepun masih belum tercemar seperti isu di malaysia seperti org cina takut masuk islam sebab takut masuk melayu

rupa2nya isu yg sama berlaku di jepun
katanya awak kulit putih kawin dgn asia...anak coklat
negara miskinlah...
malah difahamkan ramai org jepun tak suka agama terutamanya islam

sumber : mualaf jepun

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by myzyruz on Thu Jun 21, 2012 6:00 pm

try tanye MFR hehe..

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by thtl on Thu Jun 21, 2012 6:13 pm

dah tentuler mFR...

japan kan negara maju dan kaya..

amoi dia semua dream nak kawin dgn lelaki dari negara G7 juga...UK, USA, Italy, France...

depa pun tahu juga maksud sekufu...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by seijiseimura84 on Thu Jun 21, 2012 6:32 pm

mmg betul....diorang pun agaka materialistik juga...takut miskin...hidup susah

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by seijiseimura84 on Thu Jun 21, 2012 6:38 pm

kesian mualaf jepun tu....umur 31 thn takde boyfriend....
dulu ada bf...mak dia tak bagi

haih....ni pun sedang belajr bahasa jepun utsubushi cantik

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by Ad-Dien on Thu Jun 21, 2012 10:41 pm


honto ni desu ka?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by abu_firdaus on Fri Jun 22, 2012 5:01 am

teringat sy satu ceramah. pendakwah ni cerita dlm byk2 negara yg didakwah mmg bangsa jepun lah yg paling susah utk menerima

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by Ad-Dien on Fri Jun 22, 2012 7:34 am

abu_firdaus wrote:teringat sy satu ceramah. pendakwah ni cerita dlm byk2 negara yg didakwah mmg bangsa jepun lah yg paling susah utk menerima

Mungkin kalau ada daie yang boleh bertutur dalam bahasa jepun akan lebih mudah menyampaikan dakwah.. Jom jadi daie yang pandai cakap jepun..

Dareka eigo o dihondesuka?


_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by seijiseimura84 on Fri Jun 22, 2012 7:36 am

tidak begitu.....
saya tanya pendakwah jepun (org jepun + ckp jepun)....saya tanya camana dakwah jepun
japawapannya
very difficult

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by Ad-Dien on Fri Jun 22, 2012 7:41 am


tak ada yang mustahil..dalam english pun boleh.. memang mereka mungkin sukar nak terima Islam.. bangsa Arab Jahiliyyah dahulu pun begitu, bahkan lebih teruk lagi tentangan mereka. Hidayah milik Allah, jika Allah kurniakan hidayah untuknya, insyaAllah warga jepun dan korea pun boleh cintakan Islam, bahkan mungkin lebih hebat keislaman mereka dari kita ni...

Saya ada share video wanita korea yang menangis peluk Islam....Hasil dakwah bekas Muallaf yang menjadi syeikh juga.. Syeikh Bilal Philips.. tontonlah untuk ambil manfaat, insyaAllah


http://bicarathtl.forumms.net/t602-wanita-korea-menangis-sebelum-memeluk-islam

Ad-Dien wrote:Anda harus menontonnya... Jika ia memberi kesan kepada sanubari anda, pasti anda akan menangis, sebak dan terharu... saya merasainya..

Tahniah Dr. Bilal Philips






Selamat datang wahai Saudara Agamaku yang baru...

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by yat on Fri Jun 22, 2012 7:57 am


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by seijiseimura84 on Fri Jun 22, 2012 1:19 pm

dulu masih ingat lagi komen thtl kata susah nak kamcing dgn pak arab....
saya rrecommend....apa kata thtl kerja di jepun pula Laughing

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by thtl on Fri Jun 22, 2012 2:24 pm

doc,

saya nak kerja apala kat Japan...sebab Japan lebih advance dari Malaysia maa..

pak arab ni walaupun susah nak kerja dgn depa, at least depa behind us in term of development, banyak coinsultancy works kita boleh offer, depa pula Muslims dan once depa dah trust kita, maka lepas tu akan jadi mudah...nak dapat trust depa tu yg makan masa...



thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by abu_aisyah on Fri Jun 22, 2012 7:48 pm

saje searching2,banyak jumper sumber shia jer pasal jepang ni.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by thtl on Fri Jun 22, 2012 7:54 pm

kenapa syiah dah bertapak di Jepun?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Islam di jepun

Post by Sponsored content Today at 12:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum