Selamat Menyambut Ramadhan

View previous topic View next topic Go down

Selamat Menyambut Ramadhan

Post by Nizam on Fri Jul 20, 2012 2:25 pm

Assalammualaikum

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Salam Ramadhan kepada forumers Bicara thtl. Moga Allah mengampuni dosa kita dan menerima segala amalan kita.




Dari: Mohd Khairul Nizam ibn Aharudin al-Baghani

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by thtl on Fri Jul 20, 2012 6:10 pm


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by Ahmad Shamil on Fri Jul 20, 2012 7:21 pm


_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by Ad-Dien on Fri Jul 20, 2012 8:32 pm



Salam ramadhan buat semua.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by delima on Fri Jul 20, 2012 11:35 pm

Salam Tuan Syeikh,
Kelebihan tarawikh mlm pertama mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?
Kelebihan org bersalin mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?

Mohon pertolongan.

delima
AHLI
AHLI

Posts : 42
Points : 46
Join date : 19/05/2012

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by NAZ on Sat Jul 21, 2012 3:16 am

Selamat beribadah dibulan ini.
Ramadhan Kareem...Ramadhan Mubarak

_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by ZulQ on Sat Jul 21, 2012 3:39 am

Selamat berpuasa.

ZulQ
AHLI
AHLI

Posts : 163
Points : 244
Join date : 28/11/2011

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by ummuyaser on Sat Jul 21, 2012 5:16 am


_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by yat on Sat Jul 21, 2012 5:21 am

delima wrote:Salam Tuan Syeikh,
Kelebihan tarawikh mlm pertama mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?
Kelebihan org bersalin mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?

Mohon pertolongan.

Dari web JAIS sendiri:

http://www.jais.gov.my/ramadhan/fadhilatterawih.php

Ada unsur2 syiah punya hadis

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by ummuyaser on Sat Jul 21, 2012 5:35 am

Ustaz Syamil...best lagu tuu....syahdu... terbaik

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by delima on Sat Jul 21, 2012 5:54 am

yat wrote:
delima wrote:Salam Tuan Syeikh,
Kelebihan tarawikh mlm pertama mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?
Kelebihan org bersalin mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?
Mohon pertolongan.
Dari web JAIS sendiri:
http://www.jais.gov.my/ramadhan/fadhilatterawih.php
Ada unsur2 syiah punya hadis
Terima kasih Yat
Kalau org Aussie tak busy ngan thesis, boleh tak tlg jawabkan yg no2 tu sekali?
Anggaplah mcm Lit Review je Smile

delima
AHLI
AHLI

Posts : 42
Points : 46
Join date : 19/05/2012

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by yat on Sat Jul 21, 2012 9:36 am

delima wrote:
yat wrote:
delima wrote:Salam Tuan Syeikh,
Kelebihan tarawikh mlm pertama mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?
Kelebihan org bersalin mcm baru dilahirkan tu: betul ke palsu?
Mohon pertolongan.
Dari web JAIS sendiri:
http://www.jais.gov.my/ramadhan/fadhilatterawih.php
Ada unsur2 syiah punya hadis
Terima kasih Yat
Kalau org Aussie tak busy ngan thesis, boleh tak tlg jawabkan yg no2 tu sekali?
Anggaplah mcm Lit Review je Smile

cari dari lidwa tak jumpa

Syaikh Google ada bagi hadis ni, tapi semua search dia tak kasi sumber dan syarah hadis:

Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

kena tanya panel2 yg lebih arif....tapi dikongsokan di sini dari blog Syaikh mohd Masri (dari AFN) takhrij hadis 19 hadis kelebihan wanita yg kebanyaknanya palsu (ada hadis pasal wanita mengandung juga), cuma hadis yg saya paste kat atas tu tak dijumpai sumbernya...saya syak ianya palsu....

http://soaljawab.wordpress.com/2008/02/18/hadith-19-kelebihan-wanita-betulke-hadith/

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by delima on Sat Jul 21, 2012 10:12 am

Thanks, mate.
Seronok org Adelaide, belum 5.30 dah buka

delima
AHLI
AHLI

Posts : 42
Points : 46
Join date : 19/05/2012

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by yat on Sat Jul 21, 2012 12:28 pm

delima wrote:Thanks, mate.
Seronok org Adelaide, belum 5.30 dah buka

brisbane da..hehe

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by myzyruz on Sat Jul 21, 2012 10:47 pm


myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by Ahmad Shamil on Sun Jul 22, 2012 12:31 am

myzyruz wrote:
mcm slmt hari raya je KohKohKoh

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by myzyruz on Sun Jul 22, 2012 5:57 am

entah ni copy paste tenet jer koh3~
nak buat sendiri xpandai hehe

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by ummuyaser on Sun Jul 22, 2012 6:47 am

Ucapan 2 in 1 lah tuu.... Smile

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by alDayyan on Sun Jul 22, 2012 7:16 am

selamat berpuasa kepada semua..bulan puasa ni saya paling suka petang2 duduk depan tv sambil tgk jejak rasul.. atmosphere je situasi waktu tu.. Crying or Very sad

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by delima on Mon Jul 23, 2012 3:05 am

yat wrote:
delima wrote:Thanks, mate.
Seronok org Adelaide, belum 5.30 dah buka

brisbane da..hehe
Brisbane kalu.. lagi awal
Org 5.15 baru nak gi beli air tebu
(Saje nak bagi terliur org UQ)

delima
AHLI
AHLI

Posts : 42
Points : 46
Join date : 19/05/2012

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by abu_aisyah on Mon Jul 23, 2012 8:53 am

Ahmad Shamil wrote:
myzyruz wrote:
mcm slmt hari raya je KohKohKoh

Laughing
macam kompleks yg ana tengah niaga ni.hari pertama lgu raya dah didendangkan.aduhai.
ada satu lagu raya lebih kurang begini lirik nya,'hari raya hari raya,jangan asyik berbelanja'.potong betul.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by Ahmad Shamil on Mon Jul 23, 2012 11:47 am

abu_aisyah wrote:
Ahmad Shamil wrote:
myzyruz wrote:
mcm slmt hari raya je KohKohKoh

Laughing
macam kompleks yg ana tengah niaga ni.hari pertama lgu raya dah didendangkan.aduhai.
ada satu lagu raya lebih kurang begini lirik nya,'hari raya hari raya,jangan asyik berbelanja'.potong betul.

ni bulan puasa da...boleh berbelanja lagi..dia kata hari raya je jgn asyik berbelanja tu hahaha

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by abu_aisyah on Mon Jul 23, 2012 6:48 pm

sil wrote:selamat berpuasa kepada semua..bulan puasa ni saya paling suka petang2 duduk depan tv sambil tgk jejak rasul.. atmosphere je situasi waktu tu.. Crying or Very sad

suka tp muka sedih.gapo dio?

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by alDayyan on Fri Jul 27, 2012 5:56 am

abu_aisyah wrote:
sil wrote:selamat berpuasa kepada semua..bulan puasa ni saya paling suka petang2 duduk depan tv sambil tgk jejak rasul.. atmosphere je situasi waktu tu.. Crying or Very sad

suka tp muka sedih.gapo dio?

saya teringat masa jaman kecik2 kat kg dulu.. bulan ramadhan la yg buatkan saya rasa mcm syahduuu sgt2..huhu...

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Selamat Menyambut Ramadhan

Post by Sponsored content Today at 12:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum