Mendapat junir yg paling aku sakit hati

View previous topic View next topic Go down

Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by seijiseimura84 on Mon Jun 18, 2012 6:05 pm

Salam

Hari ni aku dapat junior baru yg paling aku sakit hati dlm dunia ni
Bila kita ajar dan nasihat....tak henti2 dia menjawab
Kemudian.....ada hati nak memerintah dan beri arahan pd kita pulak.....
Bila aku marah kerana sikap biadapnya lagi dia melawan
Tak tahan sgt smpai terkeluar perkataan 4 huruf

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by Nizam on Mon Jun 18, 2012 6:22 pm

seijiseimura84 wrote:Salam

Hari ni aku dapat junior baru yg paling aku sakit hati dlm dunia ni
Bila kita ajar dan nasihat....tak henti2 dia menjawab
Kemudian.....ada hati nak memerintah dan beri arahan pd kita pulak.....
Bila aku marah kerana sikap biadapnya lagi dia melawan
Tak tahan sgt smpai terkeluar perkataan 4 huruf

jap2 apasal muka enta putih melepak?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by ummuyaser on Mon Jun 18, 2012 6:49 pm

seijiseimura84 wrote:Salam

Hari ni aku dapat junior baru yg paling aku sakit hati dlm dunia ni
Bila kita ajar dan nasihat....tak henti2 dia menjawab
Kemudian.....ada hati nak memerintah dan beri arahan pd kita pulak.....
Bila aku marah kerana sikap biadapnya lagi dia melawan
Tak tahan sgt smpai terkeluar perkataan 4 huruf

relax laa doc....dia nak test kesabaran doc je tuu...mungkin dia jenis yang friendly. Smile

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by Ad-Dien on Mon Jun 18, 2012 7:20 pm



Bersabarlah~~

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by Azamtekad on Tue Jun 19, 2012 3:16 am

Entah kenapa, bila terpandang saja tajuk post ni saya dah tahu siapa thread starternya. Hehe

Nasihat itu mahal, jangan diberi andai diminta. Jika tidak jadi macam bundle, longgok2 tepi jalan je.

_________________
Husnul Khotimah

Azamtekad
AHLI
AHLI

Posts : 159
Points : 188
Join date : 25/11/2011
Location : Klang

http://kambinghalal.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by ummuyaser on Tue Jun 19, 2012 6:51 am

Azamtekad wrote:Entah kenapa, bila terpandang saja tajuk post ni saya dah tahu siapa thread starternya. Hehe

Nasihat itu mahal, jangan diberi andai diminta. Jika tidak jadi macam bundle, longgok2 tepi jalan je.

:shock: No

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by alDayyan on Tue Jun 19, 2012 7:14 am

Allah nak uji doc dgn menjadikan org tu sebagai penguji kesabaran doc.. kalau doc sabar, agak2nya apalah yg Allah nak kurniakan pada doc? rejeki? jodoh? doa yg dimakbulkanNYA? Smile

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by aniliaz on Tue Jun 19, 2012 7:55 am

seijiseimura84 wrote:Salam

Hari ni aku dapat junior baru yg paling aku sakit hati dlm dunia ni
Bila kita ajar dan nasihat....tak henti2 dia menjawab
Kemudian.....ada hati nak memerintah dan beri arahan pd kita pulak.....
Bila aku marah kerana sikap biadapnya lagi dia melawan
Tak tahan sgt smpai terkeluar perkataan 4 huruf

Buat tak tahu..layan mana yang perlu.. bersabar je laa.. dah byk jumpa junior yg mcm gini ... lagi dilayan lagi menyakitkan hati n tambah dosa wat apa.. x pasal2 dah bg f word..huhu

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by abu_aisyah on Tue Jun 19, 2012 8:09 am

cube doc post status ni kat Fb,lagi best respon2 diterima nanti.

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by thtl on Tue Jun 19, 2012 9:25 am

doc ragging la dia balik...macam doc kena ragging dulu. buat donno, jual mahal...cakap sepatah dua je...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by Ad-Dien on Tue Jun 19, 2012 9:29 am

thtl wrote:doc ragging la dia balik...macam doc kena ragging dulu. buat donno, jual mahal...cakap sepatah dua je...

hehe...suruh qisas la plak..haha

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by abu_aisyah on Tue Jun 19, 2012 9:36 am

"apakah aku perlu meminta maaf kepada junior2 aku ketika disekolah dahulu diatas apa yg telah aku lakukan kepada mereka?aku menzalimi mereka.adakah mereka redha dengan aku?" Sad Sad

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by aniliaz on Tue Jun 19, 2012 9:38 am

abu_aisyah wrote:"apakah aku perlu meminta maaf kepada junior2 aku ketika disekolah dahulu diatas apa yg telah aku lakukan kepada mereka?aku menzalimi mereka.adakah mereka redha dengan aku?" Sad Sad

Redha..atas konsep..semua org pernah rasa..hehe Cool

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by thtl on Tue Jun 19, 2012 9:41 am

abu,
attend majlis alumni sekolah lama dan mintak maaf ajela semasa gathering tu...atau kalau ada website alumni sekolah tu, kena mintak maaf...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by ummuyaser on Tue Jun 19, 2012 11:42 am


Ada orang buat Sheikh, kawan sekolah saya. Masa jumpa semula dengan saya tahun lepas dia minta maaf pada saya sebab curi duit dalam pensil box saya. Duit tu RM1 je...kalau tak cakap pun tak saya tak kisah. Punyalah berjurusnya...

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by thtl on Tue Jun 19, 2012 11:51 am

itu kes mencuri, mmg kena..sebab kejahatan walaupun sebesar zarrah akan disoal (surah al-Zalzalah), sebab tu dia takut sebab taqwa dan masuk dalam hatinya..bagus tu.

kat thread ni kes bully dan ragging kat sekolah..sapa yang jadi gangster sekolah asrama penuh dulu kenalah minta maaf....saya dulu pun boarding school, sdar. pernah kena bully dan ragging, tapi saya tak balas balik kpd junior...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by abu_aisyah on Tue Jun 19, 2012 3:13 pm

owh,ana begitu nakal lah masa sekolah dulu.tak tau biler bleh jumper junior2 ni.

soalan:bagaimana klu seorang tu mencuri ketika die belum baligh?mungkin darjah 4.adakah dia perlu meminta maaf dan memulang juga kepada seseorg yg dia ambil tu.contoh,dia ambil tampa izin buah delima/rambutan yg di petik dari pohon milik orag lain? Smile

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by Ad-Dien on Tue Jun 19, 2012 4:58 pm

abu_aisyah wrote:owh,ana begitu nakal lah masa sekolah dulu.tak tau biler bleh jumper junior2 ni.

soalan:bagaimana klu seorang tu mencuri ketika die belum baligh?mungkin darjah 4.adakah dia perlu meminta maaf dan memulang juga kepada seseorg yg dia ambil tu.contoh,dia ambil tampa izin buah delima/rambutan yg di petik dari pohon milik orag lain? Smile

Ini mesti ada pengalaman ni ..hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by thtl on Tue Jun 19, 2012 5:05 pm

abu,

mencuri dan kejahatan apapun sebelum baligh belum dikira, tak masuk akaun lagi...akaun dosa-pahala start ketika anda dah akil baligh...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by abu_aisyah on Wed Jun 20, 2012 1:34 pm

Ad-Dien wrote:
abu_aisyah wrote:owh,ana begitu nakal lah masa sekolah dulu.tak tau biler bleh jumper junior2 ni.

soalan:bagaimana klu seorang tu mencuri ketika die belum baligh?mungkin darjah 4.adakah dia perlu meminta maaf dan memulang juga kepada seseorg yg dia ambil tu.contoh,dia ambil tampa izin buah delima/rambutan yg di petik dari pohon milik orag lain? Smile

Ini mesti ada pengalaman ni ..hehe

tobak,dok buak doh.hehehe KohKohKoh KohKohKoh

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by yat on Wed Jun 20, 2012 2:37 pm

abu_aisyah wrote:
Ad-Dien wrote:
abu_aisyah wrote:owh,ana begitu nakal lah masa sekolah dulu.tak tau biler bleh jumper junior2 ni.

soalan:bagaimana klu seorang tu mencuri ketika die belum baligh?mungkin darjah 4.adakah dia perlu meminta maaf dan memulang juga kepada seseorg yg dia ambil tu.contoh,dia ambil tampa izin buah delima/rambutan yg di petik dari pohon milik orag lain? Smile

Ini mesti ada pengalaman ni ..hehe

tobak,dok buak doh.hehehe KohKohKoh KohKohKoh

tu dia kantoi, hehe....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Mendapat junir yg paling aku sakit hati

Post by Sponsored content Today at 5:22 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum