Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Tue Jul 17, 2012 12:36 pm

First topic message reminder :



Penonton terpilih sahaja, tapi poster macam lawn tinju da, kalau lawn tinju sapa menang agak?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down


Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Abu_Imran on Tue Jul 24, 2012 11:38 am

bulan ramadhan ni pon nak buka aib... ADMIN SILA DELETE benda yg dtgkan fitnah...

mana ada matlamat menghalalkan cara...

MATLAMAT MEMBERI PENERANGAN ???

halalkah caranya buat sebegini...

astaghfirullah...

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Join date : 26/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Tue Jul 24, 2012 11:38 am

saya menyaksikan adegan solekan tsb.

ketika pause rakaman utk iklan, jurusolek astro awani, tak pasti perempuan atau lelaki lembut datang touch up utk ketiga-tiga panelis tsb. tak ada sentuhan fizikal tapi menggunakan berus. Yang mengelak ialah UFB di mana dia buat sendiri. manakala Dr Muhammad dan Ust Nasha tantawi, di touch olh jurumekap.

tak tahu pulak ketika dalam bilik menunggu, UFB di touch up oleh jurumekap

fotographer ni mmg inside job punya orang...

Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Abu_Imran on Tue Jul 24, 2012 11:41 am

ana sgt tak setuju perkara ini dibuka2....

tak kesah belah ijau atau belah biru yg terkena fitnahnya.,..

mengapa para FANATIK HIZBI masih tak tau menghormati ramadhan...

assalamualaikom...

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Join date : 26/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by helper on Tue Jul 24, 2012 11:50 am

pelik tgk sesetengah org... saya pun tak setuju dgn gambar tersebut..

tapi bila hentam pengbangkang laju je... (baca awal theread nii pun dah cukup boleh dinilai)

no komen....

saya sokong TGNA dan TGHA... (^_^)

chaiyok...

bulan ramadhan banyak ujian skrg nii... biasa laa time nak pilihan raya..

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Mohd. Ikram on Tue Jul 24, 2012 1:18 pm

isu-isu panas ni biasanya abuaqif tu cepat bertindak.. nanti kita tengok apa ulasan Ustaz Fathul.. rileks..

Karpal ke, kafir mana2 ke, saya yakin depa tak kan terima Islam punya.. bezanya zimmi dan harbi...

Agama ni bukan pluralisma nak terima syariat agama2 lain.. Sifat ekslusivism ni mmg hak setiap agama, apa yang membezakan ialah toleransi..

Mana boleh kita kata MCA atau DAP terima Islam, terima hudud... Kalau kita pun, boleh ke kita terima ajaran agama lain? Melainkan kalau berfikiran pluralisma..

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Tue Jul 24, 2012 2:12 pm

Abu_Imran wrote:ana sgt tak setuju perkara ini dibuka2....

tak kesah belah ijau atau belah biru yg terkena fitnahnya.,..

mengapa para FANATIK HIZBI masih tak tau menghormati ramadhan...

assalamualaikom...

Inilah yg berlaku sejak dulu lg, mana-mana ulama yg masuk UMNO mesti akan jd kacau selepas itu.

Mujur ada yg perasan status Ust Fauzan dan bertindak bls dgn bersih,cekap,amanah, kalau tak ada yg perasan habislah buruk dpt dkt KP shj dan UFB akan terus dilihat maksum oleh pengikutnya.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Tue Jul 24, 2012 3:02 pm

saya sudah ambik initiatif sms UFB dan menyatakan ada unsur2 namimah dalam video abu aqif, lepas tu ILMU pulak share, saya terang jadi kacau macam ni sebab matlamat nak bersatu, tapi dgn video2 dgn tajuk yg amat kontroversi plus komen (tak kira la salah atau betul), membantutkan usaha bersatu....saya dah tgk video yg alleged karpal cakap tu, dan sekali lagi kita ditipu....tak setuju dgn kenyataan say sila dgr video tu balik......

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by alwafiey on Wed Jul 25, 2012 4:09 am

Ust Fauzan buat hal pulak dah...

dahlah menuduh KP Pas lepas tu bila kantoi CEO dia pun 2x5, dia tak mintak maaf pulak kat KP, dia bantai dua2...

secara prinsip baguslah...

saya geram sungguh dengan abu aqif ni..takde keje lain ke? saya katakan beliau seorang yang tidak bertanggungjawab dan terlalu nakal.

cybertrooper umno bayar dia ke?

alwafiey
AHLI
AHLI

Posts : 26
Points : 34
Join date : 10/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abu_firdaus on Wed Jul 25, 2012 4:20 am

sy pun setuju & tak puas hati dgn tajuk2 video abu aqif tu. selama ini mmg sy ikuti video2 beliau, tapi mana2 yg letak tajuk provokasi sy dah stop tgk. sy tgk video UFB sgt berhemah dlm berhujjah, mmg tak sama seperti tajuk video. harap sapa yg kenal abu aqif dapat nasihat dia.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by najib76 on Wed Jul 25, 2012 4:36 am

yat wrote:saya sudah ambik initiatif sms UFB dan menyatakan ada unsur2 namimah dalam video abu aqif, lepas tu ILMU pulak share, saya terang jadi kacau macam ni sebab matlamat nak bersatu, tapi dgn video2 dgn tajuk yg amat kontroversi plus komen (tak kira la salah atau betul), membantutkan usaha bersatu....saya dah tgk video yg alleged karpal cakap tu, dan sekali lagi kita ditipu....tak setuju dgn kenyataan say sila dgr video tu balik......

YAt...bagi linknya

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 25, 2012 6:49 am

sekarang ni isu iLMU gaduh dgn Hizbi ker ni.

apa kata ceasefire sempena Ramadhan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Mohd. Ikram on Wed Jul 25, 2012 6:59 am

Yat, cuba gi tau ILMU, minta tolong bagi tau Abuaqif, sudah-sudah la buka aib orang, nak provokasi orang... Upload kuliah suda la.. Jangan terperangkap ngan permainan politik nak londehkan kemaluan orang..... Kalau setiap kesilapan nak dilondeh, manusia mana yg tak silap..

Kita tak jaga aib orang, Allah buka aib sendiri, malah lebih teruk, di dunia dan akhirat..

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abu_firdaus on Wed Jul 25, 2012 7:01 am

thtl wrote:sekarang ni isu iLMU gaduh dgn Hizbi ker ni.

apa kata ceasefire sempena Ramadhan
isu ilmu vs pas dah selesai kot. ini tempias dia yg tak leh selesai Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 25, 2012 7:03 am

guna FB, twitter dan blog abuaqif. itu cara menegur ikhwah kita zaman sekarang, guna cyber je. nak jumpa in person mungkin susah, saya pun tak tahu dia menetap kat mana.
kemudian komplen salahlaku beliau kpd kepimpinan ILMU, guna FB UFB, UFMO.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Wed Jul 25, 2012 8:43 am

thtl wrote:guna FB, twitter dan blog abuaqif. itu cara menegur ikhwah kita zaman sekarang, guna cyber je. nak jumpa in person mungkin susah, saya pun tak tahu dia menetap kat mana.
kemudian komplen salahlaku beliau kpd kepimpinan ILMU, guna FB UFB, UFMO.

saya dah sms, dan UFB dah reply pun...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by najib76 on Wed Jul 25, 2012 10:05 am

yat wrote:
thtl wrote:guna FB, twitter dan blog abuaqif. itu cara menegur ikhwah kita zaman sekarang, guna cyber je. nak jumpa in person mungkin susah, saya pun tak tahu dia menetap kat mana.
kemudian komplen salahlaku beliau kpd kepimpinan ILMU, guna FB UFB, UFMO.

saya dah sms, dan UFB dah reply pun...

komen UFB apa ?

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Mohd. Ikram on Wed Jul 25, 2012 2:43 pm

Komen yang sangat baik daripada Ustaz Nasrudin Tantawi

http://bm.harakahdaily.net/index.php/columnist/ketua-pemuda-pas/11915-berdakwah-dan-nilai-yang-betul

Ramadhan Kareem! Sahabat semua ....

1. Sedarkah kita sekarang berada di bulan Ramadhan Al Mubarak? Bulan penuh dengan keberkatan, kerahmatan dan keampunan Allah swt.

2. Justeru itu , saya harap sangat-sangat agar kita tidak panjangkan isu 'make up' muka pada peristiwa Debat Sinar Harian yang bertajuk: PRU 13 , Orang Muda Pilih Siapa? baru-baru ini.

3. Saya bersetuju bahawa juru 'touch u...p' wanita tidak sewajarnya bertindak sedemikian ke atas lelaki bukan mahramnya. Saya telah pun menegur pihak penganjur supaya menyediakan petugas juru touch up lelaki untuk lelaki pada masa-masa akan datang. Teguran itu dibuat sebaik sahaja majlis debat selesai. Penganjur bersetuju dengan teguran saya.

4. Saya sendiri sukar mengelak apabila 'diserbu' oleh satu team petugas touch up muka sewaktu rehat selepas pusingan pertama debat baru-baru ini. Insiden itu dijadikan modal oleh pihak tertentu untuk menyerang peribadi saya. Sedang ia berlaku tanpa rela dan saya tidak sempat mengelak diri kerana saya berada di atas kerusi pentas debat berdepan ratusan penonton dalam auditorium. Saya pun tidak menjangka mereka datang menerpa untuk touch up muka sewaktu rehat [untuk beri laluan kepada iklan tv penaja iaitu Astro Awani]

5. Pun begitu, apa yang berlaku sangat dikesali. Terima kasih kepada semua pihak yang melontarkan nasihat dan teguran. Insyaallah di lain masa kami akan lebih berhati-hati. Dengan ini, saya merayu agar gambar yang memaparkan sahabat saya Ustaz Fathul Bari disolek itu dipadamkan dan tidak disebarkan.

Kita berpolitik secara matang dan berhemah tanpa perlu kita menyelak keaiban peribadi sesiapa. Sungguhpun saya berbeda pendapat dan berdebat dengan Ustaz Fathul Bari, suka saya tegaskan di sini, ianya tidak menghilangkan rasa hormat saya pada beliau dan saya tidak setuju beliau diaibkan sedemikian rupa.

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by thtl on Wed Jul 25, 2012 6:53 pm

kenapa fokus kpd isu make-up artist??

patutnya fokus kpd content debat tu...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Wed Jul 25, 2012 8:29 pm

thtl wrote:kenapa fokus kpd isu make-up artist??

patutnya fokus kpd content debat tu...

Biasalah Tuan, politik Melayu Malaysia mmg mcm ini. Pakai lah label apa pun, tak kiralah salaf ke ikhwani ke apa ke tp sampai bab politik, akan guna manhaj politik Melayu juga iaitu 'politik murahan'.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by yat on Wed Jul 25, 2012 9:21 pm

video apa semua dah dibuang dr page ilu, link takpyh la share, benda2 tk elok tk yah nk share sini...


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by abubakar on Thu Jul 26, 2012 2:23 am

yat wrote:video apa semua dah dibuang dr page ilu, link takpyh la share, benda2 tk elok tk yah nk share sini...


Betul itu, terutamanya apabila melibatkan kredibiliti seseorang. Lainkali sebelum buat spekulasi semak dulu kesahihan khabar/sumber yg diterima ataupun setidak-tidak muhasabah diri dulu. Jgn nanti dah kena btg hidung sendiri barulah nak tengadah.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Debat Sinar UFB dan Ustaz Nasruddin Hassan

Post by Sponsored content Today at 1:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum