hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

View previous topic View next topic Go down

hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by yat on Wed Jul 04, 2012 7:34 am

saya rasa palsu ni...tk jumpa sumber...

avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by thtl on Wed Jul 04, 2012 9:30 am

"siapa yg memperingatkan kedatangan bulan Sya'ban, haram neraka baginya"

rasanya sapa yg merekacipta hadis ni yang menempah tiket ke neraka...



habaq lagu tu baru depa takut siket...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by yat on Wed Jul 04, 2012 9:32 am

berleluasa sungguh....

PS: MAT sbau pun share jhaids palsu gak FB dia, haha, rami lak yg share tu, huhu
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by thtl on Wed Jul 04, 2012 9:36 am

hadis karya mat saboo camna matannya...puji hasan nasrallah ka?
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by yat on Wed Jul 04, 2012 9:47 am

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=124213691050559&id=100953840043211

Amalan Sayyidatina Fatimah Az-Zahra’ (sa) Menjelang Tidur.

Sayyidatina Fatimah Az-Zahra’ puteri Nabi (saw) berkata: Pada suatu malam menjelang aku tidur, Rasulullah (saw) datang kepadaku. Lalu beliau bersabda: “Wahai Fatimah, janganlah kamu tidur sebelum kamu mengamalkan 4 hal: mengkhatamkan Al-Qur’an, menjadikan para Nabi sebagai pemberi syafaat bagimu, menjadikan orang-orang mukmin redha kepadamu, melakukan haji dan umrah.” Fatimah bertanya kepada Rasulullah (saw): Ya Rasulullah, engkau perintahkan aku empat hal yang tak mampu aku lakukan. Rasulullah (saw) tersenyum dan bersabda: “Jika kamu membaca Surat Al-Ikhlas (3 kali), kamu seperti mengkhatamkan Al-Qur’an; jika kamu bersalawat kepadaku dan para nabi, kami para nabi akan menjadi pemberi syafaat bagimu di hari kiamat; jika kamu memohonkan ampunan bagi orang-orang mukmin, mereka akan redha padamu; jika kamu membaca SubhanalLah, wal HamdulilLah, wa La ilaha illalLah, wal Lahu Akbar, kamu seperti melakukan haji dan umrah.”

nampak sgt bunyi syiahnyer....
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by thtl on Wed Jul 04, 2012 9:56 am

kalau dia ambik dari musnad Fateema milik syiah, susahlah kita nak trace
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by yat on Wed Jul 04, 2012 9:57 am

banyk komen di situ dipadamnya, termasuk komen saya dan rakan2 yg lain....
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: hadis ingatkn pasal syaaban haram api neraka....

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum