Cadangan Dan Undian Nama Forum

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Cadangan Dan Undian Nama Forum

10% 10% 
[ 3 ]
10% 10% 
[ 3 ]
7% 7% 
[ 2 ]
0% 0% 
[ 0 ]
40% 40% 
[ 12 ]
3% 3% 
[ 1 ]
30% 30% 
[ 9 ]
 
Total Votes : 30

Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 8:38 pm

Cadangan Dan Undian Nama Forum


Last edited by Ad-Dien on Fri Jun 15, 2012 7:53 pm; edited 4 times in total

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by ibnuabbas on Thu May 24, 2012 8:50 pm

Bicara manhaj.

Vote tu xkira.

_________________
Kebaikan terdapat di dalam sifat mengikuti kaum Salaf,

Keburukan itu terdapat dalam sikap mengada-adakan hal yang baru kaum Khalaf.

DYQ dalam Fiqh Siyam

-
إذا جاء العالمُ الموثوقُ الإيمانِ ، المتفتحُ العقلِ ، الصائنُ اللسانِ ، البالغُ البيانِ ،المسموعُ الكلامِ ، ورأيتَهُ متطلعاً الكتبَ ، متجنباً الجدلَ ، مراعياً الخلافَ ، ميسّراً الناسَ ، فلا تتحذْه عدواً ، فإنه لِلّه وليٌ ، وللناس سراجٌ منيرٌ .

Apabila datang seorang berilmu yang diyakini imannya, terbuka pemikirannya, terpelihara lidahnya, jelas penerangannya, didengari ucapannya, dan kamu melihat dia banyak mengkaji buku-buku, menjauhi perdebatan, meraikan khilaf @perbezaan, memudahkan manusia, maka janganlah kamu mengambilnya sebagai musuh, kerana sesungguhnya pemelihara baginya Allah, dan bagi manusia dialah cahaya yang menerangi.

ibnuabbas
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 54
Join date : 01/12/2011
Location : Klang

http://www.murabi6.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 9:17 pm

ibnuabbas wrote:Bicara manhaj.

Vote tu xkira.

vote yang mana akhi?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by yat on Fri May 25, 2012 7:07 am

dien, mungkin boleh buat 'vote boleh ubah', kasi timeline...mana nak tau tiba2 ari ni rasa nak tukaq vote lak...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Fri May 25, 2012 7:44 am

Ana vote iluvsunnah nampak lebih santai

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri May 25, 2012 7:54 am

kita ikut majoriti..

Iluv sunnah sebab dah ada success story..IluvIslam.com yg ditaja oleh karangkraf..mungkin kalau nak suruh karangkraf taja pun boleh juga,skim anak angkat karangkraf...ana akan usahakan bila balik nanti.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by abuzaid65 on Fri May 25, 2012 10:11 am

kena bagitau jugak bila tarikh tutup undian.. sebab ramai lagi yg belum mengundi rasanya.. busy agaknya.. buzy

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Fri May 25, 2012 10:52 am



vote saya buat boleh undi banyak kali...

saya baru undi sekali...terpulang pada akhi sekalian nak undi berapa kali..

tarikh tutup 2-3 minggu

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Fri May 25, 2012 10:55 am

HambaNya wrote:

vote saya buat boleh undi banyak kali...

saya baru undi sekali...terpulang pada akhi sekalian nak undi berapa kali..

tarikh tutup 2-3 minggu

hehehe lepas ni wat undian CEO lak, cewah macam PRU lak

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri May 25, 2012 11:08 am

betul tu...
ana dah lebih umur...jadi Panelis Veteran, Moderator dan Penasihat je bersama abang bob, Cikgu Rahim..

senarainya kita nak lima orang

1. dien Kardawi
2. penyu
3. AZ
4. IbnAbbas
5.
6
...sambung yea...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Fri May 25, 2012 11:09 am

thtl wrote:betul tu...
ana dah lebih umur...jadi Panelis Veteran, Moderator dan Penasihat je bersama abang bob, Cikgu Rahim..

senarainya kita nak lima orang

1. dien Kardawi
2. penyu
3. AZ
4. IbnAbbas
5.
6
...sambung yea...

eh2, ana gurau ja syeikh.

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by myzyruz on Fri May 25, 2012 11:22 am

ana sokong penyu!
sbb:
1. dah kawen
2. lebih matang berbanding adik2 yg lain
3. lebih peyabar (selalu pi mancing hehe)
4. selalu pi kuliah di IQ..

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri May 25, 2012 11:25 am

ya betul, formula kita ialah gabungan muda dan veteran. jangan jadi spt web sunnah di negeri pinang sebatang, depa buka utk org muda je, geng lama di ketepikan...bungkuslah camtu..jadilah spt pengurusan sir alex ferguson kat MU, ada gabungan pemain muda dan tua...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Fri May 25, 2012 11:27 am

myzyruz wrote:ana sokong penyu!
sbb:
1. dah kawen
2. lebih matang berbanding adik2 yg lain
3. lebih peyabar (selalu pi mancing hehe)
4. selalu pi kuliah di IQ..

Baru 2 minggu ja bertalaqqi ngan ustaz Halim hassan, Abu Zubair graduan UIA maaa Laughing

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri May 25, 2012 11:30 am

ana sedang pujuk jaymall ipoh mali menyertai team kita..dia tu OK, lurus orangnya...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri May 25, 2012 11:31 am

Naz ahmad pun akan menyertai kita juga, ana nak letak dia utk handle muslimah dan Baitil Muslim, sebab ramai lagi yg belum kawin...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Fri May 25, 2012 11:36 am

thtl wrote:Naz ahmad pun akan menyertai kita juga, ana nak letak dia utk handle muslimah dan Baitil Muslim, sebab ramai lagi yg belum kawin...

eh mana tahu, muslimah kasi 2 orang handle, dah ada calonnya

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Fri May 25, 2012 12:08 pm

thtl wrote:betul tu...
ana dah lebih umur...jadi Panelis Veteran, Moderator dan Penasihat je bersama abang bob, Cikgu Rahim..

senarainya kita nak lima orang

1. dien Kardawi
2. penyu
3. AZ
4. IbnAbbas
5.
6
...sambung yea...

saya menarik diri dari bertanding untuk jawatan dan kedudukan.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Fri May 25, 2012 12:16 pm

HambaNya wrote:
thtl wrote:betul tu...
ana dah lebih umur...jadi Panelis Veteran, Moderator dan Penasihat je bersama abang bob, Cikgu Rahim..

senarainya kita nak lima orang

1. dien Kardawi
2. penyu
3. AZ
4. IbnAbbas
5.
6
...sambung yea...

saya menarik diri dari bertanding untuk jawatan dan kedudukan.

Wah! baiknya akhlak, memang layak jadi penghulu

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by helper on Fri May 25, 2012 12:25 pm

SALAM, iluvsunnah.net macam tak sesuai... macam copycat nama dari iluvislam.net lagi pun dulu kawan saya ada buat portal weluvislam. pastu dah lenyap dah..

hope biarlah ada identiti baru sket.. (just 2 cent2)

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Fri May 25, 2012 12:31 pm

helper wrote:SALAM, iluvsunnah.net macam tak sesuai... macam copycat nama dari iluvislam.net lagi pun dulu kawan saya ada buat portal weluvislam. pastu dah lenyap dah..

hope biarlah ada identiti baru sket.. (just 2 cent2)

Pikir balik, ada point gak

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by ummuyaser on Fri May 25, 2012 1:18 pm

Al-Ikhwah.Net, As-Sunnah.net, Al-Aqrab.net, Al-Manhaj.net, mmm...Al-Aqrab.net macam berkat je bunyinya..... :idea:

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by iman_taqwa on Fri May 25, 2012 4:53 pm

Ok. Dah vote.

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by myzyruz on Fri May 25, 2012 5:17 pm

HambaNya wrote:

vote saya buat boleh undi banyak kali...

saya baru undi sekali...terpulang pada akhi sekalian nak undi berapa kali..

tarikh tutup 2-3 minggu

akhi, xboleh ubah pun undi, tambahan pula xde pun fungsi boleh undi byk kali?
minta penjelasan lanjut, mungkin saya je bermasalah..

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Fri May 25, 2012 7:40 pm

myzyruz wrote:
HambaNya wrote:

vote saya buat boleh undi banyak kali...

saya baru undi sekali...terpulang pada akhi sekalian nak undi berapa kali..

tarikh tutup 2-3 minggu

akhi, xboleh ubah pun undi, tambahan pula xde pun fungsi boleh undi byk kali?
minta penjelasan lanjut, mungkin saya je bermasalah..

boleh undi sekali je..rasanya tak boleh nak banyak kali..tapi ada option untuk tukar undi..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Sponsored content Today at 12:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum