BERITA TERGEMPAR

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

BERITA TERGEMPAR

Post by Dodo Don on Wed Apr 03, 2013 9:32 am

First topic message reminder :

Assalamualaikum wbr.

Parlimen Malaysia dibubarkan hari ini. Diikuti oleh pembubaran DUN oleh bebrapa buah negeri. Semua rakyat akan bakal menyambut "hari raya" utk semua kaum dalam Malaysia. Suasana bakal dimeriahkan lagi oleh bendera-bendera dan sepanduk yang penuh warna-warni, menghiasi jalan-jalan di kota dan juga desa. Ada juga yang akan berarak ke sana ke mari. Ceramah juga semakin kerap dan semakin panas. Lagu ' Mari mengundi akan kembali berkumandang selepas 5 tahun menyepi. Akhir sekali selamat mengundi kepada rakyat Malaysia. Clap
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down


Re: BERITA TERGEMPAR

Post by abu_firdaus on Wed Apr 10, 2013 12:31 pm

Dodo Don wrote:Hari mengundi pada 5 May 2013. Saya mengundi di DUN Semenyih, Parlimen Hulu Langat. Belum tengok calonnya lagi.
memang belum hari penamaan pun. mcmana nak tgk calon.. Wink

saya di bdr baru bangi. DUN bangi, parlimen serdang

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Join date : 19/05/2012

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by Dodo Don on Mon Apr 15, 2013 8:33 am

Menjelang penamaan calon..apakah PKR dan PAS berebut kerusi di beberapa kawasan seperti yang dilapurkan oleh media pro-BN. Sebaliknya media pro-PR melaporkan kerusi MCA pula diambil oleh UMNO. UMNO pula menggambarkan bakal meletakkan orang-orang muda.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by Mohamad hafiz on Mon Apr 15, 2013 8:35 am

terbaik teruskan letak orang2 muda Smile sbb mereka tak mahir "real politik" Bak kata pepatah Sejarah hehe

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Join date : 23/01/2013

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by Dodo Don on Mon Apr 22, 2013 4:44 am

Saya sedang duduk di atas pagar..Macam nak sokong PR..tetapi apa yang berlaku kepada SU Pas, menyebabkan saya kena berfikir panjang. Siapakah benar BN kah atau PR kah?
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by alDayyan on Mon Apr 22, 2013 5:46 am

Dodo Don wrote:Saya sedang duduk di atas pagar..Macam nak sokong PR..tetapi apa yang berlaku kepada SU Pas, menyebabkan saya kena berfikir panjang. Siapakah benar BN kah atau PR kah?

tiada yg maksum jaman sekarang ini.. sokong je mana2 parti yg membawa kemajuan dan keamanan pada negara..selagi kita boleh beribadah, mencari rejeki dan menuntut ilmu di bawah penguasa sekarang itu dah lebih baik.
kestabilan itu penting.. selebihnya serahkan bulat2 kepada Allah..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 48
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by abu_firdaus on Mon Apr 22, 2013 5:54 am

kata dr maza, dosa pemimpin yg ambil duit rakyat jauh lebih besar dari dosa individu pemimpin
avatar
abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by alDayyan on Mon Apr 22, 2013 5:59 am

abu_firdaus wrote:kata dr maza, dosa pemimpin yg ambil duit rakyat jauh lebih besar dari dosa individu pemimpin

pemimpin sebegitu Allah dah janjikan tempatnya di akhirat kelak samada ke neraka atau ke syurga..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 48
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by tokbatinasli on Mon Apr 22, 2013 10:36 am

Saya mengundi kawasan Parlimen Arau di antara Shahidan Kasim vs Dr. Haron Din.

"Assuming" semua label yang akan berikan di bawah ini betul, apakah keutamaan yang harus saya pakai:-

a) Khalaf vs Salaf; atau

b) Sunnah vs Bidaah; atau

c) Amanah vs khianat; atau

d) Zalim vs adil; atau

e) UMNO vs PAS

tokbatinasli
AHLI
AHLI

Posts : 31
Points : 55
Join date : 13/12/2011

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by Ibnu Sarkawi on Mon Apr 22, 2013 10:39 am

tokbatinasli wrote:Saya mengundi kawasan Parlimen Arau di antara Shahidan Kasim vs Dr. Haron Din.

"Assuming" semua label yang akan berikan di bawah ini betul, apakah keutamaan yang harus saya pakai:-

a) Khalaf vs Salaf; atau

b) Sunnah vs Bidaah; atau

c) Amanah vs khianat; atau

d) Zalim vs adil; atau

e) UMNO vs PAS

bergantung dgn siapa calonnya. kalau Haron Din vs Shahidan sy lebih mengatakan :

f) Haron Din vs Shahidan
avatar
Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by thtl on Mon Apr 22, 2013 1:03 pm

tok batin,
geng salafiyah mmg kena pakoh Shahidan laa...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by tokbatinasli on Mon Apr 22, 2013 2:10 pm

thtl wrote:tok batin,
geng salafiyah mmg kena pakoh Shahidan laa...

Nampak gaya gitulah sheikh THTL.

Kalau Dr Haron Din de-facto leader PAS kat Perlis orang kuat puak tradisional, Pengerusi PKR Perlis pula cenderong kepada Syiah. Lihat di http://syiahmalaysia.blogspot.com/2012/10/pengarah-pilihan-raya-pkr-perlis.html

Nasib baik Mufti Perlis Dr Juanda tak jadi bertanding. Kalau tidak kena berketuakan Pengerusi PKR Perlis ni.

Sheikh THTL sebagai rakyat Malaysia luar negeri tak mendaftar dan pergi mengundi secara pos kat kedutaan Malaysia?

tokbatinasli
AHLI
AHLI

Posts : 31
Points : 55
Join date : 13/12/2011

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by thtl on Mon Apr 22, 2013 4:06 pm

ya, silap saya x mendaftar sbg pengundi pos. lagipun nak pegi ke embassy kita di Jeddah kena ambil flight RM 380 pergi balik...plus taxi RM100. makan minum jumlah RM500...Mmm...rasanya tak berbaloi...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: BERITA TERGEMPAR

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum