Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Oct 27, 2014 2:37 am

:salam

Kini sudah ada group Telegram "Bicara Sunnah THTL" & "Bicara Sunnah THTL (2)". Tujuannya ialah untuk berbincang & bersoaljawab ugama secara santai dengan lebih mudah & cepat. Forum ini dah kurang aktif.

Untuk join :
1. Pastikan telefon anda sudah ada app Telegram.
2. Buatkan nickname @xxxx pada account telegram anda.
2. PM saya nickname anda. Nickname saya @Ajamilyahaya

Wassalam.

(updated 8 Sep 2015)


Last edited by abu_firdaus on Tue Sep 08, 2015 4:38 am; edited 4 times in total

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Tue Oct 28, 2014 6:54 am

Sorry, saya offline mulai ahad kerana ada workshop tiga hari, tamat hari ni waktu saudi arabia.
Kita dah OK nak buat grup Telegram...cuma perlu Admin sahaja utk create and maintain...maksimum 200 org boleh join

sapa yg nak jadi Admin?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Tue Oct 28, 2014 7:03 am

kalau nak start create TG group, guna no TG saudi saya
+9660564268974

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Tue Oct 28, 2014 10:25 am

Ok sesiapa yg nak join sila pm saya tel no yg ada telegram

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Mohamad hafiz on Tue Oct 28, 2014 11:41 am

Abg AF, cek pm abg..

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by seijiseimura84 on Tue Oct 28, 2014 12:41 pm

Awat Tak buat watsapp group?

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Mohamad hafiz on Tue Oct 28, 2014 12:52 pm

Abg seiji, takde org yg nk mulakan huhuhuhu

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_aisyah on Tue Oct 28, 2014 1:16 pm

abu_firdaus wrote:Ok sesiapa yg nak join sila pm saya tel no yg ada telegram

dh pm tuan! Cool

_________________
www.facebook.com/syafiqabuhasan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Tue Oct 28, 2014 6:13 pm

Wasap ada limit 50.
Anyway sy tggu cukup korum baru buat telegram grp.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Tue Oct 28, 2014 8:32 pm

Ya, kita go for Telegram platform, sebab free. kemungkinan WA akan berbayar..kemudian capacity 200 members. Lagi satu kelebihan TG ialah ia tidak memberatkan memory smartfon anda.

Sekarang kita akan berforum dalam media yg baru..Telegram Forum

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Wed Oct 29, 2014 3:29 am

ya, kalau wasap semua file disimpan di fon. jenuh juga nak delete. telegram doa simpan kat server dia. dan boleh set supaya tak autodownload.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Mohamad hafiz on Wed Oct 29, 2014 11:51 am

thtl wrote:Ya, kita go for Telegram platform, sebab free. kemungkinan WA akan berbayar..kemudian capacity 200 members. Lagi satu kelebihan TG ialah ia tidak memberatkan memory smartfon anda.

Sekarang kita akan berforum dalam media yg baru..Telegram Forum

Like

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by seijiseimura84 on Wed Oct 29, 2014 2:02 pm

ok...camne i nak join in? my phone 0167430030

tolong jgn quote, akan diedit nanti

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Wed Oct 29, 2014 3:12 pm

Sy take note semua contact no samada di sini atau pm

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Wed Oct 29, 2014 7:02 pm

pastikan anda ada smartfon

2. download Telegram (TG) di Playstore

3. kita tunggu korum 10 org dah start forum TG


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Wed Oct 29, 2014 7:03 pm

Forum WhatsApp (WA) kami dah ada antara admin Forum ni, dah lama ada Forum WA Admin dan staff

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by bukhori on Thu Oct 30, 2014 7:14 pm

sy juga nak joint..0195140146

bukhori
AHLI
AHLI

Posts : 88
Points : 124
Join date : 30/01/2014

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by umrah persendirian on Fri Oct 31, 2014 6:05 am

Tahniah Like .
Tapi jgn lupa forum ini.


Last edited by umrah persendirian on Sat Nov 01, 2014 9:53 pm; edited 1 time in total

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Fri Oct 31, 2014 5:33 pm

sini maintained spt biasa.

nak tanya bila saudi buka visa umrah utk TA Malaysia? awal disember?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by umrah persendirian on Sat Nov 01, 2014 10:02 pm

Bagi 2 tahun terdahulu Visa umrah mula di buka 1 Safar:

2012 : 1 Safar = 20 Dic 2012
2013 : 1 Safar = 04 Dec 2013

2014 : Jangkaan 1 Safar = 24 Nov 2014
Masalah MERS tidak di ambil kira

Selepas permohonan Visa di buka, pihak TA akan keyin ke dalam MOFA. Kelulusan muassasah melalui MOFA tersangat cepat. Masalahnya berkemungkinan akan sangkut di kedutaan Arab KL. Khabarnya mereka mampu urus lebihkurang 1000Visa sahaja/hari.


umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by umrah persendirian on Sat Nov 01, 2014 10:11 pm

thtl wrote:Ya, kita go for Telegram platform, sebab free. kemungkinan WA akan berbayar..kemudian capacity 200 members. Lagi satu kelebihan TG ialah ia tidak memberatkan memory smartfon anda.

Tambah sikit;

No telegram ahli berada dlm keadaan hiden.
Hanya ahli yg mengadd seseorang ahli sahaja yg boleh tahu no telegram ahli tersebut. Jika ahli baru di add oleh ahli lain, admin pun tak nampak no ahli baru.

Cadangan:
No telegram pemohon menjadi ahli Group Telegram THTL di hantar secara tertutup kepada pemegang amanah (Af). Bertujuan No ahli ini tidak terdedah pada ramai di Forum.

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by alDayyan on Sun Nov 02, 2014 8:18 am

ok..klu xde yg nak jadi admin.. biar sy yg jadi admin.. Cool

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Sun Nov 02, 2014 8:44 am

Abu Firdaus dah sanggup jadi Admin

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by umrah persendirian on Sun Nov 02, 2014 10:36 am

Tahniah AF Like

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by umrah persendirian on Sun Nov 02, 2014 10:42 am

Cadang kpd AF, mohon no telegram di hantar secara pm. Tujuan mengelak no di salah guna oleh pelawat lain ke forum ini jika di hantar secara terbuka.

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Sponsored content Today at 11:17 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum