Cadangan dan Aduan

View previous topic View next topic Go down

Cadangan dan Aduan

Post by Ad-Dien on Fri Nov 25, 2011 2:06 pm

Assalamualaikum...

perasan tak ada advertise/iklan yang semacam tak molek...
admin boleh tolong delete tak iklan tu?
tc

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Nizam on Fri Nov 25, 2011 2:12 pm

Ad-Dien wrote:Assalamualaikum...

perasan tak ada advertise/iklan yang semacam tak molek...
admin boleh tolong delete tak iklan tu?
tc

Dukacita adalah tidak boleh sebab kita free hosting, jika itu modal utk attackers nak guna, maka mereka cuba aniaya kita

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by helper on Fri Nov 25, 2011 2:33 pm

Salam,

banner iklan tidak dapat dibuang kerana ini free hosting. boleh kita guna hosting berbayar, namum banyak faktor yg kena fikir sebelum nak guna. kalau nak setup forum tu, insyallah saya boleh bantu, tapi setup forum sendiri memerlukan tenaga dan masa yang banyak untuk handle dia.

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Azamtekad on Fri Nov 25, 2011 3:17 pm

Assalamu'alaikum, andai kata satu hari nanti nak pindah ke berbayar, posting sekarang ni boleh transfer semua tak? Sayang kalau hilang

Azamtekad
AHLI
AHLI

Posts : 159
Points : 188
Join date : 25/11/2011
Location : Klang

http://kambinghalal.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Ad-Dien on Fri Nov 25, 2011 3:44 pm

albaghani wrote:
Ad-Dien wrote:Assalamualaikum...

perasan tak ada advertise/iklan yang semacam tak molek...
admin boleh tolong delete tak iklan tu?
tc

Dukacita adalah tidak boleh sebab kita free hosting, jika itu modal utk attackers nak guna, maka mereka cuba aniaya kita

tak pe..takpe...

kadang kala sahaja nampak macam tak elok...
ni trick google adsense ni....
boleh buang kalau remove coding...
tapi susah rasanya..
takpe...bukan kita yang nak..moga Allah mudahkan semuanya..amin

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by zikrulmaut_sm on Fri Nov 25, 2011 4:19 pm

saya tak nampak pulak ada iklan kat sini. bersih je. dah pasang code utk hide ads ke?ke browser saya yang bermasalah? :?: :?:

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].

zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Ad-Dien on Fri Nov 25, 2011 4:26 pm

zikrulmaut_sm wrote:saya tak nampak pulak ada iklan kat sini. bersih je. dah pasang code utk hide ads ke?ke browser saya yang bermasalah? :?: :?:

ohh sudah....tak lama ni..hehe

nu kat atas tuu....bawah horizontal bar dan kat bawa sekali..dua google adsense

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by zikrulmaut_sm on Fri Nov 25, 2011 4:33 pm

emmm, dia keluar macam ni:


_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].

zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Ad-Dien on Fri Nov 25, 2011 4:42 pm

zikrulmaut_sm wrote:emmm, dia keluar macam ni:


garuda patah sayap dibaham harimau kot...huhuhu~~

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by zikrulmaut_sm on Fri Nov 25, 2011 4:48 pm

rasanya iklan tu kena block. mungkin ada unsur-unsur yg tak patut. wallahu a'lam.

kat sini line internet dah mula block website macam TM malaysia, biasanya untuk yg ada unsur-unsur yg tak patut.

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].

zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by helper on Fri Nov 25, 2011 7:30 pm

free forum tak seperti forum yg kita setup sendiri dalam paid hosting,

kalau paid hosting kita boleh akcess forum by FTP ad edit forum tersebut..

kat admin control panel dah siap2 setting, nak move adv kena bayar by point. 5000 points = USD50

Advertisements
Registered Users:
You can choose below the additional time during which ads will be disabled for your members

Add 1 month(s) : 100 Credits
Add 2 month(s) : 200 Credits
Add 3 month(s) : 300 Credits
Add 6 month(s) : 500 Credits
Add 12 month(s) : 1000 Credits

Members and guests
You can choose below, the additional time during which ads will be disabled for your members and your guests.

Add 1 month(s) : 200 Credits
Add 2 month(s) : 400 Credits
Add 3 month(s) : 600 Credits
Add 6 month(s) : 1000 Credits
Add 12 month(s) : 2000 Credits

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Ad-Dien on Fri Nov 25, 2011 8:00 pm

credit apa tuu???

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by helper on Fri Nov 25, 2011 8:02 pm

silap taip...

5000 credit = USD 50

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Ad-Dien on Fri Nov 25, 2011 8:08 pm

helper wrote:silap taip...

5000 credit = USD 50


apalah sangat USD50 tu bagi brother saiful kan?kekeh

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan dan Aduan

Post by Sponsored content Today at 12:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum