Saya melihat UFO atau Djinn?

View previous topic View next topic Go down

Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by alDayyan on Mon Mar 04, 2013 9:44 am

Salam

malam tadi saya bermain dgn senapang tembak cicak kat luar rumah..sekitar pukul 9 lebih mcm tu..
senapang saya tu saya dah modified bubuh laser pointer kat laras dia..

masa tgh main2 tu, saya suluh ke atas langit dan tetiba saya terperasan seolah2 cahaya laser tu mengenai sesuatu sebab saya nampak titik laser tersebut pada ketinggian lebih kurang 20meter..

tp waktu tu xde apa2 kat langit melainkan bintang2 je dan sedikit awan yg dibiasi dgn cahaya bulan..

pastu titik tu hilang, dan ada kembali bila saya halakan ke tempat lain.. ia semacam terkena sesuatu benda yg lutsinar..

masa titik tu hilang tetiba, saya tercari2 pastu saya terperasan ada cahaya kelip2 yg bergerak dalam pattern ntah apa2..

saya yakin ianya bukan kapal terbang sebab cahaya tu dekat dgn saya.. dan ianya berkelip dan seakan2 berekor..
dia bergerak ke atas ke bawah, ke kiri dan ke kanan.. pastu hilang seketika.. kemudian muncul kembali dari arah lain dalam keadaan berkelip2 dan pergerakan yg sangat laju..

saya cuba suluh cahaya tu dgn laser dgn beranggapan cahaya tu muncul refleksi dari laser senapang saya tu agaknya.. dalam lebih 15 minit mcm tu ianya hilang.. masa tu baru je saya jerit kat anak buah saya utk suruh beliau ambik handfon utk dirakamkan fenomena cahaya tersebut..

lepas 10 minit menunggu sambil menyuluh2 dgn laser pointer tu, saya x nampak apa2 lagi dan saya pun masuk ke rumah..

apa pandangan kalian? scratch

ada citer yg seakan2 sama yg boleh dikongsikan? Hihihi

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by thtl on Mon Mar 04, 2013 10:04 am

menarik, tapi ia perlukan lbih banyak evidence

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by alDayyan on Mon Mar 04, 2013 10:11 am

thtl wrote:menarik, tapi ia perlukan lbih banyak evidence

huhu..x sempat nak rakam bukti tu pka syeikh..insyaAllah pasni saya pasti bersedia dgn device2 tertentu..

mmg sayang betul xsempat nak merakamnya.. Alamak

saya rasa saya yakin bende yg saya lihat tu adalah ufo dan bukannya djinn sebab saya x rasa mcm seramsejuk pun..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Mon Mar 04, 2013 10:32 am

Abg Sil, Pistol tembak abg Sil tu modified Laser warna merah ek ?,
Klu kt America, Laser merah tu boleh menghalang kawalan pesawat . .
Tapi cerita Abg Sil ni Menarik heheheBoleh tau tak warna kelip2 kat benda yg abg Sil nampak tu ?

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by thtl on Mon Mar 04, 2013 10:39 am

UFO dalam bahasa arab bermaksud juga Jinn atau Jann..bagi org arab, apa yg berterbangan atau merayap di alam ghaib semuanya jinn atau UFO. alam ghaib ni maksudnya yg tidak dapat dicapai oleh naked eye (mata kasar), ia boleh jadi haiwan atau jinn

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Mon Mar 04, 2013 10:44 am

Klu ada Infrared, leh jgak tngk benda tu hehehe *klu die dpt pantul chaya balik le.. hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by alDayyan on Tue Mar 05, 2013 6:32 am

Mohamad hafiz wrote:Abg Sil, Pistol tembak abg Sil tu modified Laser warna merah ek ?,
Klu kt America, Laser merah tu boleh menghalang kawalan pesawat . .
Tapi cerita Abg Sil ni Menarik heheheBoleh tau tak warna kelip2 kat benda yg abg Sil nampak tu ?

yup..laser yg sama fans bolasepak salu bawak ke stadium kacau pemain tu..

dia mcm berkelip seperti dalam video ni pada saat 0.30

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by alDayyan on Tue Mar 05, 2013 6:42 am

thtl wrote:UFO dalam bahasa arab bermaksud juga Jinn atau Jann..bagi org arab, apa yg berterbangan atau merayap di alam ghaib semuanya jinn atau UFO. alam ghaib ni maksudnya yg tidak dapat dicapai oleh naked eye (mata kasar), ia boleh jadi haiwan atau jinn

apakah boleh kita bersangka seperti mengatakan sebegini..
"InsyaAllah, dengan kemajuan ilmu duniawi..maka semua hal2 ghaib ini akan dapat dihurai dan dibongkarkan.. dgn izin Allah"

yang mana merujuk kepada ayat ini..
"Wahai sekalian jin dan manusia, jika kamu sanggup menembusi (melintasi) penjuru langit dan bumi,maka lintasilah, kamu tidak dapat menembusinya melainkan dengan kekuatan (ilmu pengetahuan)" (QS Ar-Rahman 33).

apakah boleh digunapakai bagi membolehkan manusia merungkai misteri hal alam ghaib.. dulu mana boleh kita tgk apa yg ada di luar atmesfera bumi, dan pada masa itu ianya boleh diconsidered as 'ghaib'. sekarang ni bukan setakat boleh tgk bahkan boleh menyentuh pula permukaan2 planet di luar sana nun.

50 atau 100 tahun akan datang..ntah apa pula yg boleh dicapai sebelum dunia kiamat. Entah laa

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Tue Mar 05, 2013 8:34 am

Abg Sil, Bertuah Abg Sil dpt lihat benda spt itu hehehe, tpi mengikut pandangan org kmpung yg tinggal di pedalaman, itu mungkin Kelip-Kelip yang beterbangan. .

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by thtl on Tue Mar 05, 2013 11:30 pm

AQ 55:33 tu kata Ibn Katsir mengenai cabaran Allah kpd Jinn dan manusia, kalau hangpa nak lari dari azab Allah, hang larilah walaupun ke angkasalepas sekalipun, nak pi dok kat planet Mars ke, tapi hangpa tak akan mampu lari dari Allah dan Hari Pembalasan-Nya. itu maksud sebenarnya.
maknanya ada possibilities manusia dapat menembusinya.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 1:15 am

Ustaz thtl, ape yg dpt ditembusi tu ? Suspect

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by thtl on Wed Mar 06, 2013 7:33 am

yang mana merujuk kepada ayat ini..

"Wahai sekalian jin dan manusia, jika kamu sanggup menembusi (melintasi) penjuru langit dan bumi,maka lintasilah, kamu tidak dapat menembusinya melainkan dengan kekuatan (ilmu pengetahuan)" (QS Ar-Rahman 33).

nak tembus keluar ke angkasalepas tu kena pakai roket laa...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 8:34 am

wah! Klu mngikut pandangan Ustaz Thtl, Nak ke ustaz pergi ke angkasa lepas ? hehehe Razz

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by thtl on Wed Mar 06, 2013 8:42 am

sapa yg tak nak?
tapi tambangnya laa...KLIA ke bulan barapa tambangnya? kalau ada flight tambang murah cam Air Asia, OKlaa

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 10:08 am

hehehe. . TeRbaekK!!

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by alDayyan on Wed Mar 06, 2013 10:09 am

thtl wrote:AQ 55:33 tu kata Ibn Katsir mengenai cabaran Allah kpd Jinn dan manusia, kalau hangpa nak lari dari azab Allah, hang larilah walaupun ke angkasalepas sekalipun, nak pi dok kat planet Mars ke, tapi hangpa tak akan mampu lari dari Allah dan Hari Pembalasan-Nya. itu maksud sebenarnya.
maknanya ada possibilities manusia dapat menembusinya.

oic.. oleh yg demikiannya, ada x kenyataan hadis atau nas yg seakan2 menyokong kemampuan manusia utk melihat alam ghaib @ dimensi lain?
ini kerana kalau kita melepak kat forum2 misteri dan aneh, ada mcm2 kisah yg berkaitan dgn pengembaraan ke alam ghaib atau misteri.
al kisahnya seperti kisah nabi adam dan hawa "diturunkan" ke bumi.. adakah ini merujuk syurga dan neraka itu terletak di sebuah planet di angkasaraya sana nun? Entah laa
adakalanya saya x melihat langit seperti langit yg di fahami oleh manusia yg mana ianya merujuk kepada sesuatu yg berada di aras yg lebih tinggi dari awan, tapi langit yg pada pemahaman saya ialah "angkasalepas".

seperti di gambar di atas, ianya merujuk kepada angkasalepas yg mengandungi semua galaksi2 dan planet2..so ini pada saya ini ialah langit yg pertama.. Smile
kalau ada 7 petala langit, masyaAllah..bygkanla apa yg ada pada tahap2 langit2 seterusnya.. "langit" pertama ni pun x abis di kaji lagi.. Alamak
adakah pemahaman saya ni selaras dgn apa yg diterangkan dalam al Quran mengenai penciptaan alam semesta ini? Entah laa

rujukan berkaitan:
http://www.space.com/13377-big-bang-theory-universe-today.html

map.gsfc.nasa.gov/

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by alDayyan on Wed Mar 06, 2013 10:13 am

thtl wrote:sapa yg tak nak?
tapi tambangnya laa...KLIA ke bulan barapa tambangnya? kalau ada flight tambang murah cam Air Asia, OKlaa

mahal wooo paksyeikh tambang dia.. billionair boleh la.. Hihihi

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323384604578328631778830030.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Space_tourism

antara yg latest pasal mission to the outer space..
http://www.independent.co.uk/news/science/fancy-a-trip-to-mars-dear-a-tried-and-tested-malefemale-partnership-in-focus-for-space-mission-8513813.html
"I will come out a lot poorer because of this mission, but my grandchildren will come out a lot richer in terms of inspiration," said Tito

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 10:21 am

Abg Sil, Syurga dan Neraka pada Zaman Nabi adam belum wujud lagi. . Klu sudah wujud, tak payah le kita tunggu di padang mahsyar hehe
kita cuma perlu pergi ke neraka ataupun ke Syurga terus hehe

Maafkan saya andai tersilap, sebab ianya perkara ghaib yg memang wujud

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 10:23 am

Berkaitan tambang tu, Angkasawan tu perlu bayar ke ek ? hehehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by thtl on Wed Mar 06, 2013 1:08 pm

al kisahnya seperti kisah nabi adam dan hawa "diturunkan" ke bumi.. adakah ini merujuk syurga dan neraka itu terletak di sebuah planet di angkasaraya sana nun?

Ini khilaf, ada 3 pendapat:

1. syurga yg hakiki (syurga yg disediakan selepas Kiamat)
2. syurga di suatu tempat, tapi bukan di bumi
3. syurga secara kiasan, ia suatu tempat di bumi, tapi dinisbahkan dgn syurga, spt pulau Langkawi sbg syurga pelancung, pulau Bali juga dinisbahkan syurga bagi pelancung, Bandung sbg syurga membeli belah

saya pilih pendapat no 3.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by thtl on Wed Mar 06, 2013 1:09 pm

adakah pemahaman saya ni selaras dgn apa yg diterangkan dalam al Quran mengenai penciptaan alam semesta ini?

Kebanyakan saintis Muslim bersependapat dgn sil

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 1:12 pm

terbaik

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Saya melihat UFO atau Djinn?

Post by Sponsored content Today at 3:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum