gay or straight?

Go down

gay or straight?  Empty gay or straight?

Post by mindless on Mon Feb 09, 2015 3:32 pm

i really need some advice on how to help org gay.. how to help him jadi straight balik.. how to pretend yg kita xtau dia gay..

mindless
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 4
Join date : 09/02/2015

Back to top Go down

gay or straight?  Empty Re: gay or straight?

Post by ZulQ on Tue Feb 10, 2015 2:09 am

Salam,

Perkara sebegini kena serah kepada pakar yang berilmu (Agama dan Sains). Pendapat saya sukar untuk orang biasa tanpa ilmu menukar golongan homoseksual untuk menjadi normal semula, malah bagi sesetengah mereka homoseksual itu "normal". Saya bayangkan untuk menukar "naluri" mereka bagaikan seseorang itu hendak menukarkan agama orang lain. Kita boleh menyampaikan tetapi pihak yang disampaikan itu perlu ada hidayah untuk menerima.

Kenapa hendak berpura-pura tidak tahu pihak tersebut bukan gay? Adakah ini kes ragu-ragu tidak tahu orientasi seksual pihak tersebut kerana perilakunya yang lembut (contoh)? Jika ini kes ragu-ragu dan bukan dari mulutnya sendiri maka tinggalkan. Untuk menyelesaikan masalah pertama sekali kita kena mengakui yang masalah itu wujud dan bukan meyembunyikannya.

Nasihat yang dapat saya beri sekurang-kurangnya (bukan hendak menghalalkan gay) jika mampu pastikan dia mengaku bahawa perilaku homoseksual itu satu dosa dan bukanlah sesuatu yang halal di sisi Allah walaupun dia mempunyai "naluri" "keinginan" dan sebagainya. Kehendak manusia tidak mengatasi kehendak Allah.


ZulQ
AHLI
AHLI

Posts : 163
Points : 244
Join date : 28/11/2011

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum