BicaraTHTL berwajah baru..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

bicara thtl berwajah baru..

Post by alDayyan on Wed Feb 13, 2013 4:15 pm

salam.... terkezut juga saya tadi..masuk2 tetiba je 2-3 theme forum ni berubah2.. barulah segar ckit mata memandang.. KohKohKoh

kelihatan juga admin sedang mencoba2 theme yg baru..Smile

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Nizam on Wed Feb 13, 2013 5:03 pm

Ok tak theme baru ni?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Wani Mohd Din on Wed Feb 13, 2013 5:07 pm

Saya pun sama...tengah-tengah baca..tiba-tiba tukar warna dan latar... :shock:
Ingatkan salah page tadi... :roll:

Oh ya, warnanya ceria....err...ke lepas ni ada tukar lagi?

_________________
buzy :flower:

Wani Mohd Din
Muslimah
Muslimah

Posts : 8
Points : 10
Join date : 22/11/2012
Age : 28
Location : KL

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Ad-Dien on Wed Feb 13, 2013 5:55 pm



terbaik terbaik

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Nizam on Wed Feb 13, 2013 6:03 pm

Wani Mohd Din wrote:Saya pun sama...tengah-tengah baca..tiba-tiba tukar warna dan latar... :shock:
Ingatkan salah page tadi... :roll:

Oh ya, warnanya ceria....err...ke lepas ni ada tukar lagi?

Mohon perkenalkan diri di sini ukti

http://bicarathtl.forumms.net/f7-perkenalkan-diri-anda-di-sini

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by alDayyan on Thu Feb 14, 2013 9:28 am

Nizam wrote:Ok tak theme baru ni?

terbaekk...sejuk mata..Smile
terbaik

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by yat on Thu Feb 14, 2013 10:59 am

SIL ni berpotensi jadi IT guy...hehe

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Ibnu Sarkawi on Thu Feb 14, 2013 1:11 pm

avatar sebelah kiri rasanya lebih ok...

*pendapat peribadi jerr Smile

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by thtl on Thu Feb 14, 2013 1:18 pm

IS,

ini macam style pemanduan je, kat saudi, left-hand drive, kalu kat Malaysia, right-hand drive

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by alDayyan on Fri Feb 15, 2013 12:35 pm

akhi Yat..doa2kan la agar saya dapat keje fulltime/parttime dalam bidang IT..KohKohKoh

rasanya kedudukan avatar ni terikat dgn theme itu sendiri.. tp xtaula kot2 boleh diedit juga..saya x pernah guna forumotion ni, xleh nak komen..

bila kita nak beralih ke server berbayar ni? huhu.. kita pakat share sama2 la donation ni.. sekarang bandwitdh dah murah beserta dgn domain sekali.. saya ada kawan yg buat business hosting sebegini yg mana saya juga merupakan client tetap dia..

saya juga teringin nak design logo atau header bagi forum ni.. tp saya guna perisian adobe yg cetakrampok..huhu.. xpeke ye? bukan nak ambik sebarang keuntungan pun.. sekadar digunakan kat forum kita ni je.. dah lama nak tanya ni.. Neutral

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Nizam on Fri Feb 15, 2013 12:45 pm

sil wrote:akhi Yat..doa2kan la agar saya dapat keje fulltime/parttime dalam bidang IT..KohKohKoh

rasanya kedudukan avatar ni terikat dgn theme itu sendiri.. tp xtaula kot2 boleh diedit juga..saya x pernah guna forumotion ni, xleh nak komen..

bila kita nak beralih ke server berbayar ni? huhu.. kita pakat share sama2 la donation ni.. sekarang bandwitdh dah murah beserta dgn domain sekali.. saya ada kawan yg buat business hosting sebegini yg mana saya juga merupakan client tetap dia..

saya juga teringin nak design logo atau header bagi forum ni.. tp saya guna perisian adobe yg cetakrampok..huhu.. xpeke ye? bukan nak ambik sebarang keuntungan pun.. sekadar digunakan kat forum kita ni je.. dah lama nak tanya ni.. Neutral

In shaa Allah, mengenai hal ehwal kepakaran IT untuk forum kami akan adakan mesyuarat.

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by yat on Fri Feb 15, 2013 1:01 pm

sil wrote:akhi Yat..doa2kan la agar saya dapat keje fulltime/parttime dalam bidang IT..KohKohKoh

rasanya kedudukan avatar ni terikat dgn theme itu sendiri.. tp xtaula kot2 boleh diedit juga..saya x pernah guna forumotion ni, xleh nak komen..

bila kita nak beralih ke server berbayar ni? huhu.. kita pakat share sama2 la donation ni.. sekarang bandwitdh dah murah beserta dgn domain sekali.. saya ada kawan yg buat business hosting sebegini yg mana saya juga merupakan client tetap dia..

saya juga teringin nak design logo atau header bagi forum ni.. tp saya guna perisian adobe yg cetakrampok..huhu.. xpeke ye? bukan nak ambik sebarang keuntungan pun.. sekadar digunakan kat forum kita ni je.. dah lama nak tanya ni.. Neutral

hang nak kerja bahagian IT ka? Ni THTL dulu boss besaq TM, hehe, blh kasi tlng kot... ana pun X-TMNET dulu, network engineer.....ada la contact dgn company2 vendor TM sampai skrng....buat apa la ni?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by thtl on Fri Feb 15, 2013 2:00 pm

TM senang je, kena view jobs available kat TM website, kemudian apply, bila dah panggil interview, barulah ana contact HRD people..he3

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by thtl on Fri Feb 15, 2013 2:07 pm

Bila nak beralih ke server berbayar?
itu susah nak cakap...cuba sil buat simple budget, berapa total cost yg perlu kita adakan.

2. forum sekarang ni sampai bila dia boleh bertahan sebelum dia crash...hahaha

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by alDayyan on Fri Feb 15, 2013 3:36 pm

huhu..org kuat TM rupanya akhi yatt ni.. paksyeikh mmg saya dah tau beliau ex TM dulu.. Smile

insyaALLAH, dalam 1-2 tahun kelak... saya akan cuba apply.. buat masa sekarang ni, biar saya tumpukan kepada peningkatan skill dan pengetahuan saya terlebih dahulu.. masih merasakan diri ni n00b lagi dalam bidang IT ni.. Neutral

berkenaan dgn server berbayar tu, saya akan kontek kawan saya dan saya akan maklumkan semuanya di sini pada hari esok.


_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Ad-Dien on Fri Feb 15, 2013 7:18 pm



Forum ni still steady tak crash-crash lagi.. hehe KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by alDayyan on Fri Feb 22, 2013 6:44 am

insyaAllah xakan crash melainkan kalau server yg hostkan forum ni kena hacked dan serang..

tp suka sekali ingin saya cadangkan kepada admin dan mod agar ditambah beberapa plugin ke dalam forum ini agar lebih mudah dan seronok kita berforum seperti penambahan "LIKE THIS POST", "MULTIQUOTE", RANKING, REPUTATION dan sebagainya..

memandangkan kita menggunakan phpbb based forum, maka saya lihat ada banyak tips dan tutorial yg disediakan di pautan ini utk menambahbaikan lagi forum ini..Smile

http://help.forumotion.com/f5-frequently-asked-questions

http://help.forumotion.com/tricks-tips-f32/list-of-tricks-tips-t61210.htm


_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Ad-Dien on Fri Feb 22, 2013 5:48 pm

sil wrote:insyaAllah xakan crash melainkan kalau server yg hostkan forum ni kena hacked dan serang..

tp suka sekali ingin saya cadangkan kepada admin dan mod agar ditambah beberapa plugin ke dalam forum ini agar lebih mudah dan seronok kita berforum seperti penambahan "LIKE THIS POST", "MULTIQUOTE", RANKING, REPUTATION dan sebagainya..

memandangkan kita menggunakan phpbb based forum, maka saya lihat ada banyak tips dan tutorial yg disediakan di pautan ini utk menambahbaikan lagi forum ini..Smile

http://help.forumotion.com/f5-frequently-asked-questions

http://help.forumotion.com/tricks-tips-f32/list-of-tricks-tips-t61210.htm


Buatkan lah ya akhi... akhi lebih arif tentang dunia IT Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by alDayyan on Sat Feb 23, 2013 2:37 pm

baiklah..saya akan cuba buat apa yg patut pada forum ni.. sama2 la kita mendapat manfaat darinya..Smile

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by alDayyan on Sat Feb 23, 2013 3:06 pm

saya disable chatbox tu ye since ianya x memberi apa2 fungsi sangat dan kelihatan seperti x aktif..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Nizam on Sat Feb 23, 2013 5:59 pm

Nampaknya kita ada fungsi baru macam quick reply, multi quote,

thanks akhi sil

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Nizam on Sat Feb 23, 2013 6:40 pm

sil wrote:akhi Yat..doa2kan la agar saya dapat keje fulltime/parttime dalam bidang IT..KohKohKoh

rasanya kedudukan avatar ni terikat dgn theme itu sendiri.. tp xtaula kot2 boleh diedit juga..saya x pernah guna forumotion ni, xleh nak komen..

bila kita nak beralih ke server berbayar ni? huhu.. kita pakat share sama2 la donation ni.. sekarang bandwitdh dah murah beserta dgn domain sekali.. saya ada kawan yg buat business hosting sebegini yg mana saya juga merupakan client tetap dia..

saya juga teringin nak design logo atau header bagi forum ni.. tp saya guna perisian adobe yg cetakrampok..huhu.. xpeke ye? bukan nak ambik sebarang keuntungan pun.. sekadar digunakan kat forum kita ni je.. dah lama nak tanya ni.. Neutral

cuba anta buka thread baru bincangkan pasal benda ni hehehe

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by thtl on Sun Feb 24, 2013 9:15 am

apa jua perubahan dan cara nak guna (jika perlu), harap maklumkan kpd pelawat

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by alDayyan on Fri Mar 08, 2013 8:06 am

Salam
saya telah update header logo forum kita ni.. mohon komen dari member dan para pelawat semua.. insyaAllah, sekiranya saya ada masa minggu ni, saya akan lakukan penambahbaikan terhadap logo kita ni..
saya buat simple2 je ni.. masa agak suntuk hari ni.. x sempat nak design logo bagi pilihan kedua mahupun ketiga.. Alamak

harap paksyeikh x kisah saya bubuh gambar belaiu kat logo tu.. kalau ada hi-res picture, lagi cantik.. Hihihi



Last edited by sil on Fri Mar 08, 2013 8:09 am; edited 1 time in total (Reason for editing : bubuh gambar..)

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Mohamad hafiz on Fri Mar 08, 2013 9:13 am

Abg Sil, Overall 10/10 hehehe terbaik

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: BicaraTHTL berwajah baru..

Post by Sponsored content Today at 3:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum