Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ad-Dien on Sat Jun 23, 2012 4:08 pm

First topic message reminder :




Pembentangan berkisar IM, dan tokoh-tokoh depa...nampak semacam je.. Allahua'lam...

insyaAllah akan cuba hadir

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down


Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Fri Jun 29, 2012 10:37 am

saya ada text UFB, expect la soalan2 tough dari audiences semua, isu2 klhawarij, IM dan lain2....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Mon Jul 16, 2012 6:35 pm

camana program ni?ada yg pegi?

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Join date : 03/06/2012

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Mon Jul 16, 2012 7:12 pm

kat jiran sebelah (syabab 2.0 dan aan) ada laporan tak??
menurut Hj Kamin AAN, tajuk2 ceramah semua dah ubah... tak ada lagi menghentam tokoh2 Brotherhood

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ad-Dien on Tue Jul 17, 2012 9:03 am



Ada teman-teman yang hadir? Boleh kongsikan bersama tak?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Tue Jul 17, 2012 9:06 am

enta kan TS..
cuba baca balik posting enta, enta kata nak datang... Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ad-Dien on Tue Jul 17, 2012 9:07 am

thtl wrote:enta kan TS..
cuba baca balik posting enta, enta kata nak datang... Laughing

tak datang pun.. kewangan tak kukuh.. majlis ilmu sepanjang ramadhan pun tak pasti lagi dapat hadir ke tak..Syeikh ramai turun..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Tue Jul 17, 2012 9:12 am

program apa lagi sepanjang ramadhan di KL?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Ad-Dien on Tue Jul 17, 2012 9:16 am

thtl wrote:program apa lagi sepanjang ramadhan di KL?

ehh tak tahu ke? tak dapat makluman? nanti saya buka satu tread...nak gi hajat di hati, insyaAllah...

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Mohd. Ikram on Mon Jul 30, 2012 4:50 am

rakaman dah ada dah.. Abuaqif studio...

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by abu_aisyah on Mon Jul 30, 2012 7:31 pm

Mohd. Ikram wrote:rakaman dah ada dah.. Abuaqif studio...

enta dah nontonnya?citer lah sikit.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Mohd. Ikram on Tue Jul 31, 2012 3:28 am

p/s: saya tak pasti ceramah yg saya tgk ni betul atau tak... tapitarikh dia 15/7 la... (takut salah seminat...)

saya dah tengok pembentangna Ustaz Asrie Sobrie ngan sesi soal jawab.. internet lembab sangat..

Takpe la ekk saya ulas Ckit, no harm...

Ustaz Asri Sobrie bentang pasal Ustaz Syed Qutb (rah). Macam biasa kesalahan-kesalahan terutama dalam bawa fikrah takfiri. Dalam membincangkan pasal beliau, Ustaz banyak ambil rujukan daripada tokoh-tokoh IM sendiri, cth Dr Solah al-Khalidi, DYQ... Cth DYQ sendiri mengkritik Syed Qutb (rah) disebabkan pemahaman takfiri terutama dalam Fi Zilal.

Benda baru yang saya dapat, rupanya dalam IM sendiri ada puak contoh Ikhwan yg cenderung kepada Syed Qutb dan yang cenderung kepada Al-Banna.

Yang atas tu ckit je, saya tak buat catatan pun.. kalau dapat luangkan sejam tgk video lagi ok.

Ustaz Rasul bentang pasal IM dan dijangka Ustaz akan keluar buku baru. insyaAllah.

Ustaz Sulaiman pasal Dr Yusuf Al-Qaradhawi.

Tapi Ustaz Rasul ngan Ustaz Sulaiman saya tak sempat tgk lagi...ckit2 je..

Apapun, bagi diorang, sebab diorang buat seminar tu untuk tujuan amar maaruf nahi munkar. Kitab-kitab disebarkan secara meluas, so bagi mereka sebagai satu tanggungjawab nak memberikan penjelasan

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Tue Jul 31, 2012 5:54 am

Pendirian salafi Malaysia terhadap IM tak laku.
Ya kita kena lihat ialah pendirian salafi Egypt terhadap IM. Ini paling latest dan boleh pakai...
kat Egypt, salafi dan ikhwani kawan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by yat on Tue Jul 31, 2012 7:47 am

syaikh thtl, kalau ada masa, bedahla buku URD pasal IM...skrng ni ada buku terbaru lak....so nak bedah buku dia, kena ex-IM gak (sapa lagi kalau bukan pak syaikh THTL), ataupun ada orang dah radd buku dia?

kami nak tgk balance view...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by thtl on Tue Jul 31, 2012 1:13 pm

kalau buku lama, tebal sangat.
kena tengok buku terbaru, tajuk apa?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Seminar Pemurnian Aqidah 1 Julai 2012

Post by Sponsored content Today at 3:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum