Persoalan kerjaya dengan company US

View previous topic View next topic Go down

Persoalan kerjaya dengan company US

Post by Abu_Muiz on Wed Jul 18, 2012 8:08 am

Bini aku bekerja sbg designer kat cmpny US , supply kat gov & army US. Tiap2 hari masuk ofis, kadang2 pi supplier. Staff tak ramai..sb yg lain byk bergerak pi supplier, cumannya kadang2 ja ada sorang dua dlm ofis tu..chinese/malay..hindu tak ada

Soalan 1:

Apa hukum wife aku bekerja dlm ofis dgn sorang QA lelaki? Tp depa professional la.. sb server dok dlm tu.



Soalan 2:

Sbg umat Islam bini aku mcm rasa bersalah sb Company dia buat product perabot utk gov US (university..sekolah..pejabat2 k’jaan) & ARMY US . Lg byk perang, lg hebat bisnes depa. Seolah-olah mcm harapkan peperangan. Tp majikan US dia bagus..sentiasa take care murni, cth:
1.time mengandung dulu depa tak bg dia travel..
2.3 minggu sebelum due date bersalin dah start cuti, tp tak kira..gaji full.
3.kalau menyusu badan pun tak bg travel oversea jgk.
4.future ada…sb dia sorang ja design.

Perlu ka da cari kerja lain? Atau ... ada jawapan sebaliknya yg boleh membantu?
avatar
Abu_Muiz
AHLI
AHLI

Posts : 1
Points : 3
Join date : 28/11/2011
Age : 36

Back to top Go down

Re: Persoalan kerjaya dengan company US

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 10:01 am

1. bilik tu terbuka ke, maksudnya ada glass yang org nampak...kalau bilik tu tertutup rapat dan yer wife duduk je dgn lelaki kat dalam tu (tak dak org lain), itu dah jatuh khalwat..jangka panjang bahaya. minima kena ada 3 dalam bilik tertutup

2. Tak ada masalah kerja dgn company US..ramai je Malaysian krja dgn company USA di Malaysia, antaranya, McD, Burger King, Shell, Esso (Petron), intel, Motorola, Chevrolet, Ford Motor, Pizza Hut, Coke, Pepsi, Apple Computers..etc
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum