Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ad-Dien on Sat Jun 23, 2012 4:08 pm

First topic message reminder :




Pembentangan berkisar IM, dan tokoh-tokoh depa...nampak semacam je.. Allahua'lam...

insyaAllah akan cuba hadir

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down


Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abuzaid65 on Mon Jun 25, 2012 8:38 am

thtl wrote:az,

dien sbg TS kata, dia akan hadir..cuba baca apa TS tulis... Laughing

Dien nak pergi rupanya.. tak perasan pulak saya.. hehe..

kalau saya, tgk tajuk seminar ok lagi.. tapi tgk kertas2 kerja yg dibentangkan tu.. dah boleh agakla apa yg akan dibincangkan.. so better menjauhkan diri aje la.. malas nak bersekongkol.. bagi saya IM is still the best gerakan Islam di dunia sekarang ni..

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Join date : 03/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 9:27 am

dia (dien) tu mmg nakal, dia saja acah je...dengar nama KL & shah alam pun dia dah kecut perut..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Mon Jun 25, 2012 12:44 pm

mana ad-dien sheikh?adik die dah amik semula laptp?

tggu recording lah klu gitu gak.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Join date : 03/06/2012

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abuzaid65 on Mon Jun 25, 2012 12:55 pm

thtl wrote:dia (dien) tu mmg nakal, dia saja acah je...dengar nama KL & shah alam pun dia dah kecut perut..

acah aje rupanya.. so tak tercapai la hasrat abu_aisyah utk bertemu muka dgn Dien.. siannyaaa.. Crying or Very sad

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 1:24 pm

adik dien akan bawa laptop ke IPT seminggu lagi...

sekarang dien sedang sibuk siapkan manuskrip buku ke 5 beliau...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Mon Jun 25, 2012 1:28 pm

ooo...patutlah.semalam pun dia cam diam jer.ingatkan majuk ustaz shamil tegur secara jahar.hehehe.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 2:02 pm

mrjk pun mungkin juga sebab dia amat sensitip orangnye hehehe

insyaAllah, dia akan OK dalam dua tiga hari lagi...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ahmad Shamil on Mon Jun 25, 2012 6:43 pm

dulu masa di UIA ada seminar yg tajuk lebih kurang camni..
tapi temanya- membongkar kesesatan beberap tokoh dan imam yg dilabel wahabi

skrg..pemurnian akidah jugak..tp dr tajuk2 mcm menghentam beberapa tokoh dr sesuatu aliran juga


_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ahmad Shamil on Mon Jun 25, 2012 6:46 pm

abu_aisyah wrote:ooo...patutlah.semalam pun dia cam diam jer.ingatkan majuk ustaz shamil tegur secara jahar.hehehe.

saya dengan "budak2" mmg tegas.. :shock:
bukan apa, bimbang naik kepala
maaflah kalau method saya ini tidak bersesuaian di sini..
maaf juga sbb OT

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jun 25, 2012 6:53 pm

AS,

siri pemurnian akidah mendedahkan tokoh2 wahabi tu masih diteruskan oleh zamihan..

cuma siri pemurnian akidah mendedahkan tokoh2 IM depa baru nak start secara intensif di Malaysia...

nampak sangat depa tak ikuti perkembangan politik di Egypt..depa patutnya consult salafi mesir dulu...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ahmad Shamil on Mon Jun 25, 2012 7:03 pm

thtl wrote:AS,

siri pemurnian akidah mendedahkan tokoh2 wahabi tu masih diteruskan oleh zamihan..

cuma siri pemurnian akidah mendedahkan tokoh2 IM depa baru nak start secara intensif di Malaysia...

nampak sangat depa tak ikuti perkembangan politik di Egypt..depa patutnya consult salafi mesir dulu...

bukan lebih sesuai kita panggil siri pemurnian aliran atau fikrah mereka sendiri ke ustaz Smile

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Mon Jun 25, 2012 7:14 pm

Ahmad Shamil wrote:
abu_aisyah wrote:ooo...patutlah.semalam pun dia cam diam jer.ingatkan majuk ustaz shamil tegur secara jahar.hehehe.

saya dengan "budak2" mmg tegas.. :shock:
bukan apa, bimbang naik kepala
maaflah kalau method saya ini tidak bersesuaian di sini..
maaf juga sbb OT

tidak sabar menjadi anak murid ustaz....

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Tue Jun 26, 2012 6:29 am

Jika ada interfaith dialogue (dialog antara agama), kenapa tak boleh ada dialog antara aliran?

aliran gerakan Islam ala IM vs aliran salafiyah ala Saudi-Yemeni...why not..biar xifu nasser jadi moderator...

UFB, DMFO mewakili salafiyah
Dr Farid (presiden IKRAM) dan Dr Maszlee (JIM) atau Dr Mujahid Yusof Rawa (PAS) mewakili gerakan islam. dr Mujahid dulu asalnya ikram.


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ahmad Shamil on Tue Jun 26, 2012 8:15 am

thtl wrote:Jika ada interfaith dialogue (dialog antara agama), kenapa tak boleh ada dialog antara aliran?

aliran gerakan Islam ala IM vs aliran salafiyah ala Saudi-Yemeni...why not..biar xifu nasser jadi moderator...

UFB, DMFO mewakili salafiyah
Dr Farid (presiden IKRAM) dan Dr Maszlee (JIM) atau Dr Mujahid Yusof Rawa (PAS) mewakili gerakan islam. dr Mujahid dulu asalnya ikram.


saya setuju...
selain interfaith, dulu ada usaha taqrib sunni dan syiah
usaha2 nak berdialog antara UMNO dan PAS
baik berbincang untuk mencari titik temu daripada depa dok menghentam dan mengkritik dengan penuh syok sendiri kan kohkohkoh Laughing

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Tue Jun 26, 2012 8:46 am

UFB saya pernah tanya, open to this, tapi ken la moderator yg tak bias (susah tu, haha), dia bayk kali berforum, wacana debat dan apa2 lagi, nak jugak tgk dia dan UZAR satu pemntas, PANS jadiknya, antara anak murid DYQ vs anak murid Syaikh Rabee'...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Tue Jun 26, 2012 9:09 am

Nanti ana balik, ana nak talk dgn xifu nasir

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Tue Jun 26, 2012 8:44 pm

thtl wrote:Nanti ana balik, ana nak talk dgn xifu nasir

klu camtu,balik cepat sikit sheikh. Smile

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Tue Jun 26, 2012 9:18 pm

sepatutnya ana boleh balik awal, tapi banyak pulak birokrasi depa ni, sekarang sangkut exit visa dan ticket voucher...kena dapatkan signature Rektor university...kemudian tiket pulak semakin sulit sebab ini peak travel season

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Wed Jun 27, 2012 2:45 am

abu_aisyah wrote:
thtl wrote:Nanti ana balik, ana nak talk dgn xifu nasir

klu camtu,balik cepat sikit sheikh. Smile

Xifu nasir tak boleh jadi mod, bias, carei yg lain, nak mintak tlng oganise ok, dan jgn namakan ianya debat...hehe, depa tak suka debat, tapi depa 'hentam' blh tahan (bukan semua, huhu)...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Wed Jun 27, 2012 7:49 am

xifu Ok sebenarnya, dia cuma kritikal terhadap salafiyah totok...pemikiran dia mmg salafi...dia bukan salafi totok dan juga bukan ikhwani...tengah2...ana rasa UFB dan DMFO bukan dari salafi totok ala Yemeni kot...ke menurut yat keduanya dah menganut aliran tsb... Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Thu Jun 28, 2012 3:10 am

depa bukanlah totok, tapi apa2 pun depa tegakkan dari hujah dan dalil, dan depa tak macam yg lain2 takut nak forum, wacana ke....cuma depa kecewa dgn wacana atau forum sebelum ni sama ada bias, atau depa tak diberi masa secukup utk explain, sedangkan lawan diberi masa cukup...bukan macam syaiokh sorang kat singapore tu.. Laughing

dan tajuk pun sudah ditukar, agaknya mereka mendengar kecaman rakan2 kot, ni poster terbaru (tapi khawarij tuy ada calit sedikit):


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ibnu Sarkawi on Thu Jun 28, 2012 3:39 am

Seharusnya depa mesti takut dengan perbuatan mencerca para ulama & menyesatkan sesama ahli sunnah. tengok sendiri FB si Asri Sobrie, betapa dasyatnya. Seakan-akan sama dengan perjuangan abhash, cuma berbeza pada aqidah & fiqh sahaja.

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abuzaid65 on Thu Jun 28, 2012 7:09 am

setakat tajuk aje yg bertukar tapi isi kandungan tetap sama maka bagi saya ia tetap tidak bermakna.. apa2 pun kita tunggu apa resolusi dari seminar tersebut.. harap2 bnyk yg positif la terutama selepas kemenangan Dr Mursi di Mesir tu, insya Allah..

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Thu Jun 28, 2012 8:36 am

abuzaid65 wrote:setakat tajuk aje yg bertukar tapi isi kandungan tetap sama maka bagi saya ia tetap tidak bermakna.. apa2 pun kita tunggu apa resolusi dari seminar tersebut.. harap2 bnyk yg positif la terutama selepas kemenangan Dr Mursi di Mesir tu, insya Allah..

kita husnu zhon dulu syaikh, huhu...


Last edited by yat on Fri Jun 29, 2012 10:30 am; edited 1 time in total

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by faisall on Fri Jun 29, 2012 10:02 am

yat wrote:
abuzaid65 wrote:setakat tajuk aje yg bertukar tapi isi kandungan tetap sama maka bagi saya ia tetap tidak bermakna.. apa2 pun kita tunggu apa resolusi dari seminar tersebut.. harap2 bnyk yg positif la terutama selepas kemenangan Dr Mursi di Mesir tu, insya Allah..

kita husnu zhon dulu syaikh, huhu...

terbaik


faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Fri Jun 29, 2012 10:37 am

saya ada text UFB, expect la soalan2 tough dari audiences semua, isu2 klhawarij, IM dan lain2....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Mon Jul 16, 2012 6:35 pm

camana program ni?ada yg pegi?

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jul 16, 2012 7:12 pm

kat jiran sebelah (syabab 2.0 dan aan) ada laporan tak??
menurut Hj Kamin AAN, tajuk2 ceramah semua dah ubah... tak ada lagi menghentam tokoh2 Brotherhood

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Sponsored content Today at 12:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum