Solat Jumaat Hari Ini

View previous topic View next topic Go down

Solat Jumaat Hari Ini

Post by Ad-Dien on Fri Sep 21, 2012 5:52 pm


Memandangkan sudah ada beberapa orang yang share kisah solat jumaat di tempat masing-masing, maka diwujudkan tread ini untuk kita share khutbah yang disampaikan, pelajaran dan diskusi lanjut mengenai khutbah yang disampaikan ditempat masing-masing, insyaAllah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Solat Jumaat Hari Ini

Post by Ad-Dien on Fri Sep 21, 2012 5:54 pm


Jumaat, 21/09/2012

Khutbah Jumaat di Masjid Abu Bakar Temerloh mengupas tentang isu hutang piutang..galakan untuk tidak berhutang, kepentingan bayar hutang lepas pinjam.. ancaman bagi orang yang tak bayar hutang.. ayt terpanjang dalam Al-Quran mengenai hutang dan dalil-dalil hadith mengenai hutang, boleh dikatakan khutbah hari ini benar-benar bagus, bermanfaat, dan penuh dengan nas yang sahih... Subhanallah.

Moga Allah permudahkan urusan untuk melunaskan hutang-hutang kita, amin

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Solat Jumaat Hari Ini

Post by thtl on Fri Sep 21, 2012 7:05 pm

Hari ni solat Jumaat di mesjid Navy Base Jizan (kem Tentera Laut).
Khutbah pasal sambutan Hari Kebangsaan arab Saudi yg disambut lusa, Ahad 23 sept sempena penubuhan daulah saudi moden oleh King abdul aziz al-saud. Khatib menyeru supaya bersyukur dengan keamanan dan kemakmuran yang dikecapi oleh saudians kerana hasil jihad Raja Saud yang mengasaskan negara saudi.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Solat Jumaat Hari Ini

Post by Ad-Dien on Fri Sep 21, 2012 7:24 pm

thtl wrote:Hari ni solat Jumaat di mesjid Navy Base Jizan (kem Tentera Laut).
Khutbah pasal sambutan Hari Kebangsaan arab Saudi yg disambut lusa, Ahad 23 sept sempena penubuhan daulah saudi moden oleh King abdul aziz al-saud. Khatib menyeru supaya bersyukur dengan keamanan dan kemakmuran yang dikecapi oleh saudians kerana hasil jihad Raja Saud yang mengasaskan negara saudi.

Amin..moga Islam kekal utuh disana... Sama tarikh lah..hehe...berkongsi tarikh yg penting antara ana dan negara Saudi..ada tadbir tak? ehehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Solat Jumaat Hari Ini

Post by thtl on Fri Sep 21, 2012 8:33 pm

23 sept tu besday ad-dien ke?

atau tarikh apa?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Solat Jumaat Hari Ini

Post by abu_firdaus on Sat Sep 22, 2012 6:30 am

kat surau al-kautsar bangi, khutbah tentang ajaran sesat. alkisahnya kes tanah runtuh kat ulu langat tahun lepas tu tempat kumpulan ajaran tareqat sesat. baru saya tau. sy rekod khutbah dlm phone tapi tgk2 tak save pulak.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Solat Jumaat Hari Ini

Post by Ad-Dien on Sat Sep 22, 2012 6:12 pm

thtl wrote:23 sept tu besday ad-dien ke?

atau tarikh apa?

Tarikh mulakan hijrah baru...hari lahir 27/09/1990

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Solat Jumaat Hari Ini

Post by Sponsored content Today at 3:41 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum