PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Sun Nov 27, 2011 8:22 pm

First topic message reminder :

ASSALAMUALAIKUM

admin,helper dan panelis forum bicara thtl sedang menjalankan projek pengumpulan artikel artikel thtl dari blog, juga AFN, terutamanya yang bersiri seperti la tahzan,fiqh siyyam,etc..

oleh itu kita memerlukan khidmad sahabat sahabat untuk mengumpul bahan bahan ini kemudian diserahkan pada pihak kami untuk didokumentasikan.

setakat ini kita telah mengumpulkan bahan bahan ini dlm thread khas untuk artikel di dlm forum ini. kita juga telah mendokumentasikan dua siri dlm bentuk e-book:
1- siri la tahzan- 1-9 oleh al-bahgani
2- siri fiqh sunnah-fiqh siyyam- myzyruz

pengumpulan siri la tahzan- 30 pages aje- sedang dilakukan oleh iman_taqwa, sesiapa yang berminat membantu dan berkhidmad utk siri ini boleh berhubung dengan beliau.

kita juga memerlukan bantuan shbt2 semua utk mencari dan mengumpulkan siri2 lain yang ada di AFN. sesiapa yang berminat membantu boleh beritahu di sini, siri apa yang anda nak bantu kumpulkan.


_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down


Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:01 pm

Abu_Zubair wrote:dien,
ana minta berikan salinan sofy copy yg enta ada pada saudara ikmal,,,
jadi saudara ikmal akan kumpulkan yg enta belum kumpul je..x la letih beliau..
pasal nak konvert ke pdf, ana boleh tolong convert dengan buat front page skali kalo masih x ada front page

ikmal,
ana perasan teks arab tu dan ana dah betulkan..sebab tu ebook ana buat tu formatnya centralize sebab nak meng adjust...
btw, enta kumpul sampai page brp da?

ok..just nice.. terbaik

ana masih di page one..ada masalah teknikal ketika copy paste sebab bila paste teks arab akan jadi terbalik..huhu

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Join date : 24/11/2011

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 8:07 pm

mal,
ummu yaser akan hubungi enta..dia berminat utk kumpulkan tajuk siri yg sama..
atau enta ada target nak buat sampai page berapa?

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Join date : 24/11/2011

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:10 pm

nanti ana bincang dengan mereka yang nak tolong sama.. pasal ana cuba nak target paling 7 page.. kalau sungguh tak larat, baru la bahagi sikit-sikit.. apapun, nanti ana deal dengan mereka...

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Join date : 24/11/2011

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by iman_taqwa on Tue Nov 29, 2011 2:37 am

Salam.

Update siri la tahzan.

Ana sudah siapkan 5 pages daripada thread tersebut yang mempunyai 30 pages. Alhamdulillah, ana akan dibantu oleh doc hani dan kak ummu yaser. Mereka akan buat bahagian 6-10 dan 11-15. Untuk yang balance, kemudian akan dibincangkan atau mungkin akan habiskan kerja-kerja copy tersebut.

Apa-apa hal nanti ana update di sini. Cool

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Abu_Imran on Tue Nov 29, 2011 3:13 am

kerja yg sgt bagus.........

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 34
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by helper on Tue Nov 29, 2011 3:54 am

saya tengah collect soal jawab bersama THTL.. take time kerja nii... sebab thread berserabut..

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by helper on Tue Nov 29, 2011 4:42 am

macam mana nak collect soal jawab pak thtl.. pening gak nii.. sbb kebanyakan jawapan secara simple note dan cara komunikasi antara forumer2

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Tue Nov 29, 2011 12:15 pm

assalamualaikum wbt

ana nak update perkembangan terkini projek dokumentasi

1. fiqh sunnah- fiqh siyyam- myzyruz- complete in pdf
2. la tahzan- 1-9- versi albaghani- complete in pdf
3. fiqh wanita- 7 sifat lelaki yang wanita idamkan- helper- complete in pdf
4. syarah asmaul husna- myzyruz dan ummu durrah- complete- dlm proses semakan abu zuabir/ belum pdf
5. la tahzan 30 page from AFN- in progress- ikmal, ummu yasser dan doc hani. latest update ikmal dah kumpul 5 page dr AFN, doc dan ummu yaser akan kumpukan 6-10,11-15.

sesiapa yg nak bantu utk siri la tahzan boleh hubungi iman_taqwa, masih berbaki 16-30.

sekian, terima kasih

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Thu Dec 01, 2011 10:59 am

السلام عليكم

ana nak update perkembangan terbaru projek dokumentasi kita

1. Syarah Asmaul Husna - thtl- original forum version- myzyruz
2. Syarah Asmaul Husna - thtl- centralize book version- ummu durrah

kedua duanya sudah ada dlm pdf.
ana sedang dlm proses terbitkan di 4 shared.

myzyruz @ mr. zul kita alhamdulillah telah menemui beberapa siri baru karya thtl di AFN..jika ada sukarelawan ingin mengumpulkannya, sila hubungi ana dan ambil tajuknya ya...

جزاكم الله خير الجزاء

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Thu Dec 01, 2011 5:45 pm

السلام عليكم


lagi update terkini dokumentasi

siri- Ahkam al-Quran-thtl- telah berjaya dikumpulkan, disusun semula, diedit sedikit dan di format dlm pdf e-book.

alhamdulillah

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ad-Dien on Thu Dec 01, 2011 9:51 pm

selamat maju jaya buat semua..amin

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Fri Dec 02, 2011 5:47 pm

السلام عليكم


update terbaru:

- akhi al-kareem, myzyruz atau mr zul berjaya mengesan kira kira 8 siri karya thtl yang masih ada di AFN, dan link2 utk siri2 tersebut sudahpun beliau hantar kpd ana.

- buat permulaan fasa terbaru dokumentasi, ana nak buka dua tajuk baru untuk dikumpulkan.

1. 20 Tanda2 Mati yg Membawa petanda baik
2. Fiqh sunnah- sunan alfitrah


-sesiapa yang bersedia untuk berkhidmad untuk dua tajuk ini bolehlah beritahu kepada ana, dan ana akan berikan linknya insya Allah.

segala khidmad ana dahulukan dengan doa جزاكم الله خير الجزاء


_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Dec 12, 2011 8:30 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

saya penyimpan mohor besar team arkib, ingin mengumumkan, bahawa projek dokumentasi team ini telah menyempurnakan karya karya ustaz tuan hasan, dlm bentuk e-book,dan tajuk tajuknya adalah seperti berikut:

1. siri La Tahzan 1- siri 1-9 (al-baghani)
2. siri La Tahzan 2- siri 63-66 (Abu zubair)
3. siri fiqh wanita - 7 sifat lelaki jadi idaman wanita (Helper)
4. syarh fiqh Sunnah- fiqh siyyam (Myzyruz)
5. syarh fiqh sunnah- fiqh taharah- sunan al-fitrah (Abu zubair)
6. syarah asmaul husna - versi myzyruz
7. syarah asmaul husna - versi ummu durrah
8. 20 tanda husnul khatimah (Abu Zubair)
9. ahkam al-quran (Abu Zubair)

untuk makluman sahabat2 semua, khidmad shbt2 masih diperlukan kerana terdapat 6 tajuk yg ada pada saya masih belum dikumpulkan dari arkib AFN.
tajuk tajuk tersebut adalah:
- Travelog haji musim sejuk
- La Tahzan siri 67- qawaid menuju bahagia
- tahqiq syamil miracle
- senarai hadis politik
- tahqiq fadhilat puasa
- buku bermasalah

anda tidak perlu search di AFN, kerana myzyruz telah pun mendapatkan link2 bg tajuk2 ini, dan link ada pada saya. boleh hubungi saya melalui pm, e-mel atau nyatakan sahaja di thread ini.

sekian, terima kasih.

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by yat on Tue Dec 13, 2011 4:20 am

boleh bagi ana, tapi kalau boleh kasi format dia sekali dalam .doc...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by faisall on Tue Dec 13, 2011 10:18 am

Sebenarnya saya tak faham apa tugasannya...

InsyaAllah boleh tolong...

A-Z, boleh bagi tutorial, dan bagi satu link..

Saya try ~

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by ummuyaser on Tue Dec 13, 2011 5:57 pm

faisall wrote:Sebenarnya saya tak faham apa tugasannya...

InsyaAllah boleh tolong...

A-Z, boleh bagi tutorial, dan bagi satu link..

Saya try ~

Meh akak amik 'Buku bermasaalah' boleh ?Ia ada dlm AFN kan?

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Tue Dec 13, 2011 8:55 pm

السلام عليكم

terima kasih kepada shbt2 yg masih berminat membantu projek ini yg insya Allah akan jadi saham akhirat buat ustz tuan hasan dan juga kita semua

جزاكم الله خير الجزاء


atas permintaan faisal, ana sediakan tutorial.

1. ambil tajuk dan link daripada ana, dan ia akan membawa anda ke forum berkenaan di AFN

2. anda hanya perlu copy posting utama tentang tajuk di thread tersebut. posting yg off topic, dan dirasakan x perlu abaikan.

3. paste kan dlm word. edit dan susun bagi cantik. buang icon atau gambar2

4. boleh attachment dlm emel dan send pada ana. ana akan tengok dan semak, edit, kemudian ana akan tambah kulit sebelum convert kpd pdf

ummu yaser,

na'am akak boleh buat tajuk buku bermasalah.link nya di sini:

http://al-fikrah.net/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4161&highlight=thtl

faisal,
oleh sebab enta minta tajuk, ana kasi enta tajuk:
tahqiq fadilat puasa

boleh ambil di sini
http://al-fikrah.net/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6799&highlight=thtl

sekian, terima kasih


_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Fri Dec 16, 2011 6:17 pm

السلام عليكم

berikut adalah senarai projek dokumentasi karya ust tuan hasan yg sedang dalam proses pembikinan:

- buku buku bermasalah [ummu yasser]
- tahqiq fadhilat puasa [faisal]
- syamil miracle [yat]
- la tahzan- qawaid menuju bahgia [mardziah]

projek akan dihentikan seketika kerana kehabisan tajuk.
sesiapa yg rajin untuk mencari tajuk di AFN atau mungkin AAN boleh lah membantu saya.

wassalam

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by faisall on Mon Dec 19, 2011 4:25 am

Sheikh A_Z...

Sudah siap amacam?

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by faisall on Mon Dec 19, 2011 4:35 am

Sheikh THTL kena sambung tahqiq edisi terakhir...

Kat AFN tahqiq tak habis...

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by thtl on Mon Dec 19, 2011 7:02 am


apa tajuknya faisal.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by yat on Mon Dec 19, 2011 7:18 am

cek email AZ,

Ana dah siap Syamil the miracle...

elok kumpul and bagi perhabis dahulu...and then buat 1st edition...kalau ada correction dan penambahbaikan,jadi 2nd edition

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by thtl on Mon Dec 19, 2011 7:53 am

Kasi taulah, siri mana yg paling penting disambung semula...

sebab thtl ni banyak sangat projek terbengkalai..kohkoh

ana buat macam2 tu saja nak test the water, nak tahu tajuk apa yang korang paling minat atau suka

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by yat on Mon Dec 19, 2011 8:10 am

syamil the miracle...


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by faisall on Mon Dec 19, 2011 9:53 am

thtl wrote:
apa tajuknya faisal.

Tuan Hasan,

Tahqiq kitab : 40 Fadhilat Puasa Ramadhan
Pengarang: Drs Hj Hanafi Muhammad MA
Penerbit: al-Hidayah, 2006

Link : http://al-fikrah.net/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6799&highlight=thtl

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by thtl on Mon Dec 19, 2011 10:41 am

faisal,

tunggu bulan sya'ban 1433...masa tu dah demam nak masuk Ramadhan...kohkoh

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Ahmad Shamil on Mon Dec 19, 2011 10:44 am

assalamualaikum

yat,
emel enta dah sampai.insya Allah akan diproses dlm masa terdekat.

faisal,
boleh emelkan kpd ana di kembara_daie@yahoo.com

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by faisall on Tue Dec 20, 2011 5:14 pm

Salam.

Syeikh AZ, check email juge ~

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: PENGUMUMAN: KHIDMAT ANDA DIPERLUKAN

Post by Sponsored content Today at 12:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum