Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ahmad Shamil on Thu Apr 19, 2012 7:34 pm

First topic message reminder :

assalamualaikum...
atas cadangan seorang sahabat kita, dengan ini saya melancarkan thread "mari berpuisi" khas hanya di Bicara Thtl...

selamat berpuisi... rabbit terbaik

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)
avatar
Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down


Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Nizam on Fri Apr 20, 2012 2:42 pm

leh je nak try mana tau syarah tu kena ngan maksud penulis :face:

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Join date : 24/11/2011

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Nizam on Fri Apr 20, 2012 2:43 pm

Abu_Zubair wrote:
HambaNya wrote:
ana belum puisi lagi...tu muqaddimah..hehe

nak panjang2 g tulis manuskrip novel la bro

Tulis la skrip drama

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Join date : 24/11/2011

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Fri Apr 20, 2012 6:36 pm

Penyu wrote:
Abu_Zubair wrote:
HambaNya wrote:
ana belum puisi lagi...tu muqaddimah..hehe

nak panjang2 g tulis manuskrip novel la bro

Tulis la skrip drama

hehe skrip dah lama hantar lah...

syarah puisi??

bolehlah syeikh thtl cuba syarah puisi ana..ehe

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by zikrulmaut_sm on Fri Apr 20, 2012 7:03 pm

wah, menarik. ada puisi corner.

ni saya copy puisi yg saya tulis masa dulu. sempena sayembara puisi untuk sambutan maulidur rasul bulan 2 yang lepas.

Ku bentangkan hadits itu di depan mereka,
Detikan hatiku ingin menitip peringatan sepatah dua,
Namun yang terpapar kemudiannya membuat nafasku menghela,
Wajah-wajah tercengang dengan kerutan dahi mereka,
“Apa la cakap pasal hadits-hadits ni? Poyo gila!”
Wallahu musta’an, itukah yang dijadikan ungkapan kata,
Oleh si polan yang mengaku Muhammad itu pembawa wahyu Tuhannya?
Yang mengaku Muhammad itu sebahagian dari iman di jiwanya?

Apakah kau menyangka hadits itu hanya kata pujangga semata?
Sedarkah kau apa itu hadits wahai saudara?
Iaitu yang mengiringi kitab wahyu sebagai penafsirnya,
Iaitu kalam petunjuk dari lidah Rasul kita,
Iaitu simpanan pesan yang dijadikan pusaka,
Oleh si terpuji itu setelah dirinya tiada di sisi ummatnya,
Itulah peneman bagi siapa yang datang kemudiannya,
Agar kita mengenal “oh, inilah agama,”
Kerana agama itu bukannya ulama’, ustaz, atau naqib punya idea,
Tapi agama itu wahyu dari Pemilik alam semesta,
Agama itu adalah penghidupan dari kitab-Nya dan sunnah Rasul-Nya,
Yang disampaikan melalui insan-insan anbiya’ yang mulia,

Masihkah kau ingat berapa ramai kafirin yang menolaknya?
Masihkah kau ingat Abu Lahab, Firaun, dan Qarun yang derhaka?
Bukankah mereka itu tidak mahu mendengarkan kata-kata rasulnya?
Yang kemudiannya mereka itu dimurkai Sang Pencipta selama-lamanya,
Sekarang bandingkanlah mereka dengan dirimu wahai saudara,
Jika kau ingin berpaling muka ketika hadits dikumandangkan di telinga,
Bukankah kau sama saja dengan mereka?



_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].
avatar
zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by yat on Fri Apr 20, 2012 10:29 pm

zikrulmaut_sm wrote:wah, menarik. ada puisi corner.

ni saya copy puisi yg saya tulis masa dulu. sempena sayembara puisi untuk sambutan maulidur rasul bulan 2 yang lepas.

Ku bentangkan hadits itu di depan mereka,
Detikan hatiku ingin menitip peringatan sepatah dua,
Namun yang terpapar kemudiannya membuat nafasku menghela,
Wajah-wajah tercengang dengan kerutan dahi mereka,
“Apa la cakap pasal hadits-hadits ni? Poyo gila!”
Wallahu musta’an, itukah yang dijadikan ungkapan kata,
Oleh si polan yang mengaku Muhammad itu pembawa wahyu Tuhannya?
Yang mengaku Muhammad itu sebahagian dari iman di jiwanya?

Apakah kau menyangka hadits itu hanya kata pujangga semata?
Sedarkah kau apa itu hadits wahai saudara?
Iaitu yang mengiringi kitab wahyu sebagai penafsirnya,
Iaitu kalam petunjuk dari lidah Rasul kita,
Iaitu simpanan pesan yang dijadikan pusaka,
Oleh si terpuji itu setelah dirinya tiada di sisi ummatnya,
Itulah peneman bagi siapa yang datang kemudiannya,
Agar kita mengenal “oh, inilah agama,”
Kerana agama itu bukannya ulama’, ustaz, atau naqib punya idea,
Tapi agama itu wahyu dari Pemilik alam semesta,
Agama itu adalah penghidupan dari kitab-Nya dan sunnah Rasul-Nya,
Yang disampaikan melalui insan-insan anbiya’ yang mulia,

Masihkah kau ingat berapa ramai kafirin yang menolaknya?
Masihkah kau ingat Abu Lahab, Firaun, dan Qarun yang derhaka?
Bukankah mereka itu tidak mahu mendengarkan kata-kata rasulnya?
Yang kemudiannya mereka itu dimurkai Sang Pencipta selama-lamanya,
Sekarang bandingkanlah mereka dengan dirimu wahai saudara,
Jika kau ingin berpaling muka ketika hadits dikumandangkan di telinga,
Bukankah kau sama saja dengan mereka?



hehe, baik punya puisi 'wahabi'... Laughing
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by zikrulmaut_sm on Sat Apr 21, 2012 2:51 pm

yat wrote:hehe, baik punya puisi 'wahabi'... Laughing

hehehe, enta ni memang kasyaf betul la. saya rasa saya tak letak perkataan yang terang-terangan kat situ yang boleh membuatkan orang kata ini puisi "wahabi". tapi tak tau la kalau persepsi orang lain macam mana. heheh

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].
avatar
zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by thtl on Sat Apr 21, 2012 3:45 pm

zsm,

saya pun tak nampak ada element wahabi dalam puisi tu...tak tau yat nampak camna...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Sat Apr 21, 2012 3:46 pm

thtl wrote:zsm,

saya pun tak nampak ada element wahabi dalam puisi tu...tak tau yat nampak camna...

ada simpan puisi wahabi..hehe..

puisi sunni sebetulnya Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by thtl on Sat Apr 21, 2012 3:47 pm

dien,
kasi keluarler
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Sat Apr 21, 2012 3:54 pm

thtl wrote:dien,
kasi keluarler

insyaAllah..lewat sikit...

naik bersukan futsal dulu..hehe...saya kan bekas atlet uni..hehe..

nantikan puisi sunni...insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by thtl on Sat Apr 21, 2012 3:57 pm

malaysia jam berapa ni nak main futsal
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by zikrulmaut_sm on Sat Apr 21, 2012 4:03 pm

thtl wrote:zsm,

saya pun tak nampak ada element wahabi dalam puisi tu...tak tau yat nampak camna...

actually ada la sikit diselit dalam tu. saja ditulis secara berlapik supaya orang tak perasan yang kita sedang menanamkan penekanan pada sunnah dalam beragama. kalau terang-terangan cakap "kullu bid'atun dolalah" nanti kena cop pulak. hehehe

ada element penggunaan hadits sebagai medium dakwah (biasanya dakwah salafiyah sinonim dengan hadits dan atsar) dan sedikit element anti taqlid buta.

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].
avatar
zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Sat Apr 21, 2012 7:40 pm



yang puisi salafi core version tak ada sembunyi dah..huuhu..

terus je..hehe

p/s- malizi dengan arab beza 6 jam kan? sana lambat 6 jam dari sini..

sekarang sudah jam 12.40 a.m, Ahad

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Nizam on Mon Apr 23, 2012 6:02 pm

Ad dien tambah la puisi lagi

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by thtl on Mon Apr 23, 2012 6:13 pm

dien tu masih banyak problem dalam kehidupan. ana pun tak tahu dan tak mampu nak bantu dia, dia perlu sambung belajar dalam bidang agama. sebab dia dah X minat dgn bidang sains dan teknologi...kat Jazan ni tak ada pulak fakulti agama kerana ini university akademik tulin, tak ada pengajian agama.


Last edited by thtl on Mon Apr 23, 2012 8:44 pm; edited 1 time in total
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Nizam on Mon Apr 23, 2012 6:21 pm

Addien kena set hala tuju maa ingat walaupun amik bidang len tak semestinya kita tak leh jadi ahli fiqh atau hadis

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Tue Apr 24, 2012 4:08 am

Penyu wrote:Ad dien tambah la puisi lagi

Saya menghabiskan 3 tahun pengajian di Uni dengan bidang yang tidak saya minta dan tidak saya cintai..

saya dah cerita semua nya pada syeikh thtl..enggan saya ceritakan liku-likunya disini..huhu..

biarlah saya mengubati hati dengan syair ini...

p/s - syair dengan puisi lain kan? saya minat syair..


ستبلى اليد مني في التراب
ويبقى الخط بعدي في الكتاب
فياليت الذي يقرأ خطوطي
دعالي النجاة من العذاب

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by yat on Tue Apr 24, 2012 4:23 am

HambaNya wrote:
Penyu wrote:Ad dien tambah la puisi lagi

Saya menghabiskan 3 tahun pengajian di Uni dengan bidang yang tidak saya minta dan tidak saya cintai..

saya dah cerita semua nya pada syeikh thtl..enggan saya ceritakan liku-likunya disini..huhu..

biarlah saya mengubati hati dengan syair ini...

p/s - syair dengan puisi lain kan? saya minat syair..


ستبلى اليد مني في التراب
ويبقى الخط بعدي في الكتاب
فياليت الذي يقرأ خطوطي
دعالي النجاة من العذاب

Dien muda lagi...kalau dah decide, dan kalau fail pun, boleh revert balik, dan insyaallah kalau betul2 determined dan usaha dan tawakkal, boleh berjaya....pasal kewangan, dien boleh bekerja dan sebagainya, buat part time, sini saya lihat ramai anak cina yang bekerja sambil belajar (pagi petang belajar, malam bekerja) tanpa biasiswa macam anak melayu, weekend pun kerja gak dan hari2 cuti (dapat duit lebih sikit)...lgpun dien dah ada kelulusan diploma (betul kan), so dah ada jaminan dah di situ....

ada kawan saya yang selepas SPM dia bekerja di singapura, dan selepas itu dengan duit simpanan dia bekerja di singapura, plus duit mak bapak sedikit, dapat sambung overseas, without any scholarship....dia kat overseas, ambil cuti 6 bulan selepas 1st semester, kerja untuk kumpul duit bayar fee....banyak cara dia, cuma nak tak nak dan usaha, takder sapa cakap ianya mudah...
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by thtl on Tue Apr 24, 2012 5:17 am

kok yeaa pun syair tu kena ada terjemahanlah
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Tue Apr 24, 2012 6:27 am



syukran akhi Yat...
memang memerlukan sokongan moral la ni..
malah lebih memerlukan doa dari antum semua..
agar Allah mengizinkannya

jazakallahukhair

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by yat on Tue Apr 24, 2012 6:30 am

HambaNya wrote:

syukran akhi Yat...
memang memerlukan sokongan moral la ni..
malah lebih memerlukan doa dari antum semua..
agar Allah mengizinkannya

jazakallahukhair

another option morocco, pendidikan free kat sana....
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Tue Apr 24, 2012 6:39 am

thtl wrote:kok yeaa pun syair tu kena ada terjemahanlah

hehe..syeikh kan power arabic..tolonglah translate kan..hehe


ستبلى اليد مني في التراب
ويبقى الخط بعدي في الكتاب
فياليت الذي يقرأ خطوطي
دعالي النجاة من العذاب


Tanganku akan hancur di dalam tanah,
Yang kekal hanya tulisanku di atas buku/kitab,
Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku,
Doakan keselamatan aku dari azab.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by thtl on Tue Apr 24, 2012 7:14 am

dien,

rule dia, sapa yg post syair dalam arabic, dialah kena terjemah. kalau minta tlg terjemahan tu lain cerita...kalau dah pandai berkarya dalam arabic, maka silakan terjemah sendiri. itu rule dia.

yat,

walaupun yuran pendidikan free, tapi kos sarahidup dan tambang flight yg ribu2 tu nak kena ada sponsor juga maa..arab saudi pun free juga tapi, nak datang sini bukan senang nak dapat permit student.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Tue Apr 24, 2012 7:22 am

thtl wrote:dien,

rule dia, sapa yg post syair dalam arabic, dialah kena terjemah. kalau minta tlg terjemahan tu lain cerita...kalau dah pandai berkarya dalam arabic, maka silakan terjemah sendiri. itu rule dia.

wah tak ada wartakan pun rule macam tu?hehe..

ingatkan nak tolong terjemah ke..mana tau...

tambaha terjemahan syeikh lebih baik dari saya yang merangkak ni..huhu

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by thtl on Tue Apr 24, 2012 7:27 am

kalau dah pandai mencipta syair arab tu dah kira tero giler ler tu, saya pun tak pandai lagi mengarang syair arab...dah nak terjemah syair ni yg paling tough sekali
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Tue Apr 24, 2012 7:42 am

thtl wrote:kalau dah pandai mencipta syair arab tu dah kira[color=red] tero giler[/color] ler tu, saya pun tak pandai lagi mengarang syair arab...dah nak terjemah syair ni yg paling tough sekali

alamak..huhu..

ok..ok..
tak buat syair arabic dah...
tak gheti dah,..huhu

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ahmad Shamil on Tue Apr 24, 2012 7:44 am


ana kongsikan nasihat al-fahdil ust Emran Ahmad:
"Apa yang penting bukanlah bagaimana kita bermula tetapi bagaimana kita akan berakhir."

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)
avatar
Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Ad-Dien on Tue Apr 24, 2012 7:55 am

Abu_Zubair wrote:
ana kongsikan nasihat al-fahdil ust Emran Ahmad:
"Apa yang penting bukanlah bagaimana kita bermula tetapi bagaimana kita akan berakhir."

sebagaimana hadith nabi Smile

syukran syeikh AZ

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Berpuisi- hanya di BicaraThtl

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum