kecewa dgn muslimah hari ini

View previous topic View next topic Go down

kecewa dgn muslimah hari ini

Post by seijiseimura84 on Fri May 25, 2012 3:27 pm

sangat kecewa dgn muslimah hari ini.
Pasal kadang2 tidak tahu menahu atau sensitif seorang lelaki perlu gi solat jummat
Jam 110pm seorang nurse call aku bertanyakana keadaan xray di mana tak kritikal pun. Berapi saya dibuatnya...nasib baik khutbah tak start lagi

Kes kedua seorang nurse bising2 saya menghilabgkan diri. Tak tahukh saya gi solat jumaat?

Kes ketiga apabila byk kerja seorang nonmuslim boleh offer bantuan supaya saya dpt pergi buat kerja tp tidak pula muslimah yg sekerja dgn saya

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: kecewa dgn muslimah hari ini

Post by thtl on Fri May 25, 2012 3:58 pm

doc kena baca doa Umar al-Khattab, ada di blog saya, La tahzan 169-2

Ini doanya:

اللَّهمَّ إني أعوذُ بك من جلدِ الفاجرِ ، وعجزِ الثقةِ


"Ya Allah aku berlindung dari si pendurjana yg bersemangat dan dari teman kepercayaan yang lemah"

Maksudnya, dalam kehidupan kerjaya kita, pekerja non-Muslim lebih baik kerjanya, tapi mereka ni tidak beriman, dan kita juga ada rakan2 muslim yg kita percayai, tapi mereka memiliki budaya kerja yg teruk.

Maka jika Umar pun menghadapi dilemma yg sama, maka apatah lagi doc dan saya sendiri dengan pekerja2 Arab di saudi...

macam mana doc nak buat, kena sabar sampai doc naik pangkat dan jadi boss..hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: kecewa dgn muslimah hari ini

Post by Dodo Don on Sat May 26, 2012 12:29 pm

Assalamualaikum,

Benarkah apa yang diperkatakan bahawa golongan pemudi akan mengikut keadaan golongan pemudanya. Kalau kebanyakan pemuda melakukan maksiat maka banyak pula pemudinya yang turut melakukan maksiat. Sebaliknya jika kecenderungan para pemuda mendekati diri pada agama maka pemudi juga demikian.Naluri wanita akan cenderung untuk menarik perhatian kaum Adam dan dengan sendirinya akan mengikut apa yang disukai oleh kaum lelaki dalam masyarakatnya.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: kecewa dgn muslimah hari ini

Post by Ad-Dien on Sat May 26, 2012 12:35 pm

Dodo Don wrote:Assalamualaikum,

Benarkah apa yang diperkatakan bahawa golongan pemudi akan mengikut keadaan golongan pemudanya. Kalau kebanyakan pemuda melakukan maksiat maka banyak pula pemudinya yang turut melakukan maksiat. Sebaliknya jika kecenderungan para pemuda mendekati diri pada agama maka pemudi juga demikian.Naluri wanita akan cenderung untuk menarik perhatian kaum Adam dan dengan sendirinya akan mengikut apa yang disukai oleh kaum lelaki dalam masyarakatnya.

1. Ahlan wa sahlan ya akhi..jemput ta'aruf di tread ta'aruf ye..
http://bicarathtl.forumms.net/t2p435-sesi-ta-aruf-bicara-thtl-kenalkan-diri-anda-disini-v1


2. Sekadar berkongsi


قال عبد الله بن مسعود رضي الله عنه: جاء رجل إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم. فقال يا رسول الله كيف تقول في رجل أحب قوما ولم يلحق بهم؟ فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم المرء مع من أحب

Berkata 'Abdullah bin Mas'ud radhiallahu 'anhu: Seorang lelaki datang kepada Rasulullah lalu bertanya: "Bagaimana kamu mengatakan mengenai seseorang yang mencintai sesuatu kaum namun dia sendir belum pernah bertemu dengan kaum tersebut?." Rasulullah sallallahu 'alaihi wasallam bersabda: "Seseorang itu bersama dengan orang yang dicintainya." (muttafaq 'alaih)

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: kecewa dgn muslimah hari ini

Post by Sponsored content Today at 9:07 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum