BANYAK JENAYAH TERHADAP INDIVIDU - HATI HATI

View previous topic View next topic Go down

BANYAK JENAYAH TERHADAP INDIVIDU - HATI HATI

Post by NAZ on Wed Jul 18, 2012 12:12 pm

Salam,

Trend perompak masa kini ialah attack orang perseorang (individu) samaada di tempat letak kereta atau pun dirumah mahupun dijalan raya (ragut).

Sahabat saya baru saja kena attack walhal rumah dia ada sentry (guard)- kesian kena ikat lagi.

Notice tak sekarang ni jarang dengar kedai emas atau bank kena rompak. Kalau bank kena rompak pun perompak tu hangkut sekali ATM machine.(tapi...ada juga perampok tu pi angkut check-bank in machine - he he haruu...)

Hati hati sahabat semua.

_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: BANYAK JENAYAH TERHADAP INDIVIDU - HATI HATI

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 12:22 pm

saya baru nak kena semalam.

oleh kerana dah lama tak pergi ke hypermarket, maka semalam saya pun pergilah..

bila tiba di parking lot, open area, datang foreigner, slang english eropah, macam Balkan dengan kereta, berhenti kat saya..saya solo je..seorang keluar, sorang lagi dalam kereta.
Yang keluar tadi menahan saya.
"excuse me sir, where is the nearest money changer around here?
saya jawab, " the nearest is inside Mydin Hypermarket", saya pun tunjuk direction ke Mydin USJ..

kemudian dia tanya lagi, can u show me all the types of malaysian notes". Bila saya keluarkan wallet saya, dia macam nak terkam wallet saya, nasib baik saya cepat2 bertindakbalas menepisnya dan kebetulan lalu beberapa orang kat situ, maka dia masuk kereta dan beredar"..tak sempat nak catat no kenderaannya

nasib baik, kalau tidak melayang wallet, dalam tu duit saudi pun ada lagi,,hehehe..macam2 tektik depa sekarang ni...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BANYAK JENAYAH TERHADAP INDIVIDU - HATI HATI

Post by abu_aisyah on Wed Jul 18, 2012 2:15 pm

ms tu sheikh dlm keadaan sedar ke tak?hehehe.bahaya2..

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: BANYAK JENAYAH TERHADAP INDIVIDU - HATI HATI

Post by thtl on Wed Jul 18, 2012 5:03 pm

mula-mula macam rasa terpukau sekejap, tapi pasal baru je buat umrah, cepat pulak Allah bagi sedar balik...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BANYAK JENAYAH TERHADAP INDIVIDU - HATI HATI

Post by Sponsored content Today at 3:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum