music in the mosque !!

View previous topic View next topic Go down

music in the mosque !!

Post by Ahmad Shamil on Mon Dec 26, 2011 8:53 pm



dikatakan video ini dirakam di dalam masjid.
maka jika benarlah ia dirakamkan di dalam masjid, apa hukumnya??patutkah? atau ia satu bid'ah terkini yg bakal sensasi??

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: music in the mosque !!

Post by Ad-Dien on Mon Dec 26, 2011 9:42 pm

tak dapat nak tengok video tu...
apa yang jadi??

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: music in the mosque !!

Post by thtl on Tue Dec 27, 2011 5:45 am

kalau sahihlah dirakam dalam mesjid, mmg sah bid`ah terkini. kena lapur kat jabatan agama supaya mereka menyiasat, kat mana, mesjid mana ia berlaku.
mesjid=tempat sujud, bukan tempat menyanyi

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: music in the mosque !!

Post by yat on Tue Dec 27, 2011 8:21 am

baru saja hoausemate saya seorang kristian attend church service sempena krismas..saya tanya dia apa yg church service buat waktu krismas, antaranya sermon dan nyanyi christmas carol, audience dan pasukan choir mereka...ni macam dah meniru nasrani.....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: music in the mosque !!

Post by Sponsored content Today at 2:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum