Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

View previous topic View next topic Go down

Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by Ibnu Sarkawi on Fri Jul 13, 2012 12:45 pm

Assalammualaikum syeikh Tuan Hassan.. kwn sy mengalami kemalangan kereta baru2 ini lalu dia bertanya tntang dua mimpi sebelum berlakunya kemalangan.

Mimpi 1: Dia bermimpi banyal arnab jinak berkeliaran dekat dia.

Mimpi 2: Dia mimpi jmpa sorg bdk kcik..cantik..comel. Mata nya besar....tapi bila dh dekat2..dia nmpak sblah mata nya tu rosak. Dia dan ramai2 org situ kne bg dia 20sen. Tapi bukan dari duit mereka..ada yg tlg berikan(macam sponser lah) dan cuma hulurkan saja...

mimpi 2 tu saya edit2 dari perkataan dia sendiri.
avatar
Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by thtl on Fri Jul 13, 2012 6:51 pm

nak tahu samada dua mimpi tsb adalah petanda nak accident ke?
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by Ibnu Sarkawi on Sat Jul 14, 2012 3:20 am

thtl wrote:nak tahu samada dua mimpi tsb adalah petanda nak accident ke?

tak syeikh, dia cuma bgtau je mimpi tu sblm accident. kwn tu tertanya2 tafsir mimpi ni sebab dlm byk2 mimpi, dua tu antara mimpi yg betul2 dpt dia ingat
avatar
Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by thtl on Sat Jul 14, 2012 6:40 pm

Mimpi 1: Dia bermimpi banyak arnab jinak berkeliaran dekat dia.

Ta`bir: arnab di kaitkan dgn musuh-musuh, selalunya wanita. kalau jinak, maksudnya yang kita kenali...

Mimpi 2: Dia mimpi jmpa sorg bdk kcik..cantik..comel. Mata nya besar....tapi bila dh dekat2..dia nmpak sblah mata nya tu rosak. Dia dan ramai2 org situ kne bg dia 20sen. Tapi bukan dari duit mereka..ada yg tlg berikan(macam sponser lah) dan cuma hulurkan saja...

Menurut Ibn Sirin, mimpi budak kecik juga bermaksud musuh, walaupun nampak kawan, baik, tapi bila dah interaksi, baru tahu dia musuh (petanda, mata rosak sebelah dan ada sponsor)

rumusan: arnab dan budak kecil ini simbol musuh tapi tak bahaya.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by Ibnu Sarkawi on Mon Jul 16, 2012 7:30 pm

Jazakallahukhairan Smile

ni ada pulak yg cerita pasal mimpi lagi...

dia mimpi dua org budak (lelaki & perempuan) dan dua orang dewasa (lelaki dan perempuan) senyum kat dia.
avatar
Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by thtl on Mon Jul 16, 2012 7:33 pm

dia kenal tak ke empat-empatnya??
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by Ibnu Sarkawi on Mon Jul 16, 2012 8:01 pm

thtl wrote:dia kenal tak ke empat-empatnya??

tak kenal syeikh...
avatar
Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by thtl on Tue Jul 17, 2012 8:55 am

tak dapat nak ta`bir sebab skrip mimpi ni terlalu simpel, tak ada story line
2 budak, 2 dewasa, (4 strangers) yang tak dikenali, senyum, dan mimpi pun habis...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mimpi Arnab & Mimpi Budak Comel Mata Rosak

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum