Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Tue Jul 17, 2012 12:36 pm

First topic message reminder :



Penonton terpilih sahaja, tapi poster macam lawn tinju da, kalau lawn tinju sapa menang agak?
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down


Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Ad-Dien on Thu Jul 19, 2012 9:36 pm

thtl wrote:dien tu sebenarnya acah je...kalau kasi tiket pun dia bukan nak datang pon..

kalau dah memang ada tiket insyaAllah saya datang... takkan lah tak nak datang.. huhu Smile

p/s- debat tak dapat tengok sebab orang semua pasang bola final.

Alhamdulillah pahang menang..hehe

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by najib76 on Fri Jul 20, 2012 3:18 am

ada ulasan ? siapa yg lebih menyerlah ?

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Join date : 02/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by alwafiey on Fri Jul 20, 2012 4:26 am

saya rasa UFB perlu dipuji atas keberanian. sememangnya saya rasakan pas mendapat undi free yang banyak dari debat semalam.

rakyat lebih suka dan cenderung ke arah hujahan imbangan agama dan realiti, dan bukannya hujahan teks kitab semata-mata.

UFB masih mentah dalam politik, saya berpendapat dalam masa akan datang beliau akan belajar dan terus belajar dan akan menjadi seorang ulama umno yang digeruni lawan.

alwafiey
AHLI
AHLI

Posts : 26
Join date : 10/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Adli_Khalim on Fri Jul 20, 2012 4:32 am

thtl wrote:Rakaman penuh di Astro Awani jam 10:00 malam

esok, lapuran penuh dalam Sinar Harian Online

secara keseluruhan, UFB tidak dapat menandingi debat Ust Nasha Tantawi dari fakta dan fiqh realiti.


Rakaman yang diupload di youtube:


Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=41h0dtbmyB8


Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=kuaBurt2lEs


Part 3: http://www.youtube.com/watch?v=tt9FSbZzhN0


Belum tengok lagi, tengah download.

_________________
Sesi Ta`ruf: Adli Khalim
avatar
Adli_Khalim
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 121
Join date : 24/11/2011
Location : Jakarta Barat

http://blueincisivus.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Fri Jul 20, 2012 4:39 am

UFB bukanlah 'politician' yg suruh sokonglah UMNO utk bla bla bla, atau jgn sokong PAS sebab bla bla bla, that's understandable, sebab itu saya selesa dgn manhaj sebegini, point dia yg penting pilihlah individu, bukan parti
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Ad-Dien on Fri Jul 20, 2012 6:24 am



Mungkin Syeikh UFB join politik untuk meluaskan manhaj ini dengan adanya peluang menyampaikan kuliah dan sebagainya.

Apapun tahniah atas acara semalam..kedua tokoh ini tampak mesra je sepanjang dan selepas program.. Alhamdulillah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Fri Jul 20, 2012 11:10 am

yat,

ulasan tak perlu sebab liputan TV AWani, laputan sinar Harian, boleh baca di Online dan available kiat youtube...kena tengok sendiri.

cuma saya boleh komen super ringkas, kematangan, fiqh waqe' dan hikmah berdebat memihak kpd Ust Nasha Tantawi. Ini kerana dia adalah ahli gerakan Islam yang mnimba pngalaman dalam dunia politik dari grassroot (akar umbi), manakala UFB tidak melalui dunia politik tempatan dari akar umbi. Nasha bercakap dgn pengalaman dan perjuangan beliau manakala UFB direct dari kitab sunan 1400 tahun lalu.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Sat Jul 21, 2012 4:46 am

saya dh tgk, dan saya setuju, bab politik memng ustaz nasruddin lebih kuat hujahnya....cuma ada orng share hari ni dkt nst, bila kp pas ckp karpal blh cnsider hukum hudud msa dia pthkn hujah ufb remark karpal 10-20 thn lepas.....tp keluaq paper nst (sumber tak sohih, hehe, media kerajaan) karpal ckp tk pernh ckp cam tu:

http://www.nst.com.my/top-news/karpal-slams-pas-youth-head-s-hudud-comment-1.110622?localLinksEnabled=false#

last sekali "Nasrudin, in a text message to NST's query on whether he had made such a remark about Karpal's stand on hudud, said "Tak ada" (I did not)."

avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Sat Jul 21, 2012 9:06 am

yat wrote:saya dh tgk, dan saya setuju, bab politik memng ustaz nasruddin lebih kuat hujahnya....cuma ada orng share hari ni dkt nst, bila kp pas ckp karpal blh cnsider hukum hudud msa dia pthkn hujah ufb remark karpal 10-20 thn lepas.....tp keluaq paper nst (sumber tak sohih, hehe, media kerajaan) karpal ckp tk pernh ckp cam tu:

http://www.nst.com.my/top-news/karpal-slams-pas-youth-head-s-hudud-comment-1.110622?localLinksEnabled=false#

last sekali "Nasrudin, in a text message to NST's query on whether he had made such a remark about Karpal's stand on hudud, said "Tak ada" (I did not)."


Pada saya org mcm Karpal ini patut dah boleh isytihar perang dah ke atas dia. Dia tak pernah beri hujah ilmiah sbb dia tolak hudud, yg saya nampak dia tolak hudud atas sbb kekafiran dia, bukannya atas dasar ilmiah.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Sat Jul 21, 2012 9:40 am

abubakar wrote:
yat wrote:saya dh tgk, dan saya setuju, bab politik memng ustaz nasruddin lebih kuat hujahnya....cuma ada orng share hari ni dkt nst, bila kp pas ckp karpal blh cnsider hukum hudud msa dia pthkn hujah ufb remark karpal 10-20 thn lepas.....tp keluaq paper nst (sumber tak sohih, hehe, media kerajaan) karpal ckp tk pernh ckp cam tu:

http://www.nst.com.my/top-news/karpal-slams-pas-youth-head-s-hudud-comment-1.110622?localLinksEnabled=false#

last sekali "Nasrudin, in a text message to NST's query on whether he had made such a remark about Karpal's stand on hudud, said "Tak ada" (I did not)."


Pada saya org mcm Karpal ini patut dah boleh isytihar perang dah ke atas dia. Dia tak pernah beri hujah ilmiah sbb dia tolak hudud, yg saya nampak dia tolak hudud atas sbb kekafiran dia, bukannya atas dasar ilmiah.

akhi abu bakar, kena tgk video debat tu sampai habis, ada di mana UFB cakap pasal Karpal 'langkah mayat saya duahulu' dan dijawab oleh Ustaz Nasruddin yg itu statement Karpal 10-20 tahun lepas (dia cakap UFB kena update sikit), dan dinyatakn di konvnsyen mana ntah, Ustaz Nasruddin cakap Karpal cakap boleh consider hukum hudud, sekrang ni sapa yg tipu tak tau, sama ada nst tipu, karpal tipu atau (mintak dijauhkan) ustaz nasruddin yg tipu

cuma sumber media kerjaan....dianggap 'maudu' oleh sesetengah orang
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Sat Jul 21, 2012 10:31 am

yat wrote:

akhi abu bakar, kena tgk video debat tu sampai habis, ada di mana UFB cakap pasal Karpal 'langkah mayat saya duahulu' dan dijawab oleh Ustaz Nasruddin yg itu statement Karpal 10-20 tahun lepas (dia cakap UFB kena update sikit), dan dinyatakn di konvnsyen mana ntah, Ustaz Nasruddin cakap Karpal cakap boleh consider hukum hudud, sekrang ni sapa yg tipu tak tau, sama ada nst tipu, karpal tipu atau (mintak dijauhkan) ustaz nasruddin yg tipu

cuma sumber media kerjaan....dianggap 'maudu' oleh sesetengah orang

KP jawab itu betul atas kapasiti sebagai org Politik dan KP Parti Islam tp Karpal ini mcm biasa lah, mmg selalu mengucar-ngacirkan PR. Apa masalahnya dia bg jawapan yg bijaksana sikit?

Walaupun ramai yg tahu hakikat sebenarnya Karpal mmg takkan redha dgn hudud tp apa salahnya Karpal cuba memberikan impresi yg baik terhadap org Islam di Malaysia ini yg sering digambarkan kpd mereka DAP sebagai ekstremis Kafir?

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Sat Jul 21, 2012 12:41 pm

abubakar wrote:
yat wrote:

akhi abu bakar, kena tgk video debat tu sampai habis, ada di mana UFB cakap pasal Karpal 'langkah mayat saya duahulu' dan dijawab oleh Ustaz Nasruddin yg itu statement Karpal 10-20 tahun lepas (dia cakap UFB kena update sikit), dan dinyatakn di konvnsyen mana ntah, Ustaz Nasruddin cakap Karpal cakap boleh consider hukum hudud, sekrang ni sapa yg tipu tak tau, sama ada nst tipu, karpal tipu atau (mintak dijauhkan) ustaz nasruddin yg tipu

cuma sumber media kerjaan....dianggap 'maudu' oleh sesetengah orang

KP jawab itu betul atas kapasiti sebagai org Politik dan KP Parti Islam tp Karpal ini mcm biasa lah, mmg selalu mengucar-ngacirkan PR. Apa masalahnya dia bg jawapan yg bijaksana sikit?

Walaupun ramai yg tahu hakikat sebenarnya Karpal mmg takkan redha dgn hudud tp apa salahnya Karpal cuba memberikan impresi yg baik terhadap org Islam di Malaysia ini yg sering digambarkan kpd mereka DAP sebagai ekstremis Kafir?

mana boleh betul kalau dia cakap tak betul (bahasa mudah dia tipu)_, tak kira la politik atau tak, laghi berat kalau kapasiti atas KP Pas, dengar balik video tu saya nasihatkan.....to be continued
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Sun Jul 22, 2012 11:09 am

yat wrote:
mana boleh betul kalau dia cakap tak betul (bahasa mudah dia tipu)_, tak kira la politik atau tak, laghi berat kalau kapasiti atas KP Pas, dengar balik video tu saya nasihatkan.....to be continued



Nilaikan sendiri.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Sun Jul 22, 2012 11:21 am

ana dah tak boleh nak follow..

apa isu sekarang?
tuduhan Ust Nasha tantawi menipu ?
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by helper on Sun Jul 22, 2012 11:28 am

kawe sokong TGNA dan TGHA
avatar
helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Sun Jul 22, 2012 3:17 pm

Kapal 'Pu'Singh.......

avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abu_aisyah on Mon Jul 23, 2012 8:44 am

semalam sinar harian ada quote kata2 kapal 'pu'signh tu dan siap bagi link bagi.mungkin ada siapa boleh share link vid youtube tu pada yat dan lain2.
avatar
abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Ad-Dien on Mon Jul 23, 2012 9:21 am

thtl wrote:ana dah tak boleh nak follow..

apa isu sekarang?
tuduhan Ust Nasha tantawi menipu ?

saya pun tak tahu...

p/s- Bulan ramadhan ni mudah kurus pahala kita.. mungkin boleh kita menahan diri sedikit dari berkata-kata perkara yang menggugat nilai ibadah kita, insyaAllah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Mon Jul 23, 2012 9:58 am

Siapa sini yg baik/kenal dgn Abu Aqif tolonglah nasihat sikit dia itu, tak guna kalau bermanhaj Salafi tp ada sikap mengadu domba. UFB ke URD ke UMR ke siapa-siapa yg selalu mengajar dgn dia tolonglah bimbing dia. Jgn beri dia ilmu shj tp bimbing juga akhlak dia sbb dia ini bawa nama dakwah Salaf. Sikap adu domba ada pada org2 mcm Abdullah Bin Ubai shj.

Ini luahan saya setelah dia terkantoi fitnah KP sebagai penipu tempoh hari, skrg ini dia dok taboq benda lain pula. Saya kira ini tak wajar lah pasal sebelum2 ini mungkin boleh kira lg tp skrg ini bulan ramadhan, kurang-kurang kalau tak mahu berhenti, rehat sekejap jd lah.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Mon Jul 23, 2012 9:01 pm

ni bukn dr abu aqif da, dari nst, ni yg latest, tak leh pkai DAP ni, dan dgr balik video tu, karpal pertimbangan negara islam, bukan hudud....

http://www.nst.com.my/nation/general/karpal-pas-reps-must-toe-the-line-1.111386

'GEORGE TOWN: DAP chairman Karpal Singh, describing Pas Youth chief Nasrudin Hassan Tantawi as "a relatively minor official in the Pas hierarchy", has asked Pas leaders to keep "members in the lower ranks" in check.

Read more: Karpal: Pas reps must toe the line - General - New Straits Times http://www.nst.com.my/nation/general/karpal-pas-reps-must-toe-the-line-1.111386#ixzz21TCSUrh4'

nmpk sgt ketaksePAKATANnya...
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Mon Jul 23, 2012 9:35 pm

yat wrote:ni bukn dr abu aqif da, dari nst, ni yg latest, tak leh pkai DAP ni, dan dgr balik video tu, karpal pertimbangan negara islam, bukan hudud....

http://www.nst.com.my/nation/general/karpal-pas-reps-must-toe-the-line-1.111386

'GEORGE TOWN: DAP chairman Karpal Singh, describing Pas Youth chief Nasrudin Hassan Tantawi as "a relatively minor official in the Pas hierarchy", has asked Pas leaders to keep "members in the lower ranks" in check.

Read more: Karpal: Pas reps must toe the line - General - New Straits Times http://www.nst.com.my/nation/general/karpal-pas-reps-must-toe-the-line-1.111386#ixzz21TCSUrh4'

nmpk sgt ketaksePAKATANnya...

Tp yg tukang adu domba berita drpd NST ini adalah Abu Aqif.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Abu Ahmad on Tue Jul 24, 2012 3:11 am

Assalamualaikum,
UFB terbaik , Beragama dalam politik.


KP berpolitik dalam agama.
Apa pun harus diingat 'Matlamat tidak menghalalkan cara.'

Abu Ahmad
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 2
Join date : 07/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Tue Jul 24, 2012 4:39 am

elok2 la tu UMNO + PAS kaji balik tahaluf siayasi mereka dgn parti komponen mereka, sini bukan pertandingan sapa yg lebih anti islam, anti islam adalah anti islam, takda yg terlebih/terkurang...dan jgn jaja dakwah pada parti komponen non-muslim sudah berjaya dengan poster2 propaganda (pada dua2 pun), anda pun tahu mereka hanya bermain kata2, bila tanya balik depa cakap mana ada, meluat tengok eh..

PS: selamat ramadhan pada semua, dan selamat mengundi, saya tak balik mengundi kalau tahun ni, calon tempat saya dua2 dari parti kapiaq, buang bogheh ja mengundi
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Tue Jul 24, 2012 11:13 am

foto UFB didelete atas permintaan ramai

admin

Ini bukan nak burukkan org,ini kes nak beri penjelasan.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by alwafiey on Tue Jul 24, 2012 11:35 am

bab hudud skrg ni tak payah pedulikan karpal.

Adun UMNO di johor sudah cadangkan johor menjadi negeri pertama impelement hudud.

saya rasa beliau tidak akan bertanding lagi PRU 13

alwafiey
AHLI
AHLI

Posts : 26
Points : 34
Join date : 10/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Abu_Imran on Tue Jul 24, 2012 11:38 am

bulan ramadhan ni pon nak buka aib... ADMIN SILA DELETE benda yg dtgkan fitnah...

mana ada matlamat menghalalkan cara...

MATLAMAT MEMBERI PENERANGAN ???

halalkah caranya buat sebegini...

astaghfirullah...
avatar
Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 35
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Tue Jul 24, 2012 11:38 am

saya menyaksikan adegan solekan tsb.

ketika pause rakaman utk iklan, jurusolek astro awani, tak pasti perempuan atau lelaki lembut datang touch up utk ketiga-tiga panelis tsb. tak ada sentuhan fizikal tapi menggunakan berus. Yang mengelak ialah UFB di mana dia buat sendiri. manakala Dr Muhammad dan Ust Nasha tantawi, di touch olh jurumekap.

tak tahu pulak ketika dalam bilik menunggu, UFB di touch up oleh jurumekap

fotographer ni mmg inside job punya orang...

Laughing
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Abu_Imran on Tue Jul 24, 2012 11:41 am

ana sgt tak setuju perkara ini dibuka2....

tak kesah belah ijau atau belah biru yg terkena fitnahnya.,..

mengapa para FANATIK HIZBI masih tak tau menghormati ramadhan...

assalamualaikom...
avatar
Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 35
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum