Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Tue Jul 17, 2012 12:36 pm



Penonton terpilih sahaja, tapi poster macam lawn tinju da, kalau lawn tinju sapa menang agak?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abu_firdaus on Tue Jul 17, 2012 12:42 pm

kalu tinju kena tukar title Debik Sinar Laughing

anyway.. sy rasa UFB menang sebab nampak lebih fit

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Tue Jul 17, 2012 12:46 pm

miss daa..
sebab debat KK sekarang semua pakaian talian jemputan resmi daa Only...

ana nak kena activate talian ke karangkraf ni...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Tue Jul 17, 2012 1:01 pm

thtl wrote:miss daa..
sebab debat KK sekarang semua pakaian talian jemputan resmi daa Only...

ana nak kena activate talian ke karangkraf ni...

ni utk anak muda la thtl, Laughing ...jgn marah...

tinju kalu, heavyweight lawan midleweight, hehe

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Tue Jul 17, 2012 1:20 pm

yat,
selagi tak ada notis "UTK Pemuda bawah 40 sahaja", maka ana masih layak attend..

apa pun, ana dah hantar e-mail kat chairman dan ahmad.yani, minta tiket wild-card

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Ad-Dien on Tue Jul 17, 2012 7:57 pm



banyak atau kurang manfaat dalam debat kali ni?? Isu apa yang nak diperdebatkan?..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 4:27 am

knapa pulak x penting. Ia fokus kpd golongan dienlaa, golongan pertama kali nak mengundi pada PRU13...

alhamduliLLah, karangkraf telah meluluskan satu tiket wildcard kpd saya...nanti saya buat lapuran...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Wed Jul 18, 2012 5:01 am

yang tak best, pengikut2 dah start declaire sapa 'menang' dan memperkecilkan pihak lawan, ni nak cari sapa memang ke?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 5:06 am

oleh kerana ianya pas vs amnu, maka sudah tentu mereka ingin mendapat kemenangan awal sebelum PRU13 bermula

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Wed Jul 18, 2012 6:15 am

thtl wrote:oleh kerana ianya pas vs amnu, maka sudah tentu mereka ingin mendapat kemenangan awal sebelum PRU13 bermula

KP PAS cakap sapa menang kalah tak penting: http://www.sinarharian.com.my/politik/ketua-pemuda-pas-menang-kalah-debat-tidak-penting-1.67641


Last edited by yat on Wed Jul 18, 2012 7:27 am; edited 1 time in total

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 6:49 am

yat, KP mmg tak kisah, tapi enta juga cakap, pengikut2...pengikut ni mmg nak menang.

cuma golongan wasitiyah, menang-menang (win-win)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Ad-Dien on Wed Jul 18, 2012 7:28 am

thtl wrote:knapa pulak x penting. Ia fokus kpd golongan dienlaa, golongan pertama kali nak mengundi pada PRU13...

alhamduliLLah, karangkraf telah meluluskan satu tiket wildcard kpd saya...nanti saya buat lapuran...

untuk saya takdok kee?? Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 8:27 am

utk saya je dien..VIP ticket...hehehe
sebab dah last minute...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Wed Jul 18, 2012 9:37 am

thtl wrote:utk saya je dien..VIP ticket...hehehe
sebab dah last minute...

in future kena mintak dari link thtl ni, kabel optik ni, hehe

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 10:25 am

dien tu sebenarnya acah je...kalau kasi tiket pun dia bukan nak datang pon..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Adli_Khalim on Wed Jul 18, 2012 2:03 pm

thtl wrote:knapa pulak x penting. Ia fokus kpd golongan dienlaa, golongan pertama kali nak mengundi pada PRU13...

alhamduliLLah, karangkraf telah meluluskan satu tiket wildcard kpd saya...nanti saya buat lapuran...


Saya tunggu laporan daripada Tuan je la kalau camtu.

_________________
Sesi Ta`ruf: Adli Khalim

Adli_Khalim
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 121
Join date : 24/11/2011
Location : Jakarta Barat

http://blueincisivus.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 5:02 pm

sinaran Harian next day issue ada 4-5 mukasurat coverage

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abu_aisyah on Thu Jul 19, 2012 3:04 pm

laporan..laporan..laporan...

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Thu Jul 19, 2012 5:33 pm

Rakaman penuh di Astro Awani jam 10:00 malam

esok, lapuran penuh dalam Sinar Harian Online

secara keseluruhan, UFB tidak dapat menandingi debat Ust Nasha Tantawi dari fakta dan fiqh realiti.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Thu Jul 19, 2012 6:11 pm

thtl wrote:Rakaman penuh di Astro Awani jam 10:00 malam

esok, lapuran penuh dalam Sinar Harian Online

secara keseluruhan, UFB tidak dapat menandingi debat Ust Nasha Tantawi dari fakta dan fiqh realiti.

Pada saya UFB ini bukan seorang yg ahli dlm bidang politik, mmg dia mahir dalam agama,dlm berhujah dan seorang ahli parti politik, tp byk nas/dalil yg dia pakai saya lihat tidak kena dgn isu.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Thu Jul 19, 2012 6:23 pm

AB,
diakan masih muda...biarlah dia mendapat pengalaman melalui jalan yang dia ambil. pengalaman tu mmg tak ada dalam kitab

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Thu Jul 19, 2012 9:16 pm

ulasan?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Ad-Dien on Thu Jul 19, 2012 9:36 pm

thtl wrote:dien tu sebenarnya acah je...kalau kasi tiket pun dia bukan nak datang pon..

kalau dah memang ada tiket insyaAllah saya datang... takkan lah tak nak datang.. huhu Smile

p/s- debat tak dapat tengok sebab orang semua pasang bola final.

Alhamdulillah pahang menang..hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by najib76 on Fri Jul 20, 2012 3:18 am

ada ulasan ? siapa yg lebih menyerlah ?

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by alwafiey on Fri Jul 20, 2012 4:26 am

saya rasa UFB perlu dipuji atas keberanian. sememangnya saya rasakan pas mendapat undi free yang banyak dari debat semalam.

rakyat lebih suka dan cenderung ke arah hujahan imbangan agama dan realiti, dan bukannya hujahan teks kitab semata-mata.

UFB masih mentah dalam politik, saya berpendapat dalam masa akan datang beliau akan belajar dan terus belajar dan akan menjadi seorang ulama umno yang digeruni lawan.

alwafiey
AHLI
AHLI

Posts : 26
Points : 34
Join date : 10/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum