Laman Sosial Versi Islamic

View previous topic View next topic Go down

Laman Sosial Versi Islamic

Post by Mohamad hafiz on Mon Mar 04, 2013 3:04 pm

Asalamualaikum,

Facebook memang sudah diyakini famous di seluruh tempat. .
Disini sye ingin berkongsi salah satu laman sosial yang baru, Dimana Dibina khas utk Org Islam Smile

http://www.myheppi.com

Klu sesiapa berminat, boleh jgak register. . hehehe laman sosial ini nmpk mcm baru dibina pada 2013 . . dan masih Beta Version lgi . . So
Banyak koleksi Artikel berkaitan Islam, Video ceramah ustaz-ustaz terkemuka dan banyak mempamerkan soal jawab Agama, Dan sebagainya. . huhuhu Sekian Terima kasih . .

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Nizam on Mon Mar 04, 2013 6:44 pm

Waalaikumsalam

Forum ni boleh dikira laman sosial gak kan?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Ad-Dien on Mon Mar 04, 2013 10:53 pm

Nizam wrote:Waalaikumsalam

Forum ni boleh dikira laman sosial gak kan?

forum ni laman sosial separa ilmiah.. ana dulu pernah tutup fb dan tak kisah sebab dah jatuh hati dengan forum..hehe

sejarah silam~~ Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Mohamad hafiz on Tue Mar 05, 2013 1:48 am

Sekarang sya lbih suka berforum tpi, tak tau bagaimana nk ajak kwn utk pergi ke forum ini heheh,

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by alDayyan on Tue Mar 05, 2013 6:25 am

kita pun boleh kalau nak buat laman sosial mcm fb tu.. ada banyak soskodnya dan bermacam2 jenis.. pilih je nak yg mana.. tp nak maintain dan $$$ adalah isu utama selain dari faktor2 keselamatan laman web.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Mohamad hafiz on Tue Mar 05, 2013 8:36 am

Tpi, sya lbih suka forum dri laman sosial. . klu blog tu, susah sikit sbb terlalu terhad hehehe. . Forum ni kira Ok dan TeRbaekK hehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Ad-Dien on Tue Mar 05, 2013 9:10 pm

Mohamad hafiz wrote:Sekarang sya lbih suka berforum tpi, tak tau bagaimana nk ajak kwn utk pergi ke forum ini heheh,

Ajak lah kawan-kawan ke sini, kenalkan kepada mereka serba sedikit tentang laman perbincangan agama... bertanya soalan dan berkongsi..

yang bagusnya forum ni... kita boleh semak semula arkib yang lepas-lepas yang dah dibincangkan, kira semacam notalah bagi kita... sejujurnya forum banyak membantu saya...
boleh bertanya ustaz thtl dan rakan-rakan se "forum" dulu macam akhi Adli Khalim, akhi Nizam Al-Baghani, Ustaz Shamil, Akhi Abu Aisyah, Akhi Sil, Akhi Helper dan ramai lagi.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by thtl on Tue Mar 05, 2013 9:55 pm

x perasan pulak bahawa Dien dah ada FB...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Ad-Dien on Tue Mar 05, 2013 11:23 pm

thtl wrote:x perasan pulak bahawa Dien dah ada FB...

ada dah lama dah.. lepas tu saya tutup sebab fokus kat AFN.. kemudian atas permintaan rakan taulan..saya buka semula hingga kini Smile

linknya ada kat signature saya bawah ni..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 1:12 am

Sye dah follow dkat abg Dien hehehe.. terbaik Bnyk perkongsian ilmu jgak disitu hehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Ad-Dien on Wed Mar 06, 2013 1:54 am

Mohamad hafiz wrote:Sye dah follow dkat abg Dien hehehe.. terbaik Bnyk perkongsian ilmu jgak disitu hehe

follow apa ni dik? Suspect

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 2:54 am

Follow dkat fb Abg Dien .. hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Laman Sosial Versi Islamic

Post by Sponsored content Today at 6:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum