PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Sun Nov 27, 2011 8:22 pm

ASSALAMUALAIKUM

admin,helper dan panelis forum bicara thtl sedang menjalankan projek pengumpulan artikel artikel thtl dari blog, juga AFN, terutamanya yang bersiri seperti la tahzan,fiqh siyyam,etc..

oleh itu kita memerlukan khidmad sahabat sahabat untuk mengumpul bahan bahan ini kemudian diserahkan pada pihak kami untuk didokumentasikan.

setakat ini kita telah mengumpulkan bahan bahan ini dlm thread khas untuk artikel di dlm forum ini. kita juga telah mendokumentasikan dua siri dlm bentuk e-book:
1- siri la tahzan- 1-9 oleh al-bahgani
2- siri fiqh sunnah-fiqh siyyam- myzyruz

pengumpulan siri la tahzan- 30 pages aje- sedang dilakukan oleh iman_taqwa, sesiapa yang berminat membantu dan berkhidmad utk siri ini boleh berhubung dengan beliau.

kita juga memerlukan bantuan shbt2 semua utk mencari dan mengumpulkan siri2 lain yang ada di AFN. sesiapa yang berminat membantu boleh beritahu di sini, siri apa yang anda nak bantu kumpulkan.


_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

La tahzan

Post by Ad-Dien on Sun Nov 27, 2011 8:48 pm

saya rasa pada saya ada la tahzan 91-200

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by helper on Mon Nov 28, 2011 3:18 am

lepas kumpul, elok kiranya pak thtl, wat suntingan terakhir pada pdf tersebut sebelum post kat public. just my 2 cent Razz

saya nak konvert Fiqh wanita dalam pdf.. nanti saya upload dalam forum.

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 9:59 am

dien,
byk enta kumpul la tahzan tu...
enta boleh emelkan dkt ana?
ana tolong susun dan convert..bubuh cover sket..
kalau enta nak convert sendiri pun ok gak...

helper,
cadangan bagus..
cuma ana takut boss kita kekurangan masa utk edit...
so kita upload dulu yg dah siap kumpul utk tatapan yg berhajat
dlm masa sama kita minta boss tgk smula edit apa2 yg patut utk versi finalize
ana sbnrnya buat pdf ni mengatasi masalah malas nak menepek nepek Laughing

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 11:17 am

Aik? dien ada? Camno ni? Ana baru start sikit. Ke guane?

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 11:27 am

Salam,

mohon agar disemak semula nota yang diberikan oleh mr. zul.. kalau tak silap teks arab ada yang terbalik kot...

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 12:37 pm

takpa lah..kalau dah buat tu..
teruskan sahaja, saya pun tak lengkap lagi..
tambahan tak boleh nak buat pdf..
laptop ni kena format dulu..

all the best buat semua

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 12:41 pm

dien,
ana minta berikan salinan sofy copy yg enta ada pada saudara ikmal,,,
jadi saudara ikmal akan kumpulkan yg enta belum kumpul je..x la letih beliau..
pasal nak konvert ke pdf, ana boleh tolong convert dengan buat front page skali kalo masih x ada front page

ikmal,
ana perasan teks arab tu dan ana dah betulkan..sebab tu ebook ana buat tu formatnya centralize sebab nak meng adjust...
btw, enta kumpul sampai page brp da?

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 12:44 pm

Abu_Zubair wrote:dien,
ana minta berikan salinan sofy copy yg enta ada pada saudara ikmal,,,
jadi saudara ikmal akan kumpulkan yg enta belum kumpul je..x la letih beliau..
pasal nak konvert ke pdf, ana boleh tolong convert dengan buat front page skali kalo masih x ada front page

ikmal,
ana perasan teks arab tu dan ana dah betulkan..sebab tu ebook ana buat tu formatnya centralize sebab nak meng adjust...
btw, enta kumpul sampai page brp da?

saya masih mengumpulakannya
dalam proses, akhi ikmal boleh teruskan
sebab saya takut tak sempat nak kumpul semua

p/s- skrip tak siap lagi tuu..banyak lagi..
artikel pun tak submit lagi

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 12:47 pm

adindaku ad-dein,
kakanda tidaklha meminta semua..
cuma meminta yg sudah sedia ada...
sikit pun apa, kita leh wat bersiri..cth albaghani wat siri 1-9 tu..

ana senantiasa doakan enta berjaya dlm kerja2 penuslisan yg enta sedang buat..

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by ummu_durrah on Mon Nov 28, 2011 4:27 pm

Salam

Tak tahu nak tolong copy part mana. Syarah Asma ul-Husna perlu ke?

ummu_durrah
AHLI
AHLI

Posts : 25
Points : 27
Join date : 24/11/2011
Age : 28

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 5:06 pm

ummu_durrah wrote:Salam

Tak tahu nak tolong copy part mana. Syarah Asma ul-Husna perlu ke?

ohh ya ada juga syarah asma al-Husna, cuma syeikh tak habis yarah lagi..
UD boleh je kalau nak arkibkan...kumpulkan dan save dalam PDF..

tanya syeikh dulu nak edit @ buat camna@ terus je..
ikut lah...
saya tiada mungkin tak dapat nak mengumpulkan dan buat pdf macam kalian..maaflah ya Crying or Very sad

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 5:35 pm

ummu durrah,
ukhti tolong kumpulkan syarah asmaul husna ya
boleh?

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 5:49 pm

done

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by ummuyaser on Mon Nov 28, 2011 6:23 pm

Assalamualaikum....Ada apa apa yang perlu akak bantu ke?

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 6:28 pm

ummuyaser wrote:Assalamualaikum....Ada apa apa yang perlu akak bantu ke?

waalaikumussalam, mereka sedang kumpulkan koleksi tulisan syeikh thtl untuk diarkibkan. dikoleksikan..di pdf kan..

boleh je kalau akak ada kelapangan masa untuk membantu, tiada paksaan kak..
terbuka kepada sesiapa yang nak membantu dan ada kelapangan..insyaAllah

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by ummuyaser on Mon Nov 28, 2011 6:59 pm

Ad-Dien wrote:
ummuyaser wrote:Assalamualaikum....Ada apa apa yang perlu akak bantu ke?

waalaikumussalam, mereka sedang kumpulkan koleksi tulisan syeikh thtl untuk diarkibkan. dikoleksikan..di pdf kan..

boleh je kalau akak ada kelapangan masa untuk membantu, tiada paksaan kak..
terbuka kepada sesiapa yang nak membantu dan ada kelapangan..insyaAllah
Ad Dien bagi je kerja kat akak, sekurang2nya ada gak saham akak utk bantu....tapi bagi sikit2 dulu, bila dah habis ti akak mintak lagi kerja ye? Boleh ke macam tuu....

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 7:03 pm

ummuyaser wrote:Assalamualaikum....Ada apa apa yang perlu akak bantu ke?
wslm
akak ummu yaser, kalau akak berminat membantu, akak boleh pilih salah satu siri2 yg pernah ditulis oleh thtl di AFN...kumpulkan, dan emelkan kpd kami.

setakat ini yg telah dikumpulan ialah:
- fiqh sunnah-fiqh siyyam- oleh myzyruz
- la tahzan 1-9 oleh albaghani

sedang dikumpulkan:
- la tahzan- ada 30 page ade di AFN, sedang dikumpul oleh Iman_taqwa
- syarah asmaul husna- kelihatan ummu durrah berminat utk membantu

akak boleh pilih, nak bantu yg sedang dikumpul atau nak bantu kumpul siri yg lain..

segala kerjasama didahului جزاك الله خير الجزاء

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by helper on Mon Nov 28, 2011 7:04 pm

fiqh wanita dah sent kat email abu zubair.. sekian Razz

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by farhani_azizan on Mon Nov 28, 2011 7:34 pm

abu_zubair,

minta tolong senaraikan semua tulisan bersiri thtl yang perlu dikumpulkan,

untuk satu siri yang pendek, seorang kerja pun dah cukup.
Tapi kalau siri panjang, bahagi2 kerja. Lepas tu, sapa nak ambil part mana, tulis dulu kat sini supaya kerja tak overlap..boleh tak macamtu?



_________________
:flower: :flower: :flower: :cat:

farhani_azizan
AHLI
AHLI

Posts : 20
Points : 28
Join date : 25/11/2011
Age : 29
Location : Jakarta Selatan

http://dentistsupermuslim.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 7:50 pm

farhani_azizan wrote:abu_zubair,

minta tolong senaraikan semua tulisan bersiri thtl yang perlu dikumpulkan,

untuk satu siri yang pendek, seorang kerja pun dah cukup.
Tapi kalau siri panjang, bahagi2 kerja. Lepas tu, sapa nak ambil part mana, tulis dulu kat sini supaya kerja tak overlap..boleh tak macamtu?



1. fiqh sunnah-fiqh siyyam- mr zul-complete
2. la tahzan 1-9- albaghani- complete
3. la tahzan- sambungan- ikmal dan ummu yaser
4. 4. syarah asmaul husna- mr zul
5. fiqh wanita- helper


Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 7:53 pm

farhani_azizan wrote:abu_zubair,

minta tolong senaraikan semua tulisan bersiri thtl yang perlu dikumpulkan,

untuk satu siri yang pendek, seorang kerja pun dah cukup.
Tapi kalau siri panjang, bahagi2 kerja. Lepas tu, sapa nak ambil part mana, tulis dulu kat sini supaya kerja tak overlap..boleh tak macamtu?



kami sedang berusaha untuk mengenal pasti sebanyak mana yg ada di AFN
setakat ini yg telah dikenalpasti:
- fiqh sunnah- fiqh siyyam- dah selesai kumpul
- la tahzan- sedang dikumpul- maklumat lanjut hubungi iman_taqwa
- syarah asamaul husna- sedang dikumpul- maklumat lanjut- myzyrx
- fiqh wanita- dah selesai kumpul

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:01 pm

Abu_Zubair wrote:dien,
ana minta berikan salinan sofy copy yg enta ada pada saudara ikmal,,,
jadi saudara ikmal akan kumpulkan yg enta belum kumpul je..x la letih beliau..
pasal nak konvert ke pdf, ana boleh tolong convert dengan buat front page skali kalo masih x ada front page

ikmal,
ana perasan teks arab tu dan ana dah betulkan..sebab tu ebook ana buat tu formatnya centralize sebab nak meng adjust...
btw, enta kumpul sampai page brp da?

ok..just nice.. terbaik

ana masih di page one..ada masalah teknikal ketika copy paste sebab bila paste teks arab akan jadi terbalik..huhu

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 8:07 pm

mal,
ummu yaser akan hubungi enta..dia berminat utk kumpulkan tajuk siri yg sama..
atau enta ada target nak buat sampai page berapa?

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:10 pm

nanti ana bincang dengan mereka yang nak tolong sama.. pasal ana cuba nak target paling 7 page.. kalau sungguh tak larat, baru la bahagi sikit-sikit.. apapun, nanti ana deal dengan mereka...

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Sponsored content Today at 12:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum