Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

View previous topic View next topic Go down

Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by yat on Sun Jun 03, 2012 4:01 pm



apa pendapat antum sekelian?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by thtl on Sun Jun 03, 2012 4:07 pm

tak tau laa...kita kena tau cara terperinci..apa jampi menteranya, apakah dia juga menggunakan khadam dari jenis jinn...

akidah pak engku ni camna...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by alDayyan on Mon Jun 04, 2012 6:38 am

pak syeikh..knp dalam Islam xde guide yg khusus dalam bidang ni? yg benar2 ikut sunnah dan telah dibukukan..
so semua bangsa dan budaya boleh je ikut style yg telah dibenarkan sunnah secara hakiki berbanding ikut style yg cacarmarba bercampurbaur dgn adat hinduism, satanism, etc..

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by thtl on Mon Jun 04, 2012 7:34 am

tak boleh sebab jin ni makhluk yg unpredictable dan kekadang depa immune dgn teknik di tempat lain. Jin arab saudi lain pulak dgn jin Malaysia...hehehe

jadi standard operating prosedures mmg susah nak kita develop utk rawatan kena sampuk oleh jin ni...lagipun banyak lagi kajian yg belum dibuat utk menyelidiki species jin ni...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by aniliaz on Mon Jun 04, 2012 10:22 am

Pernah tgk jin robin hood beraksi..hehe

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by thtl on Mon Jun 04, 2012 10:27 am

camna Jin Nottingham Forest dari England boleh sampai Malaysia?
Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by aniliaz on Mon Jun 04, 2012 10:56 am

thtl wrote:camna Jin Nottingham Forest dari England boleh sampai Malaysia?
Laughing

Mulut celupar masa melawat gereja2.. akak tu student TESL kat UK.. melawat gereja lama .. kesian tgk dia ..kena jugakla saya disalibkan jin tu masa tgh syok2 tgk dia berubat..hehe ngeri2 kelako gak ar masa tuh.. Smile

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by aniliaz on Mon Jun 04, 2012 3:28 pm

Saya ni x pandai mengubat..saya ni bekas pesakit (mudah2an..amin) ... cara merawat ada bermacam2 .. cara sebegini hanya utk menyeksa jin dan memaksanya keluar.. tapi mcm biasa laa.. masuk macam kilat ..bila keluo mcm semut ... segalanya bergantung pada akidah dan kekuatan dalaman pesakit itu sdri .. selagi iktikad tukang mengubat hanya kepada Allah.. dibolehkan apa shj cara asalkan tidak mengaibkan pesakit .. wallahualam..

p/s: lontaran perasaan semi bekas pesakit.. hehe Smile

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by Nizam on Mon Jun 04, 2012 3:30 pm

aniliaz wrote:Saya ni x pandai mengubat..saya ni bekas pesakit (mudah2an..amin) ... cara merawat ada bermacam2 .. cara sebegini hanya utk menyeksa jin dan memaksanya keluar.. tapi mcm biasa laa.. masuk macam kilat ..bila keluo mcm semut ... segalanya bergantung pada akidah dan kekuatan dalaman pesakit itu sdri .. selagi iktikad tukang mengubat hanya kepada Allah.. dibolehkan apa shj cara asalkan tidak mengaibkan pesakit .. wallahualam..

p/s: lontaran perasaan semi bekas pesakit.. hehe Smile

Pengalaman nih, ingat ker kaedah dia macam mana?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by aniliaz on Tue Jun 05, 2012 4:26 am

Penyu wrote:
aniliaz wrote:Saya ni x pandai mengubat..saya ni bekas pesakit (mudah2an..amin) ... cara merawat ada bermacam2 .. cara sebegini hanya utk menyeksa jin dan memaksanya keluar.. tapi mcm biasa laa.. masuk macam kilat ..bila keluo mcm semut ... segalanya bergantung pada akidah dan kekuatan dalaman pesakit itu sdri .. selagi iktikad tukang mengubat hanya kepada Allah.. dibolehkan apa shj cara asalkan tidak mengaibkan pesakit .. wallahualam..

p/s: lontaran perasaan semi bekas pesakit.. hehe Smile

Pengalaman nih, ingat ker kaedah dia macam mana?

Ingat sikit2 je ustaz,ruqyah pun kena ulangkaji balik..pernah diubat dan cuba belajar mengubat diri sdri... ikut pengalaman saya,dr video tu..bukannya dia mencederakan pesakit..jin tu je yg x tahan dgn nur Al-Quran dari perawat (segalanya dengan izin Allah)... bg saya,tu tahap manja je..yg ganas pun sy pernah rasa.. tak gembira sebenarnya perkara2 ni tapi ambil yg manisnya pasti ada hikmah Allah berikan penyakit sebegini pada kita..

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by ummuyaser on Tue Jun 05, 2012 4:45 am

sil wrote:pak syeikh..knp dalam Islam xde guide yg khusus dalam bidang ni? yg benar2 ikut sunnah dan telah dibukukan..
so semua bangsa dan budaya boleh je ikut style yg telah dibenarkan sunnah secara hakiki berbanding ikut style yg cacarmarba bercampurbaur dgn adat hinduism, satanism, etc..

Dalam internet ada sorang Sheikh dari India yang memulihkan pesakit kemasukan Jin dengan berdialog dan berdakwah pada Jin tersebut yang akhirnya si Jin mengucap dua kalimah syahadah.

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by yat on Tue Jun 05, 2012 8:39 am

teringat buku cerita seram zaman kanak2 dahulu, siri bercakap denagn jin karya tamar jalis



bnayk bonar tahyul nyer....tapi popular di alam nusantara

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by Ad-Dien on Tue Jun 05, 2012 10:13 am

yat wrote:teringat buku cerita seram zaman kanak2 dahulu, siri bercakap denagn jin karya tamar jalis



bnayk bonar tahyul nyer....tapi popular di alam nusantara

ade lagi yek buku gini.. Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by abuzaid65 on Tue Jun 05, 2012 10:38 am

Diens,
tak silap saya cerita ni famous tahun 80an dan 90an dulu aje.. jadi cerita bersiri dalam Mastika membuatkan majalah itu sentiasa ditunggu2 setiap bulan.. memg bnyk tahyul di dalamnya.. cerita menunggang harimau jadian dsb..

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Pak Engku Halau Jin (Video)....bolehkah begini?

Post by Sponsored content Today at 6:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum