Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ad-Dien on Sat Jun 23, 2012 4:08 pm




Pembentangan berkisar IM, dan tokoh-tokoh depa...nampak semacam je.. Allahua'lam...

insyaAllah akan cuba hadir

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Sat Jun 23, 2012 4:22 pm

wow,ingin pergi jua.boleh jumpe ad-dien.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Sat Jun 23, 2012 5:50 pm

Habaq kat UFB, depa ketinggalan zaman...

IM dah hampir nak dapat perintah Egypt dan salafiyah Egypt pun sokong IM...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by farhan_abdullah on Sun Jun 24, 2012 2:04 am

tgk nama panel pun dah tau apa isi pembentangan nnt...balik2 benda yg sama je...
kesian tgk puak2 ni...

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 32
Join date : 20/12/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Sun Jun 24, 2012 9:20 am

Tajuk Pemurnian Akidah

tapi sesi membantai Ikhwan Muslimin dan tokoh2nya..

sepatutnya fokus kpd syiah la..

ini spt Don Quixote de La Mancha yang memerangi kincir angin..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Sun Jun 24, 2012 9:31 am


ana baru nak terjun dlm permasalahan ni.hehe.mohon nasihat dahulu.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Sun Jun 24, 2012 9:42 am

Kalau betul anak jantan, panggillah Forum dgn presiden Ikram, Dr Farid, ketua JIM, ketua ABIM, ketua Haluan, ketua Isma dan wakil Maktab Asia atau Ikhwan Egypt datang.

itu baru betul. sebab Ikhwan ni bukan fenomena baru, ia sudah 80 tahun bergerak di seluruh pelusuk dunia Islam.
Itu caranya.

Kalau tidak program di atas adalah sesi memakan daging Hasan al-Banna, Syed Qutb dan DYQ. atau sesi mengutuk dan mencela sesama pejuang Islam dan pendakwah...hehehe

sapa yg hadir masing-masing kena ingat dosa menggunjing saudaranya sendiri seperti BBQ manusia..ini adalah cannibalism sesama sendiri. geng salafiyah paling top dalam bab ni.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ibnu Sarkawi on Sun Jun 24, 2012 9:58 am

diorang ni takde benda lain ke dibincangkan. manusia ramai lagi dibelenggu masalah syirik dan adat khurafat. ni pendakwah ke pendakwaraya?

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Sun Jun 24, 2012 10:01 am

ibn sarkawi,tajuknya pasal akidah...bagi organizer...ini juga penting.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Sun Jun 24, 2012 10:03 am

jazakallahu khairan ya sheikh atas nasihat merah tersebut. Smile

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Sun Jun 24, 2012 10:08 am

abu,

saya kasi contoh.

Misalnya Akidah Syed Qutub. Geng pemurnian akidah ni kena jemput mai, Dr Solah Abdul Fatah al-Khalidi dari Jordan. sebab dia ni pakar dalam kajian terhadap Syed Qutb dan dia yang paling banyak menjawab apa jua kritikan terhadap pemikiran Syed Qutub.

Bawak mari tok syaikh ni dgn budget UMNO, maka kita dialog pasal akidah syed Qutub.
itu saja caranya

Tapi apa yg depa buat adalah sesi syok sendiri.

Pasal DYQ. kita jemput murid2 kanan beliau di Khaleej, spt Dr Isham...dan buat dialog.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Sun Jun 24, 2012 12:03 pm

(Syed Qutb dan seni fotografi dalam al-Quran)-yg ni boleh didapati dlm bm ke?
atau buku2 lain?


abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Sun Jun 24, 2012 12:26 pm

mana ada buku dgn jodol yg demikian? hehehe

Islam dan Seni tajuk sebenarnya.

semua kitab SQ dah diterjemah ke dalam bahasa Melayu/Indo dan BI

khususnya fi dzilal dan maalim fi Toriq..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Sun Jun 24, 2012 1:49 pm

dapat nama buku tu dari satu blog.die kate tu tesis dr solah mengenai SQ.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Sun Jun 24, 2012 6:02 pm

mudah-mudahan dien kardawi akan insaf bila hadir ke program camgini...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Mon Jun 25, 2012 5:14 am

haha, ini jek benda yg ana tak setuju dgn UFB, bab2 ni berlepas diri.....walaupun IM ana tak gemar ideology dan methiodnya, tapi ada jugak baiknya, sekrang ni depa dah perintah bumi anbiayak iaitu mesir, adalah sebab Allah memberikan kemenangan kepada IM di mesir, mesir civiliztion memang antara paling lama, tapi rakyat mundur, hight time kena pemerintah baru......

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 5:31 am

yat,

ana dah tahu lama dah stand UFB pasal kekufuran IM tu, cuma dia ni smart..in public dia tak kutuk IM dan DYQ, tapi dia akan berdiri di belakang orang lain...hehehe

bila yat tak setuju dgn IDEOLOGI dan METHOD IM, apa yang tak kena? boleh bentangkan secara ringkas...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by farhan_abdullah on Mon Jun 25, 2012 5:39 am

thtl wrote:yat,

ana dah tahu lama dah stand UFB pasal kekufuran IM tu, cuma dia ni smart..in public dia tak kutuk IM dan DYQ, tapi dia akan berdiri di belakang orang lain...hehehe




betul tu ustaz...masa mula2 UFB join ILMU xdela nmpk sgt keras, tapi semakin lama semakin lantang menghukum org lain(tambah2 bila duk kutuk DYQ)...sy dah naik muak nk dgr ceramah UFB wlau ada bab2 yg sahih...geng2 dia semua pun sama je satu kapai..kaki fitnah ngn kaki ngumpat...tapi pandai lak nasihat org jgn buat cmtu...

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 32
Join date : 20/12/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 5:52 am

jurucakap depa kat public pasal mengutuk IM/DYQ ni ialah bro asri sobri atau bro radzi othman...manakala UFB dan DMFO ni depa akan main wayang ajela di belakang...namanya puppet master atau tuan sutradara.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Mon Jun 25, 2012 6:14 am

prinsip 'lihat apa yg dikatakan, bukan siapa yg berkata...ungkapan sgt simple, tapi amat2 sukar dipratikkan.....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abuzaid65 on Mon Jun 25, 2012 6:49 am

thtl wrote:mudah-mudahan dien kardawi akan insaf bila hadir ke program camgini...

Pak Syeikh,
apa pulak kaitannya dgn Dien Kardawi? heran pulak saya.. hehe

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 8:04 am

az,

dien sbg TS kata, dia akan hadir..cuba baca apa TS tulis... Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abuzaid65 on Mon Jun 25, 2012 8:38 am

thtl wrote:az,

dien sbg TS kata, dia akan hadir..cuba baca apa TS tulis... Laughing

Dien nak pergi rupanya.. tak perasan pulak saya.. hehe..

kalau saya, tgk tajuk seminar ok lagi.. tapi tgk kertas2 kerja yg dibentangkan tu.. dah boleh agakla apa yg akan dibincangkan.. so better menjauhkan diri aje la.. malas nak bersekongkol.. bagi saya IM is still the best gerakan Islam di dunia sekarang ni..

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 9:27 am

dia (dien) tu mmg nakal, dia saja acah je...dengar nama KL & shah alam pun dia dah kecut perut..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Mon Jun 25, 2012 12:44 pm

mana ad-dien sheikh?adik die dah amik semula laptp?

tggu recording lah klu gitu gak.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Sponsored content Today at 12:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum