Kumpulan naysid safiya

View previous topic View next topic Go down

Kumpulan naysid safiya

Post by seijiseimura84 on Thu Jun 14, 2012 10:18 am

Saya difahamkan ada kumpulan nasyid safiya...
konsepnya sangat menarik
3 gadis mualaf menyanyi...

psst...ada sape2 kenal gadis dan rapat dgn gadis leai azzahra.... nak berkenalan
niat baik ni

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by thtl on Thu Jun 14, 2012 10:37 am

Ini doc kena usaha.

doc kena trace album dia syarkat mana yg terbit, dan bila dah trace nama syarikat tu, depa akan kasi lead laa..kat mana leai az-zahra duduk...doc trick la sikit, kata saya ni penulis nak buat artikel pasal nasyid mualaf...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by seijiseimura84 on Fri Jun 15, 2012 3:00 am

http://www.youtube.com/watch?v=d1pYjhYOehA

lagu main utama

so camne....suara wanita aurat??

bila saya tanya salah seorang penyanyi...dikatakan tak apa kerana asalkan tidak menimbul syahwat

tp to me....timbul syahwat atau tidak subjektf kepada pendengar

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by thtl on Fri Jun 15, 2012 5:06 am

wanita muda dan cantik menyanyi walaupun lagu2 Ketuhanan, maka haramlah ia. itulah yg dikatakan haram nyanyian tu, inilah bendenya,
suara tu bukan haram, tapi pakejnya tu yg haram...wanita muda, suara merdu dan rupa paras yang cantik. kalau doc dapat kawin dgn dia, maka doc kena larang dia dr menyanyi, suruh dok rumah je..hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by seijiseimura84 on Fri Jun 15, 2012 6:18 am

thtl wrote:wanita muda dan cantik menyanyi walaupun lagu2 Ketuhanan, maka haramlah ia. itulah yg dikatakan haram nyanyian tu, inilah bendenya,
suara tu bukan haram, tapi pakejnya tu yg haram...wanita muda, suara merdu dan rupa paras yang cantik. kalau doc dapat kawin dgn dia, maka doc kena larang dia dr menyanyi, suruh dok rumah je..hehehe
tapi saya rasa dia dah lama komitmen dlm menyanyi.
ayahnya dan ibunya pun seorang penyanyi

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by ummuyaser on Fri Jun 15, 2012 6:27 am

seijiseimura84 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=d1pYjhYOehA

lagu main utama

so camne....suara wanita aurat??

bila saya tanya salah seorang penyanyi...dikatakan tak apa kerana asalkan tidak menimbul syahwat

tp to me....timbul syahwat atau tidak subjektf kepada pendengar

Akak dah tengok dah...suaranya memang merdu. Kalau orang lelaki tak terpesona tak tau nak kata laa....

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by Ahmad Shamil on Fri Jun 15, 2012 7:39 am

suara wanita punyai "aura" tersendiri...
jika tidak, masakan dlm solat wanita disuruh tegur imam dengan "tasfiq" atau tepukan tangan, bukan dengan teguran suara- "subhanallah"

dalam Quran sendiri, ayat menyuruh wanita mengawal cara bercakap dlm berkata2, dikhuatiri menimbulkan fitnah ke atas lelaki..

فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفًا
Maka janganlah kamu berbicara dengan lembut manja kerana boleh menimbulkan keinginan orang yang di dalam hatinya ada penyakit;

bercakap pun boleh menimbulkan fitnah jika x dikawal, inikan pula menyanyi yg memang mengalunkan suara

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by thtl on Fri Jun 15, 2012 9:41 am

Naz dan UY, sanggup tak merisik dan meminang Lea az-Zahraas-safiya, gadis Kadazan tu..utk doc Seiji

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by ummuyaser on Fri Jun 15, 2012 9:45 am

thtl wrote:Naz dan UY, sanggup tak merisik dan meminang Lea az-Zahraas-safiya, gadis Kadazan tu..utk doc Seiji
Kak Naz ada kat KL tu, boleh start dengan merisik dulu le....(Hai serius nampaknya penyakit Dr Seiji nii....) Suspect

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by Ibnu Sarkawi on Fri Jun 15, 2012 9:47 am

kalau dia kahwin dgn dr.seiji nanti dia stop lah nyanyi tu. jd apa kata hari Jumaat ni kita ramai2 doakan jodoh mereka berdua ni Cool

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by seijiseimura84 on Fri Jun 15, 2012 9:52 am

Ibnu Sarkawi wrote:kalau dia kahwin dgn dr.seiji nanti dia stop lah nyanyi tu. jd apa kata hari Jumaat ni kita ramai2 doakan jodoh mereka berdua ni Cool
Kalau dapat saya belanja ayam radix friend chicken

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by seijiseimura84 on Fri Jun 15, 2012 9:54 am

ummuyaser wrote:
thtl wrote:Naz dan UY, sanggup tak merisik dan meminang Lea az-Zahraas-safiya, gadis Kadazan tu..utk doc Seiji
Kak Naz ada kat KL tu, boleh start dengan merisik dulu le....(Hai serius nampaknya penyakit Dr Seiji nii....) Suspect
Penyakit apa wahai kanda hahahahahah

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by thtl on Fri Jun 15, 2012 9:57 am

OK Doc kena hantar biodata kat kak Naz, bersama sekeping foto

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by ummuyaser on Fri Jun 15, 2012 10:18 am

seijiseimura84 wrote:
ummuyaser wrote:
thtl wrote:Naz dan UY, sanggup tak merisik dan meminang Lea az-Zahraas-safiya, gadis Kadazan tu..utk doc Seiji
Kak Naz ada kat KL tu, boleh start dengan merisik dulu le....(Hai serius nampaknya penyakit Dr Seiji nii....) Suspect
Penyakit apa wahai kanda hahahahahah

Penyakit tu laa yang orang melayu dok habak 'makan tak kenyang , tidur tak lena, mandi tak basah.....'

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by seijiseimura84 on Fri Jun 15, 2012 2:13 pm

kak naz bersetuju ke nak tolong ni....
wah...ni nak sayang kak naz ni

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by ummuyaser on Fri Jun 15, 2012 3:17 pm

seijiseimura84 wrote:kak naz bersetuju ke nak tolong ni....
wah...ni nak sayang kak naz ni
Mana pii tauu...Kak Naz pun tak muncul-muncul la nii...

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Kumpulan naysid safiya

Post by Sponsored content Today at 5:18 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum